Előzmények

jalsohozzászólásai | válasz erre | 2009.01.23 11:17:04 (39698)
Nagyra becsülöm taska1981 felvilágosító tevékenységét a vándorbogarak kezelésével kapcsolatban, és egyetértek a javasolt módosításokkal a GYIK-ben (FAQ). Van egy igen apró észrevételem. Azt írod:

"Az Utazó Ügynökök a felhasználók segítségével vándorolnak, akik elragadják (retrieve) őket egy ládából, vagy megkapják (grab) egy másik felhasználótól."

Én inkább a "grab" műveletet, amikor valaki elveszi a vándorbogarat a (papíron) aktuális tulajdonostól nevezném magyarul "elragadás"-nak, a "retrieve"-et pedig elvételnek, felvételnek, ládából való kivételnek.
[előzmény: (39686) taska1981, 2009.01.22 21:49:06]

taska1981hozzászólásai | válasz erre | 2009.01.22 21:49:06 (39686)
Egy másik javaslat, a FAQ két cikkejének javítására:

"Mi az a Groundspeak Travel Bug?
Egyszerűen szólva, a Groundspeak Travel Bug (továbbiakban Bogár) egy interneten követhető "dögcédula", amelyet bármilyen Utazó Ügynökre ráköthetünk. Ezen Utazó Ügynök bármilyen kis tárgy (plüssállat, kulcstartó, matchbox, műanyag figura, stb.) lehet, ami belefér a geoládákba. Ezen dögcédulák segítségével (a rajta lévő hatjegyű számon keresztül) az Utazó Ügynököket nyomon lehet követni a www.geocaching.com oldalon, a "Trackable items" menüpontnál. A Bogárhoz tartozó tárgy attól lesz Utazó Ügynök, hogy a Bogarat a megtalálók ládáról ládára viszik a terepen, miközben nyomon követik az interneten."

"Hogyan működik egy ilyen Bogár?
Minden Bogáron van egy egyedi azonosítószám (hatjegyű). Ez az azonosító teszi lehetővé, hogy a megtaláló bejelenthesse az interneten az Ügynök megtalálását, s hogy ott pontosan nyomon lehessen követni. Továbbá ezzel az azonosítóval lehet megtalálni az Utazó Ügynök saját weboldalát.
Az Utazó Ügynökök a felhasználók segítségével vándorolnak, akik elragadják (retrieve) őket egy ládából, vagy megkapják (grab) egy másik felhasználótól. Minden Ügynöknek van egy saját weboldala, melyen a vele együtt utazó Bogár segítségével nyomon követhető az Ügynök mozgása a világban."

Mivel itt nem tűnik annyira ki a szövegből másképp, így itt a vastag a javasolt változtatás, ha van rá lehetőség...

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]