geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

waneqrhozzászólásai | válasz erre | 2012.01.16 11:01:02 (62446)
Ennek kapcsán engedjétek meg, hogy az elmúlt időszak ládamoderátori tapasztalatai alapján két dolgot ajánljak a leendő rejtők figyelmébe: igényesség és bátorság.

Azt már a többség jól tudja 50 láda után, hogy milyen egy elfogadható láda, rejtek és ládaoldal, azonban az néha elfelejtődik, hogy ezek nem a rejtőnek, hanem a közösségnek készülnek. Jó esetben több ezer ember fogja a ládaoldalt elolvasni és több száz a ládát megkeresni. Így véleményem szerint a rejtő már csak magával szemben is kell, hogy igényes legyen. Ennek a láda és a rejtek tekintetében talán egyértelműbbek a kívánalmai, de a ládaoldal esetében alapvető formai és helyesírási hibák gyakran előfordulnak (nyilván nem kell irodalmi műnek lennie egy ládaoldalnak, sőt akár lehet az részemről egy basic program vagy szleng gyűjtemény is, ha a láda koncepciója ezt kívánja).
Az igényességhez tartozik az én számomra a szerzői jog betartása is. Miközben egyesületi szinten reklamálunk, ha lopják a tartalmunkat, hasonló esetben a ládaoldalon még egy fotó vagy teljes leírás forrásának a megadása is nehézségekbe és értetlenkedésbe ütközik.

Sok jó láda született az elmúlt időszakban is, és bár nehéz 10 év után bármi újat kitalálni, én mégis fájlalom a bátor, formabontó, a jelenlegi kereteket feszegető ládák kicsiny számát. Sok az uniformizált láda. Ez persze természetes és alapban a ládamoderáció is erre ösztönöz. Azonban azt is tudom, hogy ha koncepció áll egy láda mögött, akkor a ládamoderátorok meggyőzhetőek és némi kitartással sikerre vihetőek az igényes és bátor ládák.

[előzmény: (62445) feri60, 2012.01.16 10:20:01]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2012.01.16 10:20:01 (62445)
Kedves Játékosok!

Néhány perce megkapták moderátori munkájuk végzéséhez szükséges jogosultságaikat a 2012-es moderátor választás győztesei. Kívánom, hogy a játékszabályok figyelembe vétele mellett, legjobb meggyőződésük szerint éljenek lehetőségeikkel, de közben soha ne feledjék, hogy ez egy JÁTÉK, ahol legfontosabb, hogy valamennyien jól érezzük magunkat!

Ismételten köszönöm a leköszönő modik áldozatos munkáját, és kívánom, hogy moderátori pályafutásuk tanulságait kamatoztassák a játékban, ajándékozzák meg a közösséget jobbnál-jobb ládákkal!

Köszönöm Fairy sok óráját, amelyet a szavazógép elkészítésébe és hibátlan működtetésébe fektetett! Ne tedd el nagyon a masinát, szükség lesz még rá ;)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.