geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

fruzsahozzászólásai | válasz erre | 2007.12.28 10:20:10 (27072)
Nagyon klassz és tanulságos. Míg 2001-ben 7 megtalálással a 11. voltam, idén 36 megtalálással a nyolcszázadik helyre sem sikerült felküzdenem magam. Egyébként ebben a (nyolcszázas) tartományban van egypár "nagy név" is.
Olyan statisztika nincs, amit én vezetek? :))
[előzmény: (27058) Attibati, 2007.12.28 00:17:06]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2007.12.28 00:17:06 (27058)
Az idén ismét elkészítettem - a tavalyihoz képest néhány újdonsággsal bővített - statisztikai számítást a megtalálásokkal kapcsolatban. A honlapról letöltheto HTML listák adatait egy Access adatbázisba töltöttem. Az így tárolt adatok kezelésére kis Visual Basic programokat írtam.
Az adatbázis- egyelőre - a 2007 december 22-ig regisztrált megtalálások adatait tartalmazza, amelyek
száma megközelíti a 295000 darabot. Gondolom az évből hátralevő mintegy egy hét alatt nem fognak változni a sorrendek, legalábbis a dobogos helyeken nem.
Egyetlen esetben tettem kivételt: tekintettel az idei karácsonyi láda nagy sikerére a ládák pontversenyét tartalmazó táblázatba felvettem ezt a dec.24-én megjelent ládát is.
A A legaktivabb megtalálók listáját évenkénti bontásban készítettem el. Az egyes évek adatait
külön-külön munkalap tartalmazza. Az idén abszolut rekord született : Puszkányék dec 22-ig 666 ládát jelentetek be. Előttük még egy kesser sem talált meg egy naptári év alatt ennyi ládát Magyarországon.
Szintén évenkénti bontásban állítottam össze az elso megtalálók listáját.
Mind az aktivitás mind az elsőmegtalálás táblázatban az élmezőnyben új nevek szerepelnek. A nagy öregek megcsappant aktivitását új, lelkes ládászok pótolják és teljesítik túl.

Mivel a pontozás megszünt, azok számára - és a szavazások alapján nem vagyunk kevesen - akiket ez mégis érdekel elkészítettem a szavazáson szerepelt két módszer , a Geobébi féle pontszámítás valamint a megtalálás+5*értékelések átlaga alapján készült és az utólag felmerült, de sokak által támogatott még meg nem talált ládák száma alapján előálló sorrendet.
Az én fantáziámat leginkább Geobebi képlete mozgatta meg , mivel a minoségi rejtéseket díjazza, mivel csak a legalább négyes átlagot elért saját ládákért jár pont.
Gabe tavalyi ötlete alapján összeállítottam az ámokfutás és beleélési mutató szerinti sorrendet. Az ámokfutás táblázatban az egy nap alatt legtöbb megtalálással rendelkezők szerepelnek, míg a beleélés táblázatban azok kerülnek előkelő helyre, akik rendszeresen kevés ládát keresnek meg egy nap, azaz minnél jobban átérzik a láda által bemutatni kívánt mondandót.
Mint láthatjátok az ámokfutás táblázatban szabálytalan logolás miatt Paul és Gyuric került az élre, de az ő eredményeiket nem vesszük figyelembe , mivel nem a megtalálás időpontját írták a logba. Mindkét ládászt levélben kértem, hogy a jövőben helyesen töltsék ki a megtalálás dátumát. Választ eddig csak a Gyuric páros hölgytagjától kaptam, aki igen barátságtalan hangnemben közölte velem hogy törödjek a saját dolgommal, ők úgy játszanak, ahogy nekik jólesik. Érdekes a hölgy neve is, Bodza (!) Andi névvel írta alá a levelét. Ezekkel a Bodzákkal mindig baj van... :-)
A 2007-es évben legtöbbet megtalált ládák sorrendjét is összeállítottam. Természetesen vezetnek a budapesti ládák.
A ládákat rejtő ládászok értékelések alapján felállított rangsorát tartalmazza a saját ládák értékeléseinek az átlagát tartalmazó xls file. A táblázatban a legalább 10 megtalálással rendelkező ládák szerepelnek. Sokat törtem a fejem azon, hogyan lehetne a sok, jó ládát rejtő ládászokat dotálni, de nem jutottam használható eredményre. A jelen táblázat hátránya, hogy már egy jó ládával is az élre lehet kerülni.
A kessertérképnél elkészített adatbázis lehetőséget adott arra is, hogy a legtöbbet utazó ládászok sorrendjét elkészítsem. A listába azok a ládászok szerepelnek, akik megadták lakhelyük koordinátáját. A "távolság" oszlopban a lakóhely és a megtalált láda távolságának az összege szerepel.
A netkess visszaszorítására hozott intézkedések ellenére még mindig nagyon sok láda jelszavát ki lehet találni a neten való keresgéléssel. A legtöbbet netkesselt ládák sorrendjét tartalmazza az excel tábla egyik munkalapja , míg a másik munkalap a netkesselt láda nevét és a "megtaláló" nickjét tartalmazza.

Szívesen veszem a táblázatokkal kapcsolatos észrevételeket, kritikákat.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]