geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

georgejjhozzászólásai | válasz erre | 2005.05.23 21:28:26 (7387)
Én teljesen egyetértek a felvetéssel, hogy hírlevélben is menjen ki a dolog, de ez nem az én hatásköröm. :) De azt mindenképpen jónak tartanám, ha minden új ember alapból kapna egy kis infót, hogy van ilyen, s mit kell vele kezdeni. :)

főtérképész - nem hivatalos Travel Bug "figyelő"
[előzmény: (7360) miketkf, 2005.05.23 12:48:44]

miketkfhozzászólásai | válasz erre | 2005.05.23 12:48:44 (7360)
Esetleg erdemes lenne ezt is kikuldeni hirlevelkent. Talan ugy tobben elolvassak mint igy a forumon...
[előzmény: (7356) georgejj, 2005.05.23 12:32:07]

georgejjhozzászólásai | válasz erre | 2005.05.23 12:32:07 (7356)
Sziasztok!

Sajnos a hazai Travel Bug helyzet továbbra is siralmas!!! Annak ellenére, hogy most már végre fenn van az oldalon a leírás, hogy mit, hogyan kell tenni amennyiben egy Travel Bugot talál valaki. Ezért ezúton szeretnék ismét mindenkit kérni, hogy legyen olyan szíves, és olvassa el a Travel Bugokról szóló információkat! S lehetőség szerint alkalmazza is őket.

Tegnap is egy olyan Bogárra akadtam, mely már régóta kitudja merre járt. Ugyan már lassan egy éve az országban van, de 2004. 10 hó óta állítólag (a .com-os regisztrációk szerint) a hármashatárhegyi ládában van. No, ennek ellenére a Pilisben találtam meg. Ugyan két bejegyzés volt a Bogár oldalán, de csak "széljegyzet" formájában:
Az elsőt "SpecOps-HUN" jegyezte be:
Megtaláltam a bogarat a ládában, de még nem tudom hova helyezzem el.
- először is. Ha az illető megtalálta, akkor ennyi erővel már a megtalálást és a ládából való kivételt is bejelenthette volna, hisz semmivel se kerül többe, mint egy "széljegyzet" megírása.
- továbbá, a következő ládába helyezést már nem jelentette be.
A másik log, "dragunov" szerint:
Megtaláltam a bogarat a GCKBrl Budapesti ládában, de nem mozdítottam azt.
- ez egy nagyon jó és hasznos bejegyzés, mert legalább én (mint magyar kesser) tudom, hogy esetleg merrefelé lehet a bogár. Ő jól csinálta. Igaz, ugyan, hogy nem nyúlt a bogárhoz, de felmérve a siralmas helyzetet, legalább tett valamit a bogár jobb nyomonkövethetősége érdekében. Igaz ugyan, hogy ez a bejegyzés a külföldiek számára semmit nem jelent, mert nem tudják, hogy mi az a GCKBrl láda, és hogy hol találhatják azt meg. De ez már nem az ő hibája.
S ezek után semmi bejegyzés a Bogár életéről. S jó fél év alatt ez a két bejegyzés KEVÉS. Fogadni mernék, hogy legalább egy tucat ember kezén átment a bogár, tekintve, hogy Budapest környékén volt.

Ezzel csak arra szeretném ismételten felhívni a figyelmet, hogy jó lenne, ha mindenki komolyan venné ezeket a bogarakat, s az ezen bogarak megtalálásával járó KÖTELEZETTSÉGEKET!!!!!!
Ha valaki nem tudja vállalni ezen minimális kötelezettségeket, az legyen olyan szíves és HAGYJA A TRAVEL BUGOT OTT AHOL TALÁLTA!
Köszönöm.
Ha viszont elhozza, akkor szánjon rá 5 percet, hogy:
- beregisztrálja a MEGTALÁLÁST a .com-on
- s utána miután elhelyezte egy OLYAN LÁDÁBA ami a .COM-ON IS REGISZTRÁLVA VAN,
- beregisztrálja az ELREJTÉST is a .com-on.

Ugye, hogy nem olyan ördögi feladat? Különösen, hogy pontról pontra történő leírása van ennek már az oldalon, amolyan szájbarágós módszerrel!

Mégegyszer hálásan köszönöm azoknak akik segítenek, hogy kis hazánk kilábalhasson a külföldön csak "TRAVEL BUG TEMETŐKÉNT" ismert pozíciójából.
Remélem aki még nem olvasta a TRAVEL BUG leírást, az most fog rá néhány percet szánni, hogy ezt megtegye.

S továbbra is bátran keressetek meg, ha bármilyen kérdésetek van a TRAVEL BUGokkal kapcsolatban, vagy ha segítségetekre van szükség a bogarak beregisztrálásához, vagy egy láda fordításához, a .com oldalhoz.

Köszönettel maradok,

Főtérképész - nem hivatalos Travel Bug "figyelő"

u.i.: csak egy kérdés az illetékeseknek. Lehetne egy csak TB-s fórum?

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]