FAQ

Előzmények

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2016.10.11 08:13:58 (74895)
Ahhoz kapcsolódnék (vélemény), miért nincs újonnan belépő aktív rejtő. Mi lehet az oka, hogy nem rejt 75-nél?
1. Nem olvas el minden leírást, nem tudja, hogy lehet? Javaslat: kapjon 75-nél egy automatikus e-mailt. Rejthetsz, a rejtéshez szükséges infók ezen a linken.
2. Elsőre alaposan fel kell kötni a gatyát, hogy a ládaoldalt megcsináld és még át is menjen. Javaslat: Az adoptálási határt vigyük le 50-re, vagy lejjebb, egy adoptált oldalon be lehet gyakorolni az oldalkészítést, van minta a CTL+C CTRL+V re. Automatikus e-mail 50-nél, most már örökbe fogadhatsz ládát, itt és itt találod meg. Illetve gyere a fórumra, ott olvasd el, ki szeretne átadni ládát és jelentkezz rá. (Végre a "ládavédők egyesülete", így jómagam is jó kézbe adhatnánk néhány ládát.)
3. Ha már van rejtési joga, nem kezd bele a ládaoldal készítésébe, mert attól fél, hogy a hely, amit kiválasztott, már az sem megy át a moderáción. Javaslat: A 75-nél küldött e-mailben legyen benne, hogy gyere fel a fórumra, a Tisztelt Mod-ba, mondd el az ötletedet, mérd meg először, már ott is kaphatsz tanácsokat.
A játék népszerűsége szerintem töretlen. (Hihetetlnenül jól felépített, informatikai alapjai pazarok. Van benne önfenntartás.) De! Az új kesser lelkesedés mindig ezer az elején, aztán lanyhul. A játékba mindig valaki "behoz", de egy idő után magadra maradsz. Már azért állítom be, hogy küldje az új ládákat, meg a ládáim megtalálását. hogy "szóljon hozzám a geocaching". (Nagyon sokan azt sem tudják, hogy be lehet állítani és hogy hol lehet.)Nincsenek pszichés problémáim, de ezt a "marketinget" ma már nem szabad kihagyni. A "