geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

fruzsahozzászólásai | válasz erre | 2008.01.27 21:15:06 (28556)
Ha kiváncsi vagy, miért ott van a köröshegyi völgyhíd ahol van és miért nem egy kilométerrel odébb, ahol nem kellett volna milliárdokat el...ni rá és nem tette volna tönkre a fél balatoni panorámát: felerészt azért, mert az erdészet nem engedte a vadászterületet megkurtítani. A kuncsaftok pedig nagy urak: politikusok, főorvosok, királyok (szó szerint).
És még örülhetsz, ha a kutyádat nem lövik ki mellőled, mert ilyenre is akadt példa :((
[előzmény: (28537) SylverRat + Bogee, 2008.01.27 18:59:58]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.01.27 18:59:58 (28537)
noh, megpróbálom leírni, mi történt velünk ma. csak a véleményetekre lennék kíváncsi...
túráztunk egyet, egy tvt-en, aminek egy része fvtvt. ezen a részen visz át egy tanösvény, illetve emellett jópár út, amelyeken terepjáró és traktornyomok voltak. elindultunk (szigorúan!) a tanösvényen, az első kanyar után láncfűrészes "favágók" vágták a fát, illetve a kidőlteket aprították és pakolták az út mellé szép rakásokba, hogy egy később esetlegesen errejáró teherautó elvigye. végigjártuk a tanösvényt, és visszafelé találtunk egy rövidebb utat (a tanösvény gyakorlatilag C vagy U alakban ment, és a végéről látni lehetett az elejét (ezt indulásnál még nem tudtuk...), egy terepjárónyomos út vitt át rajta. középen egy magasles (ennek még lesz jelentősége...)) gondoltuk, ha autóval lehet, akkor talán gyalog is (a kereszteződésben fel volt festve a jel, úgy, hogy minden irányból látható volt). elindultunk, és a magasleshez érve arról egy vadász kászálódott le. (időpont a gps szerint: 16:20) elkezdett velünk veszekedni, hogy mi mit is keresünk itt, és hogy most tönkretettük a vadászatát (ismétlem, 16:20 az idő, világos volt még) és most kereshet másik leshelyet többszáz métert sétálva... és hogy ez az erdőrész az ő használatukban van, és csak és kizárólag a tanösvényen lehet közlekedni. mivel békeszerető emberek vagyunk (neki meg fegyvere volt...) :-) inkább eljöttünk, tovább az úton, és hamar visszaértünk a tanösvény elejére (kb. 400m volt az egész táv, a vadászlestől 100m-re volt a tanösvény kezdete).
aftermath: telefonon sikerült elérnünk az illetékes nemzeti park illetékes tájegység vezetőjét, aki annyival kommentálta a dolgot, hogy ne is törődjünk a dologgal... (mellesleg tervezett kirándulásokon ők is itt szokták visszahozni a népet, ha lehetséges, akkor lovaskocsikkal) de azért legközelebb használjuk a kijelölt utat visszafelé is, ha nem akarunk újabb összetűzéseket a vadászokkal...

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]