geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Noddyhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.04 10:38:57 (35264)
Téma nálam is lezárva. Teljes mértékben támogatom a beszéljük meg felvetésedet, vagy csak beszélgessünk, ismerjük meg a másikat. Esetleg egy fórum találkozót is össze lehetne hozni...
[előzmény: (35252) Yoss, 2008.07.03 18:14:41]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2008.07.03 18:14:41 (35252)
Lehet, de szerintem az egész nem ér annyit, hogy itt össze-vissza hivatkozzunk és dagasszuk a sz@rt, próbáljuk tisztázni ki mit ért mi alatt. Inkább egyszer szóban beszéljük meg, ha úgy gondolod hogy van értelme. Részemről lezártnak tekintem a dolgot, ha nincs ellenvetésed.
[előzmény: (35247) Noddy, 2008.07.03 16:56:25]

Noddyhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.03 16:56:25 (35247)
Szerintem mi nagyon félreértjük egymást. Én Mókamiki hozzászólásával értek egyet és nem azzal, hogy a közhasznú jelentés nem tették közzé, vagy az elnökség olyan amilyen.
A hozzászólás Schaf-nak szólt, az én olvasatomban Schaf stilusát kritzálta.
S hogy ezzel miért értek egyet, lásd a 35036, 35034, 35032, 34976, 34960 hozzászólásokat.
[előzmény: (35199) Yoss, 2008.07.03 11:54:52]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2008.07.03 11:54:52 (35199)
Mindenkinek van alapja a számonkérésre, mert mint közhasznú egyesület köteles elszámolni a bevételeivel. Ha valaki csak a tagdíjat fizette be, nem az 1%-ot, akkor is van köze hozzá és ez kiderül a profiljából is. Amúgy Schaf-al többnyire egyet értek, ha a stílusával nem is mindig. Az meg amit Noddy, meg Mokamiki szólt ehhez hozzá, az legalábbis furcsa. Az rendben van, hogy szeretnek játszani és nincs személyes problémájuk az MGKE-vel (nekem sincs) sőt én még hálás is vagyok nekik, hogy támogatják ezt a játékot és mindenért amit eddig tettek a játék népszerűsítéséért és létéért.
De ettől még nem lesz számomra elfogadható a stílus, ahogy egyes tagok kommunikálnak és nem értem miért gondolják a fent említett userek, hogy elfogadható, hogy egy közhasznú egyesület nem hajlandó elszámolni a felajánlott és a számlájára befolyt pénzekkel. Engem személy szerint nem érdekel az elszámolás, valószínűleg el sem olvasnám, DE az már mégiscsak gyanús, ha többszöri felszólításra, sőt mondhatnám követelésre sem teszik közzé. Ezért írtam alább, hogy olyanba szóltak bele, amiről fogalmuk sincs. Ha meg van fogalmuk, akkor nem értem, hogyan lehet ezekkel a dolgokkal egyet érteni.
Azt meg egyáltalán nem értem, miért írják, hogy Schaf vagy bárki itt tönkre akarná tenni a játékukat. Ezt én itt senkiről sem hinném, még azokról az MGKE eminenciásokról sem, akik egyébként bicskanyitogató stílusban osztják az észt. Szal röviden azt gondolom, - és elég nehéz lenne meggyőzni az ellenkezőjéről - hogy Noddy és mokamiki csak azért szólt bele ebbe a témába, hogy ők is írhassanak valamit és ha már amúgy sem tetszik nekik Schaf stílusa, ígyhát rajta köszörülik a billentyűzetüket.
[előzmény: (35186) Phoere, 2008.07.03 08:33:18]

Phoerehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.03 08:33:18 (35186)
Hmmm.

Jó páran leírtuk: nem azzal van a baj, amit mondasz, hanem ahogy mondod.

