FAQ
Előzmények

Péter60hozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 21:51:49 (820)
Nekem ugyan semmi bajom a 30 km-es limittel, de cseppet sem zavarna, ha lejjebb kerülne. Végül is az a jó, ha minél többen tudnak részt venni, az időszak is lehet nyugodtan hosszabb. Ahogy Gusty írja: a közeli pontok hamar elfogynak, messzebbre meg úgysem utazik az ember egy 15 km-es tekerésre.
A nyilvántartást viszont nem bonyolítanám tovább több szempont szerint, általában akkor jó egy rendszer, ha egyszerűen átlátható.
[előzmény: (814) Attibati, 2012.10.15 21:07:25]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 21:07:25 (814)
Nem zárkózok el a verseny kiírásának megváltoztatásától.
Hogy miért pont 30 kilométer a minimális távolság?
Az MTSZ természetjáró minősítési szabályzatában 1 km aszfalton megtett útért 0.5 pont, míg 1 km terepen megtett útért 1 pont jár, valamint a szint függvényében is kapnak pontokat a túrázók. Egy túra akkor értékelhető ha legalább 20 pontot gyűjtöttek a résztvevők. Ezt visszaszámolva kilométerre az oszágúti túráknál 40 km a terepi túráknál 20 kilométer alsó határt kapunk. A kettő átlagából jön ki a 30 kilométer. Az értékelést mi is bonyolíthatnánk az országút/terep osztályozás bevezetésével, vagy a szintemelkedés figyelembevételével de ez az adminisztráció tovább nehezítené.
Várom tehát a javaslatokat a rendszer átalakítására.
Szintén megváltoztathatjuk a kupa időtartamát. A márciusi kezdést elsősorban az indokolta, hogy a téli időszakban nem nagyon mozogtak a játékosok - különösen nem kerékpárral - meg január-februárban én is kipihenhettem a feldolgozás fáradalmait. Persze most az automatikus feldolgozás idején ez már idejét múlta. A december mindenképpen kell a feldolgozás véglegesítéséhez és a kupák vésetéséhez.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]