geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2020.12.07 21:56:27 (4486)
Igen, a pontatlanság, meg a szakadás/hirtelen ugrálás a két gond.
Főleg gyalogos módban, ahol nem igazán megoldott a telefonnak a stabil gps vételt lehetővé tevő elhelyezése.
Ennek megtapasztalásakor kezdtem és is inkább a kerékpáros kategória felé orientálódni...
[előzmény: (4484) petrot81, 2020.12.07 21:33:35]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2020.12.07 21:33:35 (4484)
Igen, a telefonos lokáció nálam is produkált konstans 3-4 méteres párhuzamos vonulást, pl. az épületek "árnyékában", de szabadabb helyeken egész jó trackek születnek. Összességében használhatónak tűnik, bár tény, hogy nem ez alapján kell tuhu-t szerkeszteni :) Úgy tudom, hogy a kupában meg kell közelíteni a pontokat, ott még lehetnek kellemetlen pontatlanságok..

[előzmény: (4483) bigmick, 2020.12.07 21:07:30]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2020.12.07 21:07:30 (4483)
A g:hu+ appban is van track rögzítés, valamint a rögzített track akár kiexportálható gpx-ként, vagy akár egy loghoz kötve direktben be is küldhető.
A kupázást támogatandó, bennem is felmerült, hogy a telefonon rögzített track-et hogyan lehetne valami egyszerű módon beküldeni. Pár hónapja volt is erre vonatkozó kérdésem, amire részben választ is kaptam.
Viszont a loghoz történő track beküldést tesztelve sajnos azt kellett megállapítanom, hogy messze nem a track beküldés technikai megvalósítása (API támogatás hiánya) jelenti a legnagyobb nehézséget a témában.
Viszonylag egyszerű http POST-olással beküldhető a track a loghoz, illetve az appban egy újabb funkcióban megoldható volna a kupázásba jelentkezés is, meg a választott versenykategóriában a track beküldés akár API támogatás nélkül is.

DE: az volt a tapasztalatom, (amit páran előre is vetítettek, mikor elkezdtem először firtatni ezt a témát) hogy a telefonon készülő track minősége lesz a kritikus tényező.
Kerékpáros teljesítés esetén, egy kerékpáros tartóra helyezett telefonnal remélhető többé-kevésbé használható track rögzítése, de gyalogos üzemmódban, telefont zsebben/táskában hordva ugyanez szinte kizárt.
És akkor ott van az egy napon, de több részletben teljesített menetek esete. Erre pillanatnyilag nem látok igazán jó (appban kivitelezhető, admin általi manuális matatást/egyedi döntést nem igénylő) automatizálható megoldást.

Ezzel együtt egyetértek veled, hogyha az informatikai infrastruktúrában tudnánk ezen a területen is előrébb lépni, akkor esélyes, hogy jelentősen fellendülhetne a kupázási kedv is.

[előzmény: (4482) petrot81, 2020.12.07 20:12:18]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2020.12.07 20:12:18 (4482)
A Geoládák appban most fog megjelenni track rögzítés és GPX export. GPX importok összefűzése eddig is volt. Ha az API-ban is elkészül a track feltöltés opció, eléggé megugorhat a nevezések száma (nem tudom a g:hu+ hogy áll ezzel, de rögzítés úgy tudom ott is van).

Viszont ezt a csoportos feltöltést nem tiszta.. Ha feltölt 2 nyomvonalat, akkor a dátum alapján számít az összeg? Ha összeegyeztethető a szabályrendszer az app tervezett logikájával, akkor próbálnám úgy terelni a fejlesztést, hogy minél jobban támogassa a kupát.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]