"ez elmúlt években elég sokszor hallhattuk az MGKE illetékeseitől, hogy ha nincs "elég" ládád akkor "kuss" "
Igen, igaz , de nem általánosságban. Vannak közöttük, akiknek ez volt az egyetlen használható érvük, de nem mindenkire volt igaz ez az állítás.

"Láthatóan arrogánsan és lekezelően, néha szándékos rosszindulattal, esetenként lejáratással megpróbáltak eddig mindenkit hiteltelenné tenni, a nekik nem tetszőt fírtatót lejáratni"

IGAZ!

De ha egy kicsit képes lennél racionálisan, nem dühből megszólalni, akkor nem esnél Te is ugyanabba a hibába, azaz hogy "láthatóan arrogánsan és lekezelően" szólsz mindenkihez. Ha az MGKE illetékeseitől ez nem elfogadható, ellenszenves, miért gondolod, hogy téged szimpatikussá tesz.
És innen már csak egy lépés a nagy igazság: A stílus maga az ember - ahogy azt Buffon nagy bölcsen megfogalmazta.

A véleményed hangoztatásai során a kevesebb sokkal több lehetett volna.

A sokat hangoztatott "pénzeddel" kapcsolatban pedig annyi: rajtad kívül csak az APEH tudja, hogy tényleg van-e benne pénzed (1%), illetve maga az MGKE, hogy valaha fizettél-e pártolói tagdíjat.

Az itt megszólaló többi, bíráló és kritizáló régi kesser nagy része viszont bizonyítottan, konkrét pénzekkel támogatták az MGKE-t, így legalább van erkölcsi alapjuk a számonkérésre és a beleszólási jog elvárására.
[előzmény: (35185) Schaf, 2008.07.03 07:53:37]

Schafhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.03 07:53:37 (35185)
Hát barátom.... ez elmúlt években elég sokszor hallhattuk az MGKE illetékeseitől, hogy ha nincs "elég" ládád akkor "kuss"(ebből gondoltam, hogy az számít :-)) )... Szerintem te nem olvasol eleget vissza... csak véleményed van. Ami még nem is lenne baj. Különösebben engem nem is érdekelne. Jogállam, szabad fórum, mindenki azt csinál amit akar, azt ír amit akar (tudod.. pl buzifelvonulás, tanárok agyonverése, stb)...

Viszont te mindenféle előzmény, háttér és információ nélkül engem kezdesz szapulni és nem a mondanivalóval vitatkozol. Ez egyfajta bizonyítvány rólad.... (igaz rólam is, hogy kétezredik kérdésre, hozzászólásra és milliomodik anyámba elküldés után, kicsit erősen fogalmazok, de ez az én bajom, most te vagy terítéken...), másrészt az elmúlt években egyes illetékesek pont ezzel a módszerrel "dolgoztak" itt. Nekem igen érdekes jelenség, hogy a vitában az MGKE nem szólal meg, de hirtelen a semmiből előkerül egy felhasználó tíz találattal, aki aztán jól megmondja a frankót... (apropó.. csináljak pár usert, én is, a nálam lévő jelszavakkal, hogy támogathassanak engem is? Hogy van az, hogy egy tokaji usernek csak Tokaj környékén nincs találata?? ...stb.) Nem akarlak megsérteni, tőlem ettől még lehetsz létező személy, csak ez nagyon szöget tud ütni ez ember fejébe...
Akármennyire is fáj neked (vajon miért?) mint 1% felajánló, de akár mint állampolgár is jogom van ahhoz, hogy elszámoltassam az egyesületet a pénzemmel. Láthatóan arrogánsan és lekezelően, néha szándékos rosszindulattal, esetenként lejáratással megpróbáltak eddig mindenkit hiteltelenné tenni, a nekik nem tetszőt fírtatót lejáratni. Ha nem hiszed, bőven van itt felhasználó, ki egyet fog ezzel érteni, de ha olyan nagyon vitázni akarsz, olvass vissza kicsit többet öt hozzászólásnál. Semmi mást nem teszek, csak visszaadom a kölcsönt, abban a stílusban ami eddig az MGKE sajátja volt.

