geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

"J&J"hozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 14:50:06 (59959)
Szerintem nem lenne szerencsés, ha bárki belepiszkálhatna az oldalba. Vannak, akik szemétségböl vagy "vicc".böl károkozásra használnák. És hogy vannak ilyenek? Lásd: büdös gyomnövények által internetre kitett ládajelszavak....
[előzmény: (59957) Old Fairy, 2011.10.03 13:44:22]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 13:44:22 (59957)
Szakember létedre sajnálom, hogy így gondolkodsz. Hogy nem látod, ami körbevesz, ott (sőt: itt!) van mindenütt: Google Maps, Facebook, Iwiw, Picasa, Panoramio, Twitter, stb. stb. A felhasználói tartalom már régen nemcsak a szövegek, fotók, videók megosztását jelenti - hanem az új ötletek, alkalmazások implementálását is. Amihez - természetesen - kell egy felület, egy előkészített csatlakozási lehetőség. Ez az első dolgunk, hogy ezt kidolgozzuk. Koncepció, alfa- és béta-változatok, átírások, tesztelések, optimalizálás. Ha ez megvan, a dev.geo hipp-hopp kiürül - anélkül, hogy milliókat költene az egylet a csili-vili app-okra.
Miért nem lehet elhinni, hogy ez így megy? Nem én találtam ki: ezzel van tele a világ...
[előzmény: (59953) Old Eye, 2011.10.03 13:30:33]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 13:30:33 (59953)
Fairy, nézz magadba! Sejtelmesen mondogatod folyton, széles vigyorokkal, 'a motorfedô alatt folyik a munka'. Senki sem tudja, mi, te tudod, miért nem rakod ki a kártyáidat. Rendben van. Ha te megteheted, cserébe te is fogadd el, más is megteheti ezt, esetünkben van is rá oka. És értékeld, nem vigyorog hozzá...
A lényeg: A geocaching.hu, a turistautak.hu mint közösség nyitott; de mint számítástechnikai rendszer zárt. Minden rendszernek vannak kritikus pontjai. Ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. Eddig csak KJR ismeri ezeket a pontokat. Mindenkinek tudomásul kell vennie, az elnökség jól jár el, ha minden erôvel arra törekszik, minél kevesebbeknek legyen ezekre a pontokra, folyamatokra, adatokra rálátásuk.
[előzmény: (59941) Old Fairy, 2011.10.03 12:51:58]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 12:51:58 (59941)
Szép, kerek hozzászólás - ami a sorszámát illeti. :-)) Csak éppen megerősíti, amit eddig is gondoltam: nyilvános pályáztatás helyett baráti/ismerősi alapon történő háttérmegállapodások folynak. Nekem ez a mutyi. (Félreértés ne essék: fogalmam sincs, hogy mit tud, vagy mit nem tud Piás, hiszen nem ismerem. Vele nincs, nem is lehet bajom - a módszer a gáz!)
Ráadásul koncepciótlan, szakmaiatlan a program. Nem az a baj, hogy nincs pénze az egyesületnek fejlesztésre, meg sok minden van a dev.geo-ban - hanem az, hogy a paradigma ("egy fejlesztő vagy pár fős fejlesztői csapat majd megold mindent") avult el. Az új közösségi médiához hasonlóan a gc-nek is nyitottabb rendszerré kell válnia, amelyre pl. a g:hu alkalmazás vagy bármilyen értelmes, felhasználók által fejlesztett tartalom rá tud csatlakozni. (Vesszőparipámról, az API-ról van szó.) Amikor év elején "csesztettelek" Titeket az informatikai alelnök poszt létrehozásával, éppen az ilyen dilettáns, okoskodó "megoldásokat" próbáltam kikerülni...
[előzmény: (59934) Mikulás, 2011.10.03 12:36:18]

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 12:36:18 (59934)
Nagyon az elején vagyunk a dolgoknak, de azért már vannak fejlemények, melyekről pár szót természetesen tudok szólni.

Először is néhány tény:

1) Kjr (Kolesár Andris) nem tud már annyi időt és energiát szánni a gc.hu és a turistautak.hu számára, amennyit a korábbi években tudott illetve amennyi a jelenlegi vezetés szerint szükséges lenne. A honlap kifogástalanul üzemel, de a dev.geo-ban (mindkét témában: gc és turistautak) halmokban várnak fejlesztési ötletek, illetve van néhány olyan ezek között, amiket már nem szeretnénk tovább húzni.
2) Az MGKE nem rendelkezik olyan anyagi forrásokkal, melyek lehetővé tennék, hogy piaci áron fizessünk meg fejelsztőt/-ket. Ez nem elhanyagolható tény.

Mi történt?
Meddő megbeszélések sorozata, melyek semmilyen eredményre nem vezettek. Ezeket részben már a kulisz vezette elnökség megkezdte. A vergődést megelégelve egy vezetőségi, baráti beszélgetésen (talán egy bő hónapja lehetett) magamra vállaltam (szigorúan játékosként, nem FB tagként) a következőket:

- Az elnökség által javasolt és Kjr által is elfogadott programozói csapat felállítása néhány hónapon belül
- Első lépésben - a sokunk által ismert és nagyra becsült - Piást kerestem fel az egylet nevében, hogy felkérjük, hogy vegyen részt a programozói csapatban és Kjr után elsőként kapja meg a szükséges belépési kódokat a programhoz, melyet - egyelőre betekintési ("read only") szinten - tanulmányoz, majd elkezdi a fejlesztéseket Kjr felügyelete mellett. Piással kötött az egyesület egy szerződést, melyben megbízza, hogy kezdje el a program megismerését. Ennek mellékleteként aláírásra került egy titoktartási szerződés is. A programba való betekintési lehetőséget Piás a napokban (ezen a héten) megkapja.
- Második lépésben további 2-3 fejlesztő kerül a fedélzetre, melyek közül egy kizárólag a turistautakkal foglalkozik. Őket már - reményeink szerint - Kjr mellett Piás fogja bevezetni a programba. Több név felmerült (mind profik, ismert programozók a gc és turistautak berkeiből), most hagy ne nevezzem meg őket, mert velük még le kell ülnünk megbeszélni, hogy ki vállalja a feladatot.
- A fejlesztői csapat kialakít magának egy kommunikációs csatornát, melyen megszervezik tevékenységüket. Nyilván összehangoltan praktikus dolgozniuk.

Néhány fontos info:

- Az új fejlesztőknek (jelenlegi tervek szerint) nem jár juttatás. Szabadidejükben, szivességi alapon teszik, de Andrással együtt 4-5 főről beszélünk, tehát lesz haladás a fejlesztések terén.
- Későbbiekben, ha az egyesület anyagi keretei megengedik - elképzelhető, hogy a programozók bizonyos díjazásban részesülnek (mélyen piaci ár alatt). Ezekre konkrét számok, tervek még nem léteznek.

Meggyőződésem szerint az egyesület elnökségének hatáskörébe tartozik, hogy megválogassa, hogy kit mivel bíz meg. Így a programozók kiválasztása is. Örülnék neki, ha a felesleges kekeckedés helyett inkább építő ötlettekkel foglalkoznánk. A programozói csapat még nem végleges, ha valaki tud programozni (php/MySQL) és vannak referenciái, akkor ne tartsa magában, de a személyek kiválasztásánál a végleges döntést az egyesület mindenkori elnöksége hozza meg.

A fentiek részben Mikulás játékos magánvéleménye, de nem áll messze a jelenlegi vezetés általános vélekedésétől. Ha igen, majd cáfolnak.
[előzmény: (59920) dc3, 2011.10.03 11:48:12]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 11:48:12 (59920)
Én sem tudom, hogy te mit tudsz, de megerősítem, hogy a folyamat már elindult. Piás játékostársunk és az egyesület aláírta a megfelelő dokumentumokat, hogy András hozzáférést biztosítson neki az ismerkedéshez.

Mikulás a szervezője a folyamatoknak, remélem ír ide majd pár sort az ügy pillanatnyi állásáról.
[előzmény: (59918) piret, 2011.10.03 11:40:49]

pirethozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 11:40:49 (59918)
Erősítenénk a fejlesztések terén. Ez a folyamat már elindult, igaz, hogy még nagyon az elején járunk.
Hát, amennyire én tudom, eléggé az elején. Mondhatni nagyon. Vagy te tudsz valamit, amit én nem (ami kicsit sem lenne baj, sőt, örülnék neki).
[előzmény: (59917) dc3, 2011.10.03 11:36:43]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.10.03 11:36:43 (59917)
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat a megválasztott elnökség nevében.

Szeretném továbbá megköszönni Mr.Zerge eddigi munkáját. Elég magasra tette a lécet.

Köszönettel tartozom pgyp barátunknak is, aki, bízom benne, továbbra is képviseli a turistautak.hu érdekeit egyesületünkben.

Néhány gondolat:

Az egyesületnek bárki lehet a tagja, aki teljesíti a meghatározott feltételeket.

Bárki lehet az egyesület pártoló tagja.

Terveim szerint folytatnánk a játék jó hagyományait, továbbra is rendeznénk legalább 3 nagy geoeseményt évente, erősítve a fesztivál jelleget,
valamint geokarácsonyt és geoszilvesztert is természetesen.

Tervezem a játék körüli feladatok feltérképezését és azok egyenletesebb elosztását.

Az egyesület gazdálkodása továbbra is átlátható és költséghatékony lesz. Ennek érdekében például marad a mostani székhely, illetve a könyvelő,
mely lehetőséget köszönöm Mr.Zergének.

Az egyesület továbbra sem ad tiszteletdíjat tisztségviselőinek és más tagjainak, kivételt képeznek azonban a vállalkozási tevékenységben közreműködő játékostársak.
Természetesen szigorú elszámolás keretein belül, megfizetve a felmerülő közterheket.

Erősítenénk a fejlesztések terén. Ez a folyamat már elindult, igaz, hogy még nagyon az elején járunk.

A játékot, valamint az annak a hátterét biztosító egyesületet érintő kérdésekben számítok mindenki véleményére, tanácsára,
legyen akár régi vagy új játékostársunk.

Szeretném megköszönni a felajánlott adó 1%-ot mindenkinek.
Pénzügyi terveinkben kissé optimistán terveztük be a várható összeget, de a ténylegesen befolyt támogatást a helyén kell kezelni.
Ez, tekintettel a megváltozott világunkra, illetve a természetes prioritásokra, egy nagyon szép összeg.

Magam részéről továbbá szeretnék minden régi, negatív folyamatot véglegesen lezárni. Ehhez kérném a felek józan hozzáállását.

Köszönöm.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]