geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Zerind HUNhozzászólásai | válasz erre | 2008.04.21 23:17:58 (32804)
Üdv!
A pontverseny nem szűnt meg, mert a felhasználók listáját lehet megtalálás szerint rendezni. Verseny ez azok számára, akik így szokták rendezni néha és megnézni a kapott rendezett listát. Én közéjük tartozom.
Tudom, hogy volt már több megszűntetett láda is, de ez semmit sem ront az érvelésemen. Ne legyen több, én ezt mondom. Ha volt már ,,igazságtalanság'', vagyis amit én annak érzek, akkor az nem jelentheti azt, hogy most már úgyis mindegy, akkor lehet még.
Azt is tudom, hogy vannak tényleg gyenge ládák, de ha már vannak, örülök legalább a pontnak, amit kapok érte. Persze engem érdekel a helyszín is, amit bemutat egy láda, nem csak a pont! De ha a helyszín nem jó, akkor legalább a ponttal vigasztalom magam.
A régi ládákon pedig lehet javítani... szerintem az 5 éve inaktív játékos ládáját - ha megbeszéled a moderátorokkal - adoptálhatod és javíthatod. Ez történt pl. az Országház ládájával is nemrég.
[előzmény: (32801) fcsaba, 2008.04.21 23:03:53]

fcsabahozzászólásai | válasz erre | 2008.04.21 23:03:53 (32801)
Kedves Zerind Vezér!
A pontverseny már rég megszűnt:-)
Úgy látom, hogy szorgalmasan keresgéled a budapesti ládákat: mit szólsz a következőkhöz? http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=341, http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=386
Arra az érvre, hogy igazságtalan a láda megszüntetése azokkal szemben, akik esetleg későbbre hagyták a megkeresését, nos arre azt mondanám, hogy a már más okból megszüntetett ládák esetében is felmerül ugyanez a probléma. Azaz ha még soha, senkit nem ért volna ez hátrányosan, akkor akár még perdöntő is lehetne az érved, de ennek fényében már csak egy érv a többi között (szerintem).
Még egy - személyes - érv bizonyos ládák megszüntetése mellett, a következő kettő: http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=270, http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=101
Két szegedi ládáról van szó, szinte zéró kidolgozottsággal, ráadásul az egyik láda tulajdonosa 5 éve inaktív. Látszik, hogy nem "szívből jött" ládákról van szó. A szegedi geokesserek általános véleménye az, hogy nem üti meg a mércét. Az én esetemben viszont ez a kettő akadályozta meg, hogy egy szegedi multi geoláda úgy menjen át, ahogy azt eredetileg szerettem volna. Több moderátor a sok létező szegedi belvárosi láda miatt utasította el (nem tudom egyébként, az ilyesmi mennyire publikus; megpróbálok olyan általánosságokban fogalmazni, ahogyan csak lehet). Szerintem ha csak a nagyárvízi séta létezett volna, akkor átment volna, és mindenféle szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy sokkal jobb lett volna az említett kettőnél. (Egyébként eredetileg egy grandiózus, közel 20 állomásos multiként indult, ami valószínűleg akkor sem ment volna át, ha egész Délkelet-Magyarországon egy fia láda se lett volna:-), de egy későbbi forma szeritem már átment volna, ha nincs az a két bizonyos fránya láda.)

Szóval szerintem néhány tucat láda (zömében virtuális) igenis megérett a pusztulásra!
[előzmény: (32777) Csigabiga, 2008.04.20 16:50:19]

Csigabigahozzászólásai | válasz erre | 2008.04.20 16:50:19 (32777)
Lehet, hogy új vagy itt, de az utóbbi időkben ez volt az a hozzászólás, amivel maradéktalanul egyet tudok érteni!
[előzmény: (32774) KeriL, 2008.04.20 15:20:26]

KeriLhozzászólásai | válasz erre | 2008.04.20 15:20:26 (32774)
Sziasztok!

Vadi új láda vadász vagyok egy darab ládával, de ami itt folyik vitatkozás, elvette a kedvem a közösségi élettől. :-(

Nem mindegy hogy ki a rossz, ha mindkét fél ugyan olyan csúnyán viselkedik? Amikor elkezdtek hányni egymásra, attól a ponttól teljesen mindegy kinek volt igaza, mert tökéletesen egyformák lesztek.

A közmondások kedvelőinek: "Ne vitatkozz hülyékkel, mert könyen összetéveszthetnek vele."

Én ha vitatkozom, inteligens, logikus észérvekkel vagyok hajlandó vitatkozni és igyekszem a tényekre szorítkozni, függetlenül attól, hogy mit böfögött rám a másik fél. Ez a leg megalázóbb számára hogy bunkó volt velem én mégis inteligensen válaszoltam. Ha nem lehet mivel vitatkozni, mert olyan hülye az illető, akkor simán nem válaszolok neki, égesse csak magát, én kimaradok belőle. A többiek is egyértelmüen látják ilyenkor ki a hülye, nem kell nekem magyarázkodni hozzá.

Természetesen engem is fel lehet húzni, de hála az írásbeliségnek, leírom, visszaolvasom és ha a célomat nem segíti amit írtam, akkor inkább nem küldöm el. Újrafogalmazom, finomítom és azt küldöm el.
Érdemes lenne ezt megfogadni, és nem csak reflexből rányomni az ENTERT az első felindulásból begépelt böfögésünkre.
Gondolok itt arra, hogy elöbb, két egyetértő ember esett majdnem egymás torkának csak mert a vita hevében mellénézet kicsit.

Na szóval bocs, hogy beleugatok a nagyok dolgába, de elég rutinos vitatkozó (nem veszekedő) vagyok, és tudom hogy néha 2 amúgy inteligens ember is képes egymás torkának esni ostobaságokon, köszönhetően az írott kommunikáció átviteli hiányosságainak és az ebből adódó félreértéseknek.

Persze most mondhatjátok hogy én is csak okoskodom, és az én hozzászólásom +1 a 32772ből, de nem egyszer sikerült összebékítenem néhány jól irányzott okoskodással két egymást nagyon utáló feleket...hátha itt is sikerül.

Tapasztalatom szerint, az emberek (többsége) nem rosszindulatuak. Ezért a legjobb módszer ha a két vitás fél személyesen találkozik egy-egy sör társaságában és személyesen megbeszélik a nézeteltérésüket. (mint férfi a férfival :-)) Ha bele kell nézni a másik szemébe akkor, azért nem olyan könnyű sértegetni a másikat, mert átérezzük a súlyát az internett álarca nélkül. Ezen felül a közvetlenebb kommunikáció miatt (valamint az alkohol enyhe feszültségoldó hatásának köszönhetően) az empátia miatt jobban megértjük a másik fél szemszögét, ez pedig hozzásegít a probléma közös megoldásában.

Persze ettől függetlenül vannak tirpákok akik képtelenek megérteni a másik ember érveit, őket vagy kimoderálják az adott fórumról, vagy elmegy politikusnak :D

Remélem ez a kis offtopik befér még ide!

Jó időt és kellemes ládavadászatot kívánok mindenkinek!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]