Előzmények

izsolthozzászólásai | válasz erre | 2016.02.03 17:36:31 (73874)
a logfüzetbe írhat bárki bármit, a ládaoldalra írt találat ideje viszont szeirntem is az amikor minden pontot megkeresel, akkor állt össze a jelszó, nem előbb
Jelszó nélkül nem is tudná senki bejelenteni, nem is értem min megy a vita :-)

[előzmény: (73873) Hörcsög, 2016.02.03 13:50:23]

Hörcsöghozzászólásai | válasz erre | 2016.02.03 13:50:23 (73873)
"Tessen már elfogadni, hogy a hiteles találat igazolása a logfüzetben van." ---> Általában és sima láda, csak sorrend követhető multi esetén igaz. De ebben az esetben nem! Ha valaki sorrendben minden jelszórészlettel érkezik a végládához, ő a jogos első megtaláló. De ha valaki akár a szeme láttára ott kezd, az pofátlanul logol P1-et. Amit meg se tudna tenni, ha nem kikövetkeztethető a teljes jelszó. Egyébként x-edik megtaláló esetén már mindegy. Fogadjuk el, hogy az első esetében viszont nem. Egyszerű a helyzet, aki P1-ezik, saját magát és játékostársait is becsapja ezzel a magatartással. Én nem tennék ilyet! Aki nem P1-ezik, szerintem ebben az esetben szívesen átírja a neten a megtalálás időpontját, átadva a helyet annak akinek ez fontos. Semmi kabaré nincs ebben, de lassan úgy érzem magam mint egy megbélyegzett ember. Ha valaki kézen állva keres ládát, tegye, nekem nem fáj, nem bántom ezért! :) Egyszer egy külföldi kerékpáros multi rejtésében vettem részt griffs meghívásának eleget téve. A logfüzetbe nem írtam és a netes logba megemlítettem, hogy természetesen az első 5-10, akárhány hely kiadó, átdátumozom a logot az első megtalálások bejelentése után. Pedig lehet hogy nem is fontos ez annak a személynek. Ha jobban belegondolok semmi jelentősége a P1-nek, az csak hozadéka a kalandos keresésnek. Azonban ha ennyire nehéz ezt belátni egy olyan személynek aki nem P1-ezik, ezért nem is érintett, akkor lehet hogy tényleg alapszabályba kellene vésni. Engem érint, mert szenvedélyem, ha nem lenne, nem is írtam volna egy bejegyzést sem a témában. Legyen P1 bírói kinevezés, aki felülvizsgálja az eseteket, jegyzőkönyvez, kihallgat... mókás lenne! :)

[előzmény: (73871) mato, 2016.02.03 00:47:21]

matohozzászólásai | válasz erre | 2016.02.03 00:47:21 (73871)
"a valós megtalálás ideje nem a füzetbe írt log bevésésének időpontja ez esetben, hanem a legutoljára felkutatott akármelyik pont megtalálásának időpontja"

Na pont ezzel szokott elkezdődni a végeláthatatlan vita.

Tessen már elfogadni, hogy a hiteles találat igazolása a logfüzetben van.

Utólag lehet magyarázni, hogy keresztanyám már éppen felmászott a fára, de a sógorom közben rávilágított a teliholdra, és éppen egyszerre világosodtak meg a jelszórészlet harmadik tagja kapcsán, ami nem is biztos, hogy a második, inkább a negyedik.

Minden tiszteletem a P1 harcosoké, de ez már lassan kabaré :)

[előzmény: (73868) Hörcsög, 2016.02.02 17:43:17]

Hörcsöghozzászólásai | válasz erre | 2016.02.02 17:43:17 (73868)
OFF. Nem vagyok túl lelkes fórum olvasó, viszont annál lelkesebb P1 gyűjtő. :) Akinek ez nem jelent semmit, ne foglalkozzon vele, de tartsa tiszteletben hogy pár elvetemült játékosnak viszont ez valamiféle kihívás, motiváció. Számomra a P1 nem egyszer azt jelenti, hogy nem tervezetten az estébe, sőt éjszakába nyúlóan egymagam küzdök meg a feladattal, elemekkel. Általában ezek a legemlékezetesebb találataim. Régebben ezt még ráadásul gps nélkül kiviteleztem. Én ezt (is) élvezem. De ha közben valaki még nálam is gyorsabb, az élményből már nem vesz el. Van egy fajta megmagyarázhatatlan érzés az emberben, hogy vajon volt-e még nálam is elvetemültebb, gyorsabb, dologtalan ember. :) Nem "logbíráskodtam", csak a logika mezsgyéjén haladva jutottam arra a következtetésre - nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel - hogy akkor teljesített egy multi láda, ha minden pontot felkerestem. Én igyekszem sorrendben haladni, de ha valaki ellenkező irányból teljesíti, akkor tegye, de szerintem a valós megtalálás ideje nem a füzetbe írt log bevésésének időpontja ez esetben, hanem a legutoljára felkutatott akármelyik pont megtalálásának időpontja. Ez így ferr, hiszen ekkor végzett a feladattal. Véleményt pedig kulturált formában szerintem bárki formálhat, sosem számolom hogy melyik ládánál mennyi az egyéb log... És bizony ha hétköznap éjfélkor hirtelen megjelenik egy láda a Vértesben én már mocorgok is, ha pedig nem indul az autóm, bringára pattanok és tekerek 90 km-t a P1, értsd kaland kedvéért, pedig lehet hogy Nepster már kitúrta a kincset... Vidámság cimborák, mondja el mindenki a véleményét, ez a demokrácia. Mondjuk a P1-nél kevésbé önzőbb dolog ládát gyógyítani és nagyobb tett is!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]