Ami a másik részét illeti a hozzászólásodnak... Azt hiszem egy kezeden meg tudnád számolni hány ember tett itt annyit a geocachingért, mint én és még jópár user aki kilépett, elment, megcsömörlött, stb... Olyannyira nem vagy képben, hogy nincs is értelme a rendezvényemmel, a tevékenységemmel kapcsolatos felvetéseidre reagálni.


De azért minden hozzászólásod végére írd csak továbbra is oda, hogy te vagy az a játékos, aki nem MGKE tag és szeret játszani. Hurrá...
[előzmény: (35184) mokamiki, 2008.07.03 06:22:48]

mokamikihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.03 06:22:48 (35184)
Feltételezem, ez fordítva is igaz! Miből gondolod, hogy te vagy a minden titkok tudója, és az objektív igazág teljes birtokosa? Végig követtem a fórum bejegyzéseket, végigolvastam az összes fórum beírásokat. Nem vagyok tagja a MKGE-nek, de szeretek játszani! Mivel ez a játék alapvetően egy játék, s ha valaki el akarja ezt a játékot rontani mégjobban, mint amennyire el van, s mindezt öntömjénező stilusban, arról jogom van egy nyilt fórumon elmondani a véleményemet. Még akkor is, ha nem találtam meg olyan sok ládát, mint ő.
Vagy csak meghatározott találatszámot követően szabad véleményt nyilvánítani?
Az lenne csak igazán a "22-es csapdája" ! :-))
[előzmény: (35179) Yoss, 2008.07.02 22:50:46]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2008.07.02 22:50:46 (35179)
Miért szólsz bele olyan dologba, amiről halvány fogalmad sincs? Ráadásul hülyeséget..Tudod: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna..
[előzmény: (35134) mokamiki, 2008.07.02 12:31:59]

mokamikihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.02 12:31:59 (35134)
"Részemről befejeztem. Az egyesület pont emiatt tart itt ahol... és egy métert sem fog előre haladni.

Kedves Schaf!
Személyesen nem ismerjük még egymást! Olvasgattam az utóbbi napokban tőled indult írásokat, ezért szerencsésnek mondhatom magam, amiért NEM találkoztam még veled!
Minden sorodból kiérződik, hogy mennyire törekvő, felfújt, nagyképű és beképzelt vagy, aki azt hiszi magáról, hogy ő fújja a passzátszelet!
Rendeztél egy versenyt Felsőörsön, ez tény. De ez nem jogosíthat fel arra, hogy más embereket lejárass, más játékát megpróbáld tönkre tenni. Egyenesen gusztustalan volt, amikor az egyesület költségvetéséről és a közhasznúságról próbáltál meg értekezni.

S egy utolsó -költői- kérdés: Ha ennyire nem jó semmi, miért használod ezt az oldalt észosztásra?

Azt írtad a beidézett részben, hogy részedről befejezted. Bízom benne, hogy az általad eddig leírt sok gerinctelen megjegyzés mellett azért ezt az egy ígéreted betartod, s a fórumozást olyan szinten, ott és azzal folytatod a továbbiakban, akivel tetted ezt a felsőőrsi verseny előtt. ERRE a fórumra gondoltam! Hiszen a saját rendezésű veresenyeden is hisztiztél éppen eleget! Pedig ott nem volt jelen a MGKE!!!
[előzmény: (35107) Schaf, 2008.07.01 23:44:31]

Schafhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 23:44:31 (35107)
Részemről befejeztem. Az egyesület pont emiatt tart itt ahol... és egy métert sem fog előre haladni.

Mostantól pedig nem nagyon akarok pl tőled sem infót és beszámolókat egy-egy MGKE elnökségi ülésről, egy-egy költség vitájáról, személyes dolgokról.
Számomra a leghiteltelenebbek azok az emberek, aki nyilvánosság előtt nem vállalják fel azt, amit személyes beszélgetés közben felháborodva állítanak. Hogy akar itt bárki bármiféle változást? Vagy tán nem is akar?

