FAQ

Előzmények

Broganhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.09 21:53:11 (24746)
És ez mennyire egyeztethető össze az egyesület alapítólevelével, amiben ez áll:

"A Magyar Geocaching Egyesület független szervezet, amely csak egyenrangú kapcsolatokat tart fenn. Céljai érdekében együttműködést kínál minden olyan szervezetnek, öntevékeny csoportosulásnak, interneten szerveződő közösségnek, magánszemélynek, amellyel vagy akivel közös érdekei vannak. Az együttműködésből nem zárjuk ki a profitorientált szerveződéseket sem, de a kapcsolat nem korlátozhatja önállóságunkat, függetlenségünket, valamint nem lehet összeegyeztethetetlen az Egyesület közhasznú tevékenységével."

Vajon közhasznú tevékenységnek nevezhetjük-e azt, ha az egyesület igyekszik elzárni a geocachinggel kapcsolatos eseményekről szóló információkat a játékosok elől?
[előzmény: (24742) geocaching.hu, 2007.10.09 20:16:22]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.09 20:16:22 (24742)
Lerágott csont. Üzleti vállalkozás marketingeseményének reklámjait továbbra is ki fogjuk moderálni innen.
[előzmény: (24737) @david, 2007.10.09 20:07:27]

@davidhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.09 20:07:27 (24737)
Lesz ez a veszprémi verseny, aminek már 2 "reklámját" törölték. Elég fura. Egyrészt a beírásban nem is a geocaching szót használták, hanem a geokesser-t. Nem emlékszem mi volt pontosan a neve hogy verseny/találkozó. A log alapján ingyenesnek tűnt, és lehet nyerni rajta. Szokott lenni Kelet-Mo-i geokesser találkozó is , ami kikerült a főoldalra is. Tudom hogy a név miatt van a probléma, meghogy mindenféle rendezvényhez nem lehet a nevet adni, meg felhígulunk (stb), de a fórumnak nem az a célja hogy a sokfős geokesser társadalom értesüljön olyan eseményekről, amin ládát lehet keresni? (mellesleg nem kell a részvételért fizetni). A lap alján-alapján a geocaching.hu bejegyzett védjegy, de nem a geocaching szó használata.

Idézem:
A geocaching játékban való részvétel és a weboldal használata mindenki számára biztosított

a geocaching.hu-n történő geocaching játék szabályozott. De ezen kívül a geocaching név használata nincs korlátozva, bárki használhatja ha szeretné(csak a geocaching.hu-t nem). Attól hogy van egy egyesület, ami mondjuk a röplabda népszerüsítéséért van nem csak ők használhatják a röplabda szót, sőt ráadásul butaság azt mondani, hogy csak ők rendezhetnek röplabda versenyeket.

a geocaching másrészt külföldi szó, nem magyarok találták ki.

Végigolvastam a szent szövegeket, és nem találtam arra való utalást, hogy valaki ne használhassa a geocaching verseny elnevezést. Az oldalon nem lehet üzleti célú hirdetést elhelyezni. (ez mellesleg hol van leírva?? sehol sem találtam). De ha valaminek nincs nevezési díja, akkor az nem is lehet üzleti..

Csak az van írva, hogy reklámozni nem szabad. De mit tekintünk reklámnak? Mert egy geotalálkozó hirdetése is reklám, de mindkettőn ugyanazok a geokesserek vesznek részt.

Azt hogy az egyesület képviseli hivatalosan a geocachinget, csak a főoldalon van kinnt, de ezt akárki kiírhatja az oldalára.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]