geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2014.02.11 13:11:01 (2706)
Mivel korábban nem voltál érintett kupaügyben, természetes, hogy valamit rosszul tudsz. Az, hogy nem fértem hozzá közvetlenül a geocaching.hu adatbázisához, nem befolyásolta a pontszámítás "eredményességét". Két hibalehetőség adódott belőle:
- Általánosságban a multiládáknál: ahol a leírásban volt útpont is és a ládapont megjegyzés mezőjében a rejtő nagyon-nagyon bőbeszédűen fogalmazott, ott a feldolgozó algoritmus az útpontot "találta meg".
- A rejtett pontokat tartalmazó multiknál: nem fértem hozzá a rejtett pontok koordinátáihoz, így külön ládaadminra volt szükség a frissítésekhez.

Két általánosabb jellegű gondolat:
Ennek a történetnek az a nagyon rossz üzenete, hogy - miközben (elvileg) API készül, hogy a játékosok a fejlesztésből is kivehessék a részüket - nem érdemes időt, energiát (neaggyisten: pénzt) fektetni a felhasználóknak készülő fejlesztésekbe, mert az egyesület bármikor úgy dönthet, hogy "lenyúlja" a működőképes modelleket.
A másik üzenete az, hogy a valódi szakmai szempontoknál sokkal fontosabb a "szociális kapcsolatok felépítése".
[előzmény: (2700) ludens, 2014.02.11 08:40:18]

ludenshozzászólásai | válasz erre | 2014.02.11 08:40:18 (2700)
Láthatjátok, milyen mellékhatásai vannak ennek a hadakozásnak (Yumira gondolok, és biztosan többen is vannak, akik nem írnak ide).
Tőlem ne várjatok mást. Változatlan lendülettel készül a program. A távolságokat már automatikusan számolja feltöltéskor. Rövidesen kikerül a felhasználói felületre a track azonosítója is, a könnyebb hivatkozás érdekében.
A legkritikusabb rész, a pontszámítás még hátravan. Bár itt meg kell említenem, hogy ha az eljárás elkészül, és jól működik, akkor sokkal eredményesebb lesz, mint a régi program. Azért, mert itt vannak helyben, ugyanazon a szerveren a ládaadatok. Nagy nehézsége volt a régi programnak (nem Fairyt kritizálom ezzel), hogy át kellett emelnie valahogy saját szerverére a változásokat.

Azon vagyunk, hogy Attibatinak minél kevesebb dolga legyen utólagosan (Stombus!).
Ezért most megosztok veletek egy, a napokban felmerült ötletet. Mi a véleményetek a következőről?

Játékos feltölt, program azonnal kiértékel, és feldob a képernyőre egy szerkeszthető listát, az elszámolható találatokról. Ezekből a pontokból játékos jelölheti be, hogy melyeket akarja most ezzel a trackkel elszámoltatni, és melyeket törli (teszi el későbbre).


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.