geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Silviushozzászólásai | válasz erre | 2005.04.27 08:54:05 (6412)
Pontosan erről van szó, hogy a rendszer merev és bebetonozott, ezért sem jó. Kulisz mesterrel rengeteget vitáztunk iszonyú hosszú e-mailekben, hogy nem jól van ez így szerintem, jól van ez így szerinte. Ő győzött meg végül azzal, hogy adjak egy kis időt ennek a rendszernek és nézzem meg, hogy működik.

Adtam, megnéztem. Sajnos nem jól, nem teljesen jól működik. A merevségen változtatni kell, a testületet minden évben újra kell választani, a pártoló egyesületi tagok alkotta közösség által. Nem azért mert így demokratikus, hanem azért mert így lesz jó mindenkinek, moderátornak, kezdő ládásznak, moderációpártinak és ellenzőnek egyaránt. Talán a ládarejetési kedvet is visszahozná.

Az pedig egyszerűen hihetetlen, hogy milyen nyíltan átlátszó magyarázatokkal indokoljátok az elmúlt időszak ládarejtési kedvének meredek visszazuhanását. A 20-as limit könnyen teljesíthető, de ha néhány kezdő elolvas egy-két olyan kedvesnek és segítőkésznek egyátlalán nem nevezhető megjegyzést, mint amit korábban itt a fórumon is olvashattunk, akkor nemhogy a következő rejtéstől, de a gc-től is elmegy a kedve.

Nem Zafír, a tisztelt vezetőség eddig minden ötletemet szélsőségesnek és nem megvalósíthatónak ítélte, eltekintve Barbárka legutóbbi pozitív hozzászólásától, hogy valóban választhatná a nép a moderátori testületet ezentúl.

Szóval én tényleg nem tudom hová tüntek ezek a ládák, de az előző években mindig exponenciálisan nőtt a felhasználó szám, a megtalálások száma és a ládák száma is. Ez az ütem a moderáció bevezetését követően nagy mértékben megtört. Rendben is lenne a dolog, ha moderátorok azt mondanák, igen beadtak hozzánk 455 ládatervet az elmúlt időszakban és mi 300-at kiszórtunk a francba, mert nem voltak minőségiek és mi igazi, színvonalas geocachinget akarunk. Mi majd megmutatjuk a világnak! Le a kalappal mondanám, ez aztán a szigor, de nem ez történt. Az történt, hogy ennek az előre prognosztálható 400-500 ládatervnek mintegy töredéke, 195!!! érkezett csak be. Mert az emberek hirtelen most a moderáció bevezetésekor többentek rá, hogy elfogytak már a jó helyek, hogy nem tudják teljesíteni a 20-as limitet, hogy fáj a lábuk, sajnálják a konyhai dobozt kirakni, hosszú a tél és sáros a rét (a legviccesebb kifogásokat gyűjtöm, küldj fénypost!).

A tisztelt moderátorok további fölényeskedése, a hibák nem beismerése ettől a perctől fogva álságos. Nincs semmi baj, én is csak dramatizálom itt a helyzetet, de miért nem lehetne jobban csinálni valamit, ha egyszer van rá lehetőség. Miért ne lehetne egyszer egy nem közétek tartozó hülye paraszt véleményére is hallgatni, aki nem akkor kezdte a geoládászást, mint Ti, hanem bizony hosszú hosszú hónapokkal később, de attól még szeretheti azt nagyon és segíteni szeretne.

A sok-moderátoros modellben nem döntene az első senior, csak egyet szavazna, pontozna (nyíltan), majd érkezne a következő az is szavazna. Adódhat úgy, hogy egy láda sorsáról a meghatározott minimális fő (5-11-15) dönt, de az is lehet, hogy az időkorlát (48 óra -1 hét- 2 hét) szüli meg a végeredményt, ami jelenthet akár 20-30 szavazatot is. Tehát többen látnák a ládát, és nemmcsak a webjét pontoznák, mint az eddigi testület, hanem a helyszínen vizsgálnák a rejtést és a környezetet.

A moderátorok szigora megmaradna, mert akik túl vannak egy bizonyosabb ládász-koron, azok elvárják a színvonalas rejtéseket, a szép és izgalmas környezetet, sőt még a kiváló webes megjelenést is.

Bocs, ha valakit vehemens érvelésemben megbántottam. Nem ez volt a célom, csak az, hogy visszahozzam a ládarejtési kedvet, nem azért hogy még több gagyi-láda keletkezzen, hanem azért, hogy ne maradjon ki az a sok izgalmas láda, ami most szerintem emiatt kimaradt.
[előzmény: (6410) Zefir, 2005.04.27 07:47:34]

Zefirhozzászólásai | válasz erre | 2005.04.27 07:47:34 (6410)
Kész, teljesen fölhúztam magam.
Miért nem mondjátok T. moderátorok azt, hogy a rendszer szerintetek és a fórumot olvasva többek szerint is bevált, nem AKARTOK változtani rajta, és akinek ez nem tetszik, ne is próbálkozzon javaslatokkal, mert úgy is hiába. És ha ez így ki van nyilatkoztatva, akkor talán megértik azok is, akik nem így látják és utána döntenek. Vagy így, vagy úgy. Lehet hogy a ládákat felkeresik, csak a honlapot hagyják kívül, egyszerűen nem logolnak.
Felesleges vita, nem látom hogy érdemben történt volna valami változás.
Azért arra kiváncsi vagyok, lennék, hogy nem egyesületi tag javaslatát megfogadta-e valaha is a moderátori testület?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]