geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Dzsó.bácsihozzászólásai | válasz erre | 2010.03.11 18:40:44 (47263)
Hajrá!!!
P.s. Nem akarsz inkább a Margitszigettel foglalkozni? :-)))))
[előzmény: (47255) magpet, 2010.03.11 18:02:56]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2010.03.11 18:02:56 (47255)
Érdekes ötletek. Lehet, hogy most kéne nekiülnöm, és megírni a "GC elmékeim" című átfogó művet? :)
[előzmény: (47252) dc3, 2010.03.11 17:59:13]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2010.03.11 17:59:13 (47252)
A jövőre nézve ez is egy lehetséges megoldás, tisztább lenne a helyzet, bár jogilag érdekes lenne, hogy ki lenne tagja a kft-nek. Magánszemélyek vagy akár az MGKE is? Ajjaj.
[előzmény: (47249) Old Fairy, 2010.03.11 17:52:53]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2010.03.11 17:52:53 (47249)
Az egyik oldalon egy kőkemény üzleti vonal van, a másikon egy nonprofit, civil szervezet megvezetett játékosai támogatói.
Személy szerint itt látom a lehetséges megoldást: hagyni kellene ezt az egész közhasznúskodást, maximum talán a szerverüzemeltetésre meghagyni (ezt még a "legforradalmibb" :-) játékosok is elfogadnák). A többi dolgot (főleg: rendezvények szervezése és kegytárgyak) pedig nyugodtan csinálhatná a Geocaching Kft., piaci alapokon. Senki nem pofázna bele a cég belügyeibe - a játékosok igénybe vennék a szolgáltatásokat és fizetnének értük. Ha elégedetlenek, nem vennék igénybe, nem fizetnének. Brutálisan egyszerű képlet... :-)
[előzmény: (47242) dc3, 2010.03.11 15:52:31]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2010.03.11 15:52:31 (47242)
dc3 az alábbiak közzétételére kért meg:

Feri60 által beidézett levelet én is megkaptam. Ezt a levelet valóban a helyén kell kezelni. Bár rendkívül érdekes volt úgy olvasni a levelet, hogy bizonyos legendák már régebben ismertek voltak. Az egyik úgy szólt, hogy kumin egy jelentősebb összegért adta át a jogokat (védjegy, logó, stb.) az MGKE részére. Vajon ez igaz? Erre igen egyszerűen lehet válaszolni: 1. nem igaz 2. igaz

A muemlekem.hu alapvetően egy remek dolog. De a terjengő legenda szerint kumin elvállalt egy, gyakorlatilag állami feladatot egy megfelelő összegért . Eddig ez nagyon szép, ha így volt. Csak a feladat elvégzését gyakorlatilag társadalmi munkában végeztette el, jóhiszemű, de csúnyán bepalizott emberekkel. Az egyik oldalon egy kőkemény üzleti vonal van, a másikon egy nonprofit, civil szervezet megvezetett játékosai támogatói. Ez, ha így van, ocsmány dolog. Apróságokról már nem is beszélek. Ezek már felmerültek az elmúlt hetekben. (gc.hu szerveren a muemlekem.hu, felhasználói adatok, stb..)

A fentiekre bizony válaszolni kellene mihamarabb.

Mit kellene tenni?

1. Az egyik, hogy itt nyilvánosan, nem régebbi nyilatkozatokat ügyeskedve visszavonva ("költségtétel: muemlekem.hu, ja elnézést nem jól írtam..."), tájékoztatni azokat itt a fórumon, akik elvégezték a műemlékek felmérését, illetve pénzükkel támogatták az egyletet. Ezek nagyon komoly dolgok. E szerint kellene reagálni. Nem ügyefogyott módon, egy kutyaszorítóba került, jószándékú, egyébként nyilvánvalóan manipulált "szóvivővel" üzengetni, illetve fenyegetni fórum bezárással, kitiltással, kft-vé alakulással.

2. A háttérben felvenni a kapcsolatot a "faszalgókkal", leülni tárgyalni a "hogyan továbbról". Mert, hogy ez így nem mehet tovább a bizonyos. Nem jó ez senkinek se.

Ha már fenyegetés és zsarolás.

Pár hete levelezésbe kezdtünk kuminnal. Erről sokan tudhatnak, ha olvasták kumin, igen gyenge színvonalú beírását erről. Nos a levélváltásunkban én valóban "megzsaroltam" az egyletet. Ugyanis előtte
fel lettem szólítva, hogy fejezzem be károkozó tevékenységemet itt a fórumokon (ez annyiban nyilvánult meg, hogy jogos kérdéseket tettem fel, napi rendszerességgel). Erre azt a "zsarolást" válaszoltam, hogy amennyiben MikiCache, valamint ÉvaSanKri, akik igen sok kárt okoztak az egyletnek és a játéknak, távozzanak a tagságból, valamint az egylet tegye lehetővé egy normális "életút" mentén bárki számára, aki teljesíti a deklarált feltételeket, hogy idővel tag lehessen. Ha ezek a feltételek megvalósulnak, akkor (itt jön a zsarolás) ettől fogva kevésbé fognak érdekelni az egylet körüli zűrös pénzügyi manőverek. Tehát ez a nagy zsarolás. Ez szerintem inkább egy kölcsönös érdek alapján létrejövő üzlet.

Erre kumin úgy reagált, hogy ezzel, hogy ezt neki leírtam egy levélben, nagy bajba kerültem, hiszen én szimplán csak zsarolom őket, nem is a válaszok érdekelnek. Hm.

Én a nagy bajnak, ha ezzel valóban zsarolást követtem el, állok elébe. Igaz, hogy kumin meg azt írta meg nekem, hogy ők bizony követtek el hibákat a pénzügyekben. Nos akkor most ki van nagyobb bajban? Röhej.

Az az érzésem, hogy az egylet funkcionáriusai a lehető legrosszabb lehetőséget követik ebben az egész ügyben. A hallgatásnál, az esetenkénti erőfitogtatásnál, valamint az üzengetéssel csak magukat hozzák egyre lehetetlenebb helyzetbe. Így az egész tényleg úgy néz ki kívülről, hogy van valami csúfság a háttérben, amit takargatni kell.

A szokásos kérdéseimet most újra elküldöm az info@-ra. Mielőbbi és teljeskörű válaszokat várok.

[előzmény: (47143) Attibati, 2010.03.10 11:38:09]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2010.03.10 11:38:09 (47143)
Kumin Feri az alábbiak közzétételére kért meg:

"Van egy szint, ami alá értelmes ember nem megy. Ha egy fórumon a beszélgetőtársak odaáig jutnak, hogy egy sunyi, névtelen levél beidézésével vádolják meg a játékostársukat , akkor azt a fórumot messzire el kell kerülni. Elegem van ebből a stílusból, a fenyegetésekből és zsarolásból."


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]