Ami pedig az ártatlanság vélelmét illeti: A beszámoló alapján a számviteli törvényt sanszos, hogy megsértette az egyesület. Mond csak Magpet.. nálad lehet mínuszos a házikassza?

Lehet a homokba dugni a fejeket, és lehet elnézni is, de ez ténynek tűnik a jegyzőkönyv szerint... és nekem ne jöjjön jogokkal egy olyan szervezet, ami a saját háza táján nem bír legalább látszólag rendet tartani. Hónapokon keresztül olvasgattam, ahogy ezek az emberek elküldenek arrogánsan mindenkit a fenébe... fordult a kocka...


Egyébként hogy lehet a főoldalra kikerülni reklámmal? Nyalni kell? :-)))
[előzmény: (35106) magpet, 2008.07.01 23:27:30]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 23:27:30 (35106)
Melyikben? :)
Egyébként kérlek, engedj meg egy apró megjegyzést. Talán megkövezel érte, talán mások is. De:
Az MGKE működése körül vannak dolgok, amiket lehet kritizálni. Egyes emberek hangnemét lehet szeretni vagy nem szeretni. Viszont annak sem látom sok értelmét, hogy erőből próbálod folyamatosan gyalázni az egyletet. Pontosan ugyanúgy, ahogy X vagy Y tag/elnökségi tag teszi mondjuk Z geokesserrel: indokolatlanul, személyes sérlemek mentén.
Hidd el, fogalmam sincs arról, mi történt/történik az MGKE körül pénzügyileg. De az ártatlanság vélelme mindenkinek - még az MGKE-nek is - jár. Tehát amíg nem derül fény nyilvánvaló visszaélésre, hűtlen kezelésre, vagy akármi csúnyaságra, addig ne kiabáljunk ilyesmit mindenféle ködös(ített) félinformációk alapján. Jól hangzanak ezek a "én aztán nagyon biztos helyről tudom..." dolgok, de egyet ne felejts el: ez egy játék. Attól, hogy egyes résztvevők önmagukat kiemelve háborúsdit játszanak, nekünk nem kell ebben részt venni. Ha pedig teljesen biztos vagy abban, hogy az MGKE körül minden beteg, akkor kár fáradoznod rajta, össze fog dőlni magától. Ha a Schaf-versenyek nagyon jók, akkor azok nagyon jók lesznek akkor is, ha az MGKE holnap észhez tér, és díszes virágzásba kezd.
Még egy apróság: a geocaching egy játék, emberek szaladgálnak GPS-szel mindenfelé. Ehhez nem kell se MGKE, se GPSGames, se kulisz (elnézést, Te jutottál először eszembe, de írhattam volna akárkit a KB-ból), se Schaf, se magpet. Akik ezt a játékot űzik, nem hülyék, megtalálják a számukra kedves felület(ek)et.
[előzmény: (35095) Schaf, 2008.07.01 21:47:46]

Schafhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 21:47:46 (35095)
Magpet! Azonnal mond meg mi áll a jelentésben. :-))))))))))
[előzmény: (35094) scele, 2008.07.01 21:45:27]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 21:45:27 (35094)
Flektogon egyesületi tag volt. Magpet az aki elnökségi tag volt.
[előzmény: (35093) Schaf, 2008.07.01 21:42:30]

Schafhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 21:42:30 (35093)
Nem értem.. nem voltál elnökségi tag?


Egyébként pl. a te hangnemedben kommunikálva és a mefelelő dokumentumokat közzétéve már rég el is lehetett volna felejteni a témát.
[előzmény: (35092) flektogon, 2008.07.01 21:27:31]

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 21:27:31 (35092)
Szeretném hinni, hogy igen. De én már semmilyen döntésre nem vagyok ráhatással. ( Nem mintha azelött bárki megkérdezett volna... :))) )
[előzmény: (35091) KiVi, 2008.07.01 21:25:03]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 21:25:03 (35091)
A próba úgy tűnik kevés, ezek szerint te is többet tudsz...
[előzmény: (35090) flektogon, 2008.07.01 21:22:43]

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 21:22:43 (35090)
Bár nem irigyellek miatta, de mivel már csak te maradtál fórum közelben az egylet részéről, próbáld megtenni (vagy megtetetni) azokat a minimális intézkedéseket, amelyek az eddig példátlan támadásokat megnyugtatóan rendezik.
A Padis fórum nem bug. Ha tájékoztatjátok a játékosok azon kis részét, aki még fórumozik, akkor felfogják majd hogy mi, és miért történik.
[előzmény: (35087) KiVi, 2008.07.01 19:55:26]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 19:55:26 (35087)
Úgy. Még az se biztos, hogy bezárták, még bug is lehet.
[előzmény: (35086) Mikulás trágársága elüldözött, 2008.07.01 19:53:49]

Mikulás trágársága elüldözötthozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 19:53:49 (35086)
KIVI, ezt úgy kell, hogy értsem, hogy Te pl. nem tudod, hogy miért zárták be a fórumot ???
[előzmény: (35085) KiVi, 2008.07.01 18:56:58]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 18:56:58 (35085)
Én is kíváncsian várom.
[előzmény: (35080) SylverRat + Bogee, 2008.07.01 17:58:48]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:58:48 (35080)
kár ezen spekulálni, majd a hivatalos tájékoztatásból kiderül.
[előzmény: (35079) flektogon, 2008.07.01 17:55:45]

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:55:45 (35079)
Hát nem az én hozzászólásom miatt zárták be, az biztos. :)
De ha beleolvasott valami prominens pl. Schaf mester szösszeneteibe, akkor nem meglepő. :)
[előzmény: (35078) SylverRat + Bogee, 2008.07.01 17:47:24]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:47:24 (35078)
kíváncsi vagyok, mi vezetett ehhez a döntéshez.
(illetve mikor született a döntés. vagy ehhez nem kell összehívni senkit?)
[előzmény: (35076) flektogon, 2008.07.01 17:36:42]

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:36:42 (35076)
Bezárták.
[előzmény: (35074) scele, 2008.07.01 17:13:28]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:13:28 (35074)
Szerintem ez be lett zárva.
[előzmény: (35072) SylverRat + Bogee, 2008.07.01 17:12:23]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:12:23 (35072)
bízzunk benne, hogy csak bug, és nem fícsör... :-/
[előzmény: (35070) magpet, 2008.07.01 17:10:24]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:10:24 (35070)
Nalam se latszik.
[előzmény: (35069) scele, 2008.07.01 17:07:11]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:07:11 (35069)
Előkerestem a history-ból egy linket az erdély fórumhoz, de egy nagy piros csíkban ezt kaptam:
Nincs írási hozzáférésed ehhez a témához!
[előzmény: (35068) SylverRat + Bogee, 2008.07.01 17:02:41]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:02:41 (35068)
ne vicceljetek, nemrég írt a Bogee bele... hova lett?
[előzmény: (35067) scele, 2008.07.01 17:00:49]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 17:00:49 (35067)
már ott se
[előzmény: (35066) SylverRat + Bogee, 2008.07.01 16:57:43]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 16:57:43 (35066)
ha felül a zöldeskék sorban a fórum linkre kattintasz, ott elérhető.
[előzmény: (35065) kivancsifancsi, 2008.07.01 16:52:16]

kivancsifancsihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 16:52:16 (35065)
első ? helyett .
[előzmény: (35064) kivancsifancsi, 2008.07.01 16:50:40]

kivancsifancsihozzászólásai | válasz erre | 2008.07.01 16:50:40 (35064)
Nekem nem jelenik meg az Erdély-túra fórum téma? Csak valamilyen technikai hiba, vagy valami történt amiről lemaradtam?

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]