Előzmények

petikahozzászólásai | válasz erre | 2007.12.14 14:59:34 (26439)
Szia Attibati!

Mapsource hiányában nem tudom megnézni a meghivatkozott térképet. Lehetséges a megtekintése, vagy konvertálása valamilyen dinamikus html formába, esetleg kmz-be? Szóval valami olyan megoldás kellene, hogy azok is meg tudják nézni, akiknek a számítógépéről (az enyémhez hasonlóan) száműzve lett a microsoft szemete. :-)
[előzmény: (26400) Attibati, 2007.12.14 00:50:05]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2007.12.14 00:50:05 (26400)
A fejlesztési ötletek között olvastam, hogy érdekes lenne egy a kesserek lakhelyét tartalmazó térkép. ( A linkről egy Mapsource gdb filet lehet letölteni)
Egy robottal letöltöttem a gc.hu honlapról a megtalálási rangsorban az első 2000 felhasználót,ami nagyjából a legalább 25 megtalálással rendelkező felhasználókat jelenti, (Csak a szöveget töltöttem le, néhány perc altt megvolt az egész) majd a HTML listából egy kis progival kikerestem a felhasználó nevét és a lakhely koordinátáját. Sajnos a koordinátát csak 522 felhasználó adott meg ezért úgy határoztam , hogy a településnevek alapján is megpróbálom feltüntetni a kessereket. Egy régebbi munkából megvoltak a magyarországi települések geokódjai így ezeket használtam a koordináta hiányos helyeken.
Természetesen nem akartam szöveganalizáló programot írni, ezért csak azok a felhasználók kerültek fel a térképre akik egy településnevet adtak meg lakhelyüknek, nem rövidítették a településnevet és nem próbáltak viccessek lenni ( pl. "hol itt hol ott" mint településnév) A 2000 letöltött felhasználóból így már 1350 -et tudtam ábrázolni.
Külön problémát okozott Budapest. Itt a koordinátával nem rendelkező felhasználók pozicióját még egy véletlenszám generátorral is megszórtam hogy valamennyire élvezhető legyen az eredmény.
A piros jelkulcsok a pontos koordinátával rendelező ládászokat, míg a zöldek a csak településnevet megadókat jelölik.
Aki szeretne le vagy felkerülni a térképről/térképre dobjon egy mailt a koordinátájával és a nickjével.


Más:

Kicsit visszásnak éreztem a néhány nappal ezelőtti, "Kit látnál szívesen a vének tanácsába" szavazást a Kessersztori honlapon. A listába felvett embereket ugyanis nem kérdezték meg, hogy meg kívánják e méretni magukat ebben a "versenyben".
Mivel lassan közre fogom adni az idei megtalálási statisztikákat és különböző rangsorokat kérem jelezze számomra egy mailban aki nem kívánja hogy feltüntessem a ezekben.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]