geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Zsiráfhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 21:57:52 (1014)
Ki mondta, hogy sosem fogok újra felbukkanni a Kerékpáros Kupában? Tavaly elég aktív voltam ott is...
Tényleg úgy véled, hogy a két Kupára külön szabályok lesznek? Esetleg a kezdete és a vége is más lesz?

A 100 méterről egy történet... Ezer éve történt, de számomra emlékezetes. Ördög-árok doboz. A rejtő kicsit egyedi módon kezdetben térképről levéve (GPS nélkül) mérte ki a koordinátákat. Elment vele egy napom, de végigjártam. Mikor bejelentettem a megtalálást, csörgött a telefon benne ÖregTom, és érdeklődött, hogy hol a 2. állomás (a mostani 3. lehet), és a megadott koordináta alapján megállapította, hogy kb. 40 méterre ment el tőle. Viszont én kb. 10 méter távolságból jöttem rá, hogy ez lehet az a hely, ami a képen szerepel, hogy rejtek környéke. Vagyis 100 méteres megközelítés ilyen esetben mennyire tekinthető egy láda felkeresésének?

Szóval szerintem a kérdés továbbra is az, hogy a Kerékpáros kupában a kerékpározás cél vagy eszköz?

Viszont bármi is a véleményem, a jövő évi szabályokat el fogom fogadni, ahogy az Egyesület kiírja...

[előzmény: (1010) gusty, 2012.10.26 21:18:54]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 21:18:54 (1010)
Ez most komoly? Dögöljön meg a szomszéd tehene is? :(
[előzmény: (1009) Zsiráf, 2012.10.26 21:15:43]

Zsiráfhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 21:15:43 (1009)
Mert lehet, hogy a szándék a Kerékpáros Kupa szabályainak a megváltoztatása, viszont szerintem mindkét Kupa szabályai meg fognak változni.
[előzmény: (1008) gusty, 2012.10.26 21:00:58]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 21:00:58 (1008)
"Ha a tekerés a fontosabb, akkor miért nem elég egy doboz vagy egy multipont egy track-be?"

Miért kéne fontossági sorrendet felállítanom? Igen, fontos, hogy tudják a kollégák, hogy feltekertem a Pridikálószékre, mert jól esik az elismerésük a teljesítményért, nekem meg az élmény az út, és a saját teljesítményem, valamint a panoráma, ami elém tárul. Viszont x méter bozótharc évente sem nem teljesítmény, sem nem élmény. Továbbá nem szeretem látótávolságon kívül hagyni a bringát.

Viszont szeretem meglátogatni a helyeket. Azt azért nem gondolod komolyan, hogy minden hétvégémet a Dunakanyarban töltöm bringázással, hogy egyenként szedjem össze a pontokat.

OK, nem kötelező részt venni a kupában, viszont azt nem értem, hogy Téged miért zavar ennyire a bringás versenyszám szabályainak módosítására tett kísérlet, hiszen ha jól látom nem vagy érintett.
[előzmény: (1004) Zsiráf, 2012.10.26 19:56:56]

Zsiráfhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 19:56:56 (1004)
A gúnyos felhang a 100 méter vagy 100 méter ismételgetése miatt van. Legalábbis nekem ez jött le.
"Esetleg a dzsindzsázás helyett beleférne még 10-20-30 km." Ha a tekerés a fontosabb, akkor miért nem elég egy doboz vagy egy multipont egy track-be? A kupa táblázatban akkor is látszik... Ezért kevertem bele Attibatit, ez is lehet egy cél. De én úgy érzem, hogy vágysz azokra a pontokra is. És ezért akarod felpuhítani a szabályokat.
Már többször is gondolkodtam, hogy válaszolok az itt megjelent gondolataidra, mert szerintem nem az a verseny célja, hogy a résztvevők igyekezzenek a szabályokat a saját kedvük szerint alakítgatni, hanem, hogy megfeleljenek nekik. Szerintem a megközelítési távolság és a minimum távok is korrektül lettek meghatározva. És a megközelítési távolság problémák kezelésére ott van a kijelölt moderátor, aki az évad kezdete óta nem csinál semmit, mert a fejlesztés ugyebár...
Legyen pozitív a vége: Az elmúlt két évben pár tucat otthon pihenős napot kezdtem úgy, hogy innen Pestlőrincről eltekertem Ócsa közelébe, meg vissza. Jó út, kis forgalom, erdők, szántók..., doboz persze nincs, de kellemesen megmozgat. Ott nem szoktam megállni...
[előzmény: (989) gusty, 2012.10.26 08:27:22]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 08:27:22 (989)
Igen, modern GPS-em van, és sokszor mikor elindulok bringázni, akkor még nem tudom melyik ládákat fogom felkeresni. Ez sokszor menet közben alakul ki. Mint például múltkor, amikor országúti bringával mentem az Irhás árokban.

De én továbbra sem kívánom ráerőszakolni a véleményemet másokra, de azért talán nem baj, ha nem egyformán gondolkodunk.
Nem értem miért a gúnyos felhang. Miért baj az, ha megállás nélkül tekerek, vagy éppen nem a doboznál állok meg, hanem ott, ahol látnivaló van? Mindig azt emlegetjük, hogy a gc.hu-ban a virtuális útikönyv jelleg az érték. Márpedig akkor nem a bozótba rejtett doboz az. A doboz keresés öröme nekem is megvan, hiszen idén többnyire én is új ládákat kerestem. Viszont jövőre, meg 2 év múlva már nem hoz lázba ugyanaz a bozótos.

Attibatit kár belekeverni, mert ez a felvetés nem személyekről szólt. Senki nem vitatta, hogy a jelenlegi szabályok mellett is lehet sikeresnek lenni. De a javaslatom nem is a sikerességről szólt.
[előzmény: (988) Zsiráf, 2012.10.26 07:26:59]

Zsiráfhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.26 07:26:59 (988)
Mindent meg lehet magyarázni... Tulajdonképpen az a gond, hogy vannak dobozok, melyeket a rejtő nem közvetlenül az út mellé telepített, és még az odavezető kerékpárutat sem építette meg? Hát ez tényleg csúnya dolog. Különben, ha ideálisan vannak elhelyezve a dobozok, akkor 100km-en keresztül meg sem állsz, csak tekersz?
Multik: mikor megtervezed, hogy merre fogsz menni olyan nagy nehézséget jelent rápillantani a ládaoldalra, hogy a fejlécben megnézd, hogy mennyi pontja van és összevesd a letöltött pontok számával? Vagy modern GPS-ed van beletöltesz mindent, oszt mész a világba? Azért a "mész a világba"-t nem hiszem annál több dobozhoz jutottál el.
Tavaly részt vettem én is a Kerékpáros Kupában, ott csak számomra új dobozokat kerestem, sokszor álltam meg, többször is km-re is magam mögött hagytam a biciklit, ha olyan helyen volt a doboz, ő meg várt rám egy fához kötve. Így is sikerült néha 100km feletti távot is teljesíteni.
A kerékpár ebben a játékban nem a dobozok megkeresésének eszköze, hanem a két doboz közti távolság megtételének eszköze.
A dobozok újra megtalálása csak egy eszköz a játékosok esélyeinek egyenlővé tételére. És nem kötelező minden dobozt megkeresni, minden dobozhoz elmenni. Tervezz úgy útvonalat, hogy Számodra kedves dobozok essenek útba. Pest megye határain belül több doboz van, mint amennyit egy kivételével, bármelyik játékostárs az eddigi Kupákban felkeresett. És a déli és keleti jól kerékpározható megyékben is van még kb. ugyanannyi.
Szokták volt mondogatni, hogy a geocaching mindenki számára mást jelent. Akinek az összes doboz felkeresését, az örüljön a pontnak, és szaggassa a ruháját a tüskés bozótokon, vagy gázoljon térdig akár a szemétdombokon át is...
Ha viszont Számodra a kerékpározás élménye, és a sok km ami számít, akkor nézd meg Attibatit. A kiírás szabályai szerint nem túl sikeres, de mégis úgy látom, hogy év végén saját magának - kiemelkedő teljesítményéért - külön oklevelet fog átadni.
[előzmény: (987) gusty, 2012.10.25 23:30:57]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.25 23:30:57 (987)
Egy kis fizika, azaz plusz egy érv a nagyobb megközelítési távolság érdekében (kerékpáros kupában).

Egy gyalogos átlag sebessége 4km/h, egy kerékpárosé mondjuk 16km/h. Ez négyes szorzó. Tehát a 4x13 méter, ami durván 50, így nézve nem is olyan elvadult ötlet. Ezt az 50 métert a 16km/h-val számolva 11 másodperc alatt teszi meg a kerékpáros. Ez kb. a le és felszállás idejével egyenlő.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]