Előzmények

petikahozzászólásai | válasz erre | 2008.04.14 17:41:37 (32333)
Szia Fcsaba!
Én támogatom a javaslatodat, bár mint egytollú mezei geokesserek nincs túl sok beleszólásom a dolgok menetébe, és megrögzött cenzúra (moderáció) ellenességem miatt valószínűleg nem vagyok túl népszerű a vezetőség körében. Szerintem a javaslatod nagyon korrekt.
[előzmény: (32325) fcsaba, 2008.04.14 15:55:19]

fcsabahozzászólásai | válasz erre | 2008.04.14 15:55:19 (32325)
Sziasztok!
A geocaching játék vajdasági elterjesztése érdekében volna egy javaslatom. Ott kezdem, hogy a szerb állampolgároknak, így a vajdasági magyaroknak is ún. Schengeni vízumra van szükségük ahhoz, hogy Magyarországra utazzanak. (A Schengeni vízumról elég annyit tudni, hogy beszerzése igen nehéz.) Így egy átlagos vajdasági magyar irreálisan nagy nehézségekben ütközik, ha ládát szeretne rejteni. 20 láda megtalálása aránytalanul könnyebb pl. egy Budapest környéki embernek, mint mondjuk egy vajdasági magyarnak. Ezért javasolnám, hogy addig, amíg nem terjed el ott is a játék megfelelő mértékben, ideiglenesen engedjünk a feltételekből.
Annak érdekében, hogy senki se élhessen vissza az engedménnyel (azaz ne fordhulhasson elő az, hogy valaki csak emiatt tartja magát vajdaságinak, ill. vajdasági ugyan, de valójában nem okoz számára gondot az utazás), valamint hogy mást se érintsen hátrányosan, ezért a javaslatom a következő: tegyük lehetővé a ládarejtést a Vajdaságban mindezon játékosok számára, akik megtalálták az összes elrejtett vajdasági ládát, függetlenül attól, hogy hány láda van (jelenleg egyébként 4). A ládarejtés "joga" ebben az esetben természetesen csak a Vajdaság területére korlátozódhat (elvégre ha valaki máshol is tudna ládát rejteni, és főleg karbantartani, akkor keresni is tudna ugyanott, azaz a vízum hiánya nem lenne elfogadható érv). Úgy gondolom, hogy egy ilyen szabályváltoztatás elősegítené a geocaching elterjedését a vajdasági magyarok körében is. Számos értékes, magyar vonatkozású délvidéki ládával gazdagondnánk, kiküszöbölné a vajdasági magyarok igazságtalan hátrányát (amiről nem tehetnek), ráadásul senkivel szemben sem lenne diszkriminatív (mivel a szabály mindenkire egyformán vonatkozna, de ténylegesen a kedvezménnyel elsősorban a vajdasági magyarok tudnának élni).
Hasonló megfontolásokból célszerű lenne egy ilyen rendelkezést bevezetni Kárpátalja esetén is. Szerbia és Ukrajna az a két szomszádos ország, melynek állampolgárai csak vízum birtokában jöhetnek Margyarországra, és midnkét országban élnek magyarok, valamint számos magyar vonatkozású hely található.
Vélemény?
Csaba

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]