Előzmények

ha2hozzászólásai | válasz erre | 2024.02.21 08:05:29 (4988)
Teljesen kívülállóként nekem a geocaching nem verseny. Saját magamnak tett élménygyűjtés, egészséges szabadidős tevékenység. Ezért is részesítem előnyben az erdei, túrázós célpontokat. GCKUPA és GEOVERSENY teljesen hidegen hagy és feleslegesnek is tartom ezeket. Tudom most majd kígyót-békát fognak kiabálni rám, de megszoktam. Ezért van a fórum, hogy véleményünket elmondhassuk.
Ettől függetlenül Bobby Holmes felvetését teljesen jogosnak tartom.
[előzmény: (4987) Bobby Holmes, 2024.02.20 23:32:13]

Bobby Holmeshozzászólásai | válasz erre | 2024.02.20 23:32:13 (4987)
Sziasztok!
Amit most írok, azt teljesen kívülállóként írom, a 2023-as szezonnal abbahagytam a GCKUPA-t (a junior kategóriát legalábbis biztosan). Ettől függetlenül követem a junior kategóriát és már az én versenyzésem utolsó hónapjaiban is iszonyatosan szúrta a szememet, de mindig megálltam, hogy ne tegyem szóvá.
Nem kellene junior kategóriába valamiféle szabályozás a pesti/biciklis túranapokra? Akárhogy is nézem, nyilván, szabályos, hogy valaki mindig csak 20 meg 21 km-eket teker és egy-egy pontot beérint, ez viszont szerintem eszméletlenül igazságtalan mindenki mással szemben, aki mondjuk nem Pesten lakik. Én borzasztóan szenvedtem a pontokkal, hiszen a lakóhelyem, de még az egyetemem környékén is gyakorlatilag minden pontot be kellett érintenem ahhoz, hogy újabb és újabb túranapokkal tartani tudjam az előnyömet, ehhez képest Pesten soha nem fog elfogyni a könnyű pont, amihez nem is kell semmilyen hegyre feltekerni... Na meg persze az sem mindegy, hogy valakinek 20 gyalogos túranapja van, vagy 20 biciklis, mert a biciklis sokkal de sokkal könnyebb, ilyen 20 km 1 pontokkal meg aztán főleg. Szerintem ez utóbbi nem is igazán teljesítmény, inkább a GCKUPA kicsúfolása.
Még egyszer mondom, nem versenyzek már, csak követem a versenyt, és tisztában vagyok vele, hogy szabályos, ami történik, de mégis... Elég gáznak tartom. Én junior kategóriában valami szankciót javasolnék a (pesti) biciklis túranapokra, vagy a km-t emelném, vagy a felkeresendő pontokat... Tudom, hogy korábban már volt többször vita a Pest-vidék aránytalanságáról, meg ilyesmi, de tudtommal a junior kupáról még nem nagyon volt szó.
Nem tudom, lesz-e bármi eredménye az írásomnak, ha más nem, legalább kiírtam magamból. További sok sikert mindenkinek a kupához!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]