geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2014.02.11 13:38:33 (2709)
Ld. http://geocaching.hu/forum.geo?action=thread&id=gckupa&message_id=422931
[előzmény: (2708) Nargoth, 2014.02.11 13:30:07]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2014.02.11 13:30:07 (2708)
Fairy, ne haragudj, de neked tavaly az volt az üzeneted a játékosok felé - szerintem -, hogy nem érdekel különösebben már a kupa és a kupa programja. Akármit is tettél a háttérben, ez látszott kívülről. A leállások engem nem érdekeltek, de az egyéb reakcióid mind ezt közölték. Én úgy gondolom, hogy ha tavaly fele ennyi energiát raksz bele a program fejlesztésébe, naprakészé tételébe, senkinek eszébe sem jut, hogy másik kiértékelő programot kell.

(Az, hogy az egyesület hogy és mikor közölte veled ezt, mikor döntöttek az egészről, az más lapra tartozik.)
[előzmény: (2706) Old Fairy, 2014.02.11 13:11:01]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2014.02.11 13:11:01 (2706)
Mivel korábban nem voltál érintett kupaügyben, természetes, hogy valamit rosszul tudsz. Az, hogy nem fértem hozzá közvetlenül a geocaching.hu adatbázisához, nem befolyásolta a pontszámítás "eredményességét". Két hibalehetőség adódott belőle:
- Általánosságban a multiládáknál: ahol a leírásban volt útpont is és a ládapont megjegyzés mezőjében a rejtő nagyon-nagyon bőbeszédűen fogalmazott, ott a feldolgozó algoritmus az útpontot "találta meg".
- A rejtett pontokat tartalmazó multiknál: nem fértem hozzá a rejtett pontok koordinátáihoz, így külön ládaadminra volt szükség a frissítésekhez.

Két általánosabb jellegű gondolat:
Ennek a történetnek az a nagyon rossz üzenete, hogy - miközben (elvileg) API készül, hogy a játékosok a fejlesztésből is kivehessék a részüket - nem érdemes időt, energiát (neaggyisten: pénzt) fektetni a felhasználóknak készülő fejlesztésekbe, mert az egyesület bármikor úgy dönthet, hogy "lenyúlja" a működőképes modelleket.
A másik üzenete az, hogy a valódi szakmai szempontoknál sokkal fontosabb a "szociális kapcsolatok felépítése".
[előzmény: (2700) ludens, 2014.02.11 08:40:18]

ludenshozzászólásai | válasz erre | 2014.02.11 08:40:18 (2700)
Láthatjátok, milyen mellékhatásai vannak ennek a hadakozásnak (Yumira gondolok, és biztosan többen is vannak, akik nem írnak ide).
Tőlem ne várjatok mást. Változatlan lendülettel készül a program. A távolságokat már automatikusan számolja feltöltéskor. Rövidesen kikerül a felhasználói felületre a track azonosítója is, a könnyebb hivatkozás érdekében.
A legkritikusabb rész, a pontszámítás még hátravan. Bár itt meg kell említenem, hogy ha az eljárás elkészül, és jól működik, akkor sokkal eredményesebb lesz, mint a régi program. Azért, mert itt vannak helyben, ugyanazon a szerveren a ládaadatok. Nagy nehézsége volt a régi programnak (nem Fairyt kritizálom ezzel), hogy át kellett emelnie valahogy saját szerverére a változásokat.

Azon vagyunk, hogy Attibatinak minél kevesebb dolga legyen utólagosan (Stombus!).
Ezért most megosztok veletek egy, a napokban felmerült ötletet. Mi a véleményetek a következőről?

Játékos feltölt, program azonnal kiértékel, és feldob a képernyőre egy szerkeszthető listát, az elszámolható találatokról. Ezekből a pontokból játékos jelölheti be, hogy melyeket akarja most ezzel a trackkel elszámoltatni, és melyeket törli (teszi el későbbre).


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.