geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

magpethozzászólásai | válasz erre | 2013.12.25 20:31:48 (69750)
Durván elbuktam a régi helyemet a kis kategóriámban. :)
[előzmény: (69743) Attibati, 2013.12.25 14:18:16]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2013.12.25 14:18:16 (69743)
Az idén ismét elkészítettem néhány statisztikai számítást a megtalálásokkal kapcsolatban.
Az adatbázis a 2013 jan.1 - 2013 december 24 között regisztrált 125219 megtalálás adatait tartalmazza. (Tavaly 155191 megtalálás volt, a csökkenés jelentős, igaz, a most feldolgozott időszak egy héttel rövidebb) A legaktivabb megtalálók listáját évenkénti bontásban készítettem el. Az egyes évek adatait külön-külön munkalap tartalmazza.
Szintén évenkénti bontásban állítottam össze az első megtalálók listáját.
Mivel a pontozás megszünt, azok számára - és a szavazások alapján nem vagyunk kevesen - akiket ez mégis érdekel elkészítettem a Geobébi féle pontszámítás alapján előálló sorrendet.
Az én fantáziámat leginkább Geobebi képlete mozgatta meg , mivel a minoségi rejtéseket díjazza úgy, hogy mivel csak a legalább négyes átlagot elért saját ládákért jár pont. (Az újak kedvéért: a régi honlapon a játékosok rejtői és megtalálói aktivítását egy pontszámmal is jellemezték. Mivel sok vita volt a számítás alapját képező képlet felett, az akkori elnökség - még Kuminék idejében - úgy látta jónak, ha a pontszámítást megszünteti. A pontszámítás táblázatban én Geobébi (megtalálások száma + (értékelések átlaga - 4) * 100 ) képletet használtam )
Gabe ötlete alapján összeállítottam az ámokfutás és beleélési mutató szerinti sorrenset. Az ámokfutás munkafüzetben három munkalap található. Az első a 2002-2013 közötti adatokat tartalmazza, a második az idei, egy nap alatt legtöbb megtalálással rendelkezők szerepelnek, míg a harmadik táblázatban azon megtalálásokat összesítettem, amelyek elérték vagy meghaladták a napi tízet. A beleélés táblázatban azok kerülnek előkelő helyre, akik rendszeresen kevés ládát keresnek meg egy nap, azaz minél jobban átérzik a láda által bemutatni kívánt mondandót.
A 2013-es évben legtöbbet megtalált ládák sorrendjét is összeállítottam.
A legjobb láda táblázata az idén kapott legmagasabb pontszámok alapján felállított sorrendet tartalmazza. A táblázatba csak azokat a ládákat szerepeltettem, ahol legalább tíz darab értékelés történt. Az élmezőnyben így is a viszonylag alacsony megtalálás számmal rendelkező ládák szerepelnek. A georendezvények sikerét mutatja, hogy ezek az eseményládák is az táblázat elején találhatóak.

A legsikeresebb rejtő táblázatban azok a játékosok szerepelnek, akiknek ládáit az idén a legmagasabb átlagos pontszámokkal jutalmazták a megtalálók.

Elkészítettem a ládák 2013-es megtalálásaihoz feltöltött fényképek statisztikai feldolgozását.
A fórumhuszár táblázat azokat a játékosokat tartalmazza, akik az idén legaktívabbak voltak az egyesület fórumain. A táblázat a nem nyilvános fórumok adatait is tartalmazza, így sok hozzászólás az ott folyó munkát tükrözi.

Akit érdekelnek a turistautak.hu oldalra feltöltött és feldolgozott trackek adatai is itt olvashatja feltöltők és feldolgozók különböző statisztikáit.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.