geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

fruzsahozzászólásai | válasz erre | 2008.01.27 22:16:27 (28561)
Jártál már ott?
Én minden nyaramat (na jó, legalább 2 hetet) Szántódon töltöm, ezért nagyon odafigyeltem erre az iszonyatra. Biztos vagyok benne, hogy lehetett volna értelmes megoldást találni. Jelen esetben Köröshegy turisztikai potenciálja annyi, hogy az egész főútról (ahol a házak kb. fele van) jól látszik és hallatszik a völgyhíd. Így senki nem megy oda üdülni, legfeljebb egy fotó erejéig. Ha tényleg ők akarták, jól melléfaragtak.
Tény, hogy nem vagyok vadszakértő, de talán egy alagúttal, amit nem fúrnak, hanem építenek (visszatemetik az árkot) is meg lehetett volna oldani. És változatlanul úgy vélem, hogy a vadászok lobbiereje jelen esetben nagyobb volt, mint optimális.
[előzmény: (28558) Walker, 2008.01.27 21:24:38]

Walkerhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.27 21:24:38 (28558)
Ez azért így nagyon felszínes és populista. A völgyhídnak annyi köze van a vadászathoz, illetve pontosabban a vadgazdálkodáshoz, hogy az a völgy természetes vadátjáró, a sztráda, ha délebbre kerül, ezt kettészelte volna, ami a vadpopulációra károsan hatott volna. A fő ok azonban a köröshegyi önkorm. ellenállása volt, mivel, ha a sztráda északabbra, a falu és Bföldvár közé kerül, az a falu turisztikai potenciálját (megélhetését) rontotta volna.
[előzmény: (28556) fruzsa, 2008.01.27 21:15:06]

fruzsahozzászólásai | válasz erre | 2008.01.27 21:15:06 (28556)
Ha kiváncsi vagy, miért ott van a köröshegyi völgyhíd ahol van és miért nem egy kilométerrel odébb, ahol nem kellett volna milliárdokat el...ni rá és nem tette volna tönkre a fél balatoni panorámát: felerészt azért, mert az erdészet nem engedte a vadászterületet megkurtítani. A kuncsaftok pedig nagy urak: politikusok, főorvosok, királyok (szó szerint).
És még örülhetsz, ha a kutyádat nem lövik ki mellőled, mert ilyenre is akadt példa :((
[előzmény: (28537) SylverRat + Bogee, 2008.01.27 18:59:58]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.01.27 18:59:58 (28537)
noh, megpróbálom leírni, mi történt velünk ma. csak a véleményetekre lennék kíváncsi...
túráztunk egyet, egy tvt-en, aminek egy része fvtvt. ezen a részen visz át egy tanösvény, illetve emellett jópár út, amelyeken terepjáró és traktornyomok voltak. elindultunk (szigorúan!) a tanösvényen, az első kanyar után láncfűrészes "favágók" vágták a fát, illetve a kidőlteket aprították és pakolták az út mellé szép rakásokba, hogy egy később esetlegesen errejáró teherautó elvigye. végigjártuk a tanösvényt, és visszafelé találtunk egy rövidebb utat (a tanösvény gyakorlatilag C vagy U alakban ment, és a végéről látni lehetett az elejét (ezt indulásnál még nem tudtuk...), egy terepjárónyomos út vitt át rajta. középen egy magasles (ennek még lesz jelentősége...)) gondoltuk, ha autóval lehet, akkor talán gyalog is (a kereszteződésben fel volt festve a jel, úgy, hogy minden irányból látható volt). elindultunk, és a magasleshez érve arról egy vadász kászálódott le. (időpont a gps szerint: 16:20) elkezdett velünk veszekedni, hogy mi mit is keresünk itt, és hogy most tönkretettük a vadászatát (ismétlem, 16:20 az idő, világos volt még) és most kereshet másik leshelyet többszáz métert sétálva... és hogy ez az erdőrész az ő használatukban van, és csak és kizárólag a tanösvényen lehet közlekedni. mivel békeszerető emberek vagyunk (neki meg fegyvere volt...) :-) inkább eljöttünk, tovább az úton, és hamar visszaértünk a tanösvény elejére (kb. 400m volt az egész táv, a vadászlestől 100m-re volt a tanösvény kezdete).
aftermath: telefonon sikerült elérnünk az illetékes nemzeti park illetékes tájegység vezetőjét, aki annyival kommentálta a dolgot, hogy ne is törődjünk a dologgal... (mellesleg tervezett kirándulásokon ők is itt szokták visszahozni a népet, ha lehetséges, akkor lovaskocsikkal) de azért legközelebb használjuk a kijelölt utat visszafelé is, ha nem akarunk újabb összetűzéseket a vadászokkal...

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]