Versenyszabályzat

A versenyzőkre vonatkozó előírások:

 1. Egy nevezéshez - függetlenül a csapat vagy család létszámától - 1 db. GPS tartozhat!
 2. A verseny során - a rajttól a célba való beérkezésig - kötelező a GPS-ben a folyamatos tracklog rögzítése.
 3. A versenyzők kizárólag gyalogosan mozoghatnak, bárminemű jármű (még az alumínium-roller is!) használata tilos!
 4. A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.
 5. A pontok felkeresésének sorrendje, illetve az útvonal szabadon választott.
 6. A versenyen a Navi-Gate Kft. hivatalos partnerei is részt vehetnek, de díjazásban nem részesülnek.


Rajt és cél:

 1. Regisztráció: a verseny napján, reggel 8:00 órától a versenyközpontban. (Ha korán szeretnél indulni, célszerű mihamarabb túlesned a regisztráción!)
 2. A rajt időpontja: 9:00-12:00-ig. Egyéni időmérést alkalmazunk, a GPS órája alapján. A rajt helye a versenyközpont. A célpontokat a rajtnál töltjük fel a GPS-ekre, valamint a versenylapon is megtalálhatók lesznek, WGS84 mapdatum szerint, DD° MM.mmm' formátumban. (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-t használ, az PC-kábelt hozzon magával!)
 3. A cél helye ugyancsak a versenyközpont. Ide kell legkésőbb 17:00 óráig visszaérkezni (versenylappal és trackloggal!).


A verseny ellenőrzése:

Az ellenőrzéshez a MultiMatriX rendszert használjuk. Ennek működése a következő (a leírásban egy példát is végigkövetünk, ez [szögletes zárójelben] lesz olvasható):
A MultiMatriX egy táblázat, melynek sorai és oszlopai a torpedó-játékhoz hasonlóan számokkal és betűkkel vannak jelölve, az egyes cellákban található betű-szám kód pedig egy újabb cellára mutat. Az egyes pontokon található MultiMatriX-ok tartalma természetesen különböző.
Induláskor minden versenyző egyedi indulókódot [pl.: F-9] kap. Az első pontnál található táblázatban meg kell keresnie a megadott mezőt [F-9], és ki kell olvasnia annak tartalmát [pl.: D-3], majd ezt a kódot a megtalálásnál, a megfelelő ellenőrzőponthoz tartozóan kell rögzítenie a versenylapon [pl.: 1. megtalálás: XY pont, MultiMatriX kód: D-3, időpont: 9:23]. Majd ezen új kód ismeretében irány a következő találat, ahol az ennek megfelelő mező [D-3] tartalmát kell kiolvasni, feljegyezni, és így tovább.

A célba történő beérkezéskor a versenylap alapján ellenőrizzük a megtalálásokat, valamint a versenyző által bejárt útvonalat. Ehhez mindenképpen szükséges, hogy a GPS-ben megtalálható legyen az aktív tracklog, tehát nem a mentett változat! Ezen tracklog alapján ellenőrizhető a sebesség, valamint az útvonal egyes szakaszaihoz tartozó időpont. Az aktív tracklog hiánya - mivel ez a verseny korrekt értékelését lehetetlenné teszi - a versenyből való kizárást vonja maga után!
A versenylap "Megtalálások"-táblázatában valamennyi rovatot (pont neve, rövid neve, MultiMatriX kód, idő) kötelező egyértelműen, jól olvashatóan kitölteni!


A verseny menete:

A feladat a versenylapon található 15 célpont közül minél többet, a lehető legrövidebb időn belül megtalálni.
Egy-egy célponthoz érve igyekezz minél rövidebb idő alatt elintézni a tennivalókat (ld. fentebb - MultiMatriX), hogy ténykedéseddel ne hívd fel magadra és a pontra a "civilek" figyelmét, ill. hogy ezzel ne segítsd ellenfeleidet, akik esetleg már a közelben keresgélnek! Az ellenőrzőpontot és annak tartozékait állítsd vissza eredeti állapotukba! Ha a pont körül bármilyen rendellenességet tapasztalsz (feltételezhető hiány, sérülés, stb.) haladéktalanul értesíts minket a versenylap alján található telefonszámok valamelyikén, ill. PMR rádión (4/12-es csatorna)! Néhány perc alatt a helyszínre érünk, és szükség esetén javítjuk/pótoljuk a pontot.


Média-jelenlét:

A versenyről a különféle on- és offline médiákban tudósítások, képek, hanganyagok jelenhetnek meg. A versenyzők részvételükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy ezen felvételeken láthatóak, netán hallhatóak legyenek. Nyilvánvalóan ha valaki mégsem szeretne szerepelni, ez a helyszínen ténykedő újságírókkal és fotósokkal megbeszélhető.


A szabályok megsértése, ill. bármilyen nyilvánvalóvá vált csalási kísérlet a versenyből való kizárást eredményezi!

Kérés/figyelmeztetés:

 • A versenyközpont körül (és persze a verseny teljes területén is) ügyeljetek az ott lakók és a nyaralók nyugalmára! Az autók csak a kijelölt területen tudnak parkolni, ezzel kapcsolatban különösen legyetek körültekintőek, itt az ekkora forgalom nem megszokott!
 • A verseny egy része természetvédelmi terület közelében zajlik. Kérünk Benneteket, hogy ennek megfelelően bánjatok a "játéktérrel"!


Mindenkinek nagyon jó mulatást, kellemes versenyzést kívánunk!

a szervezők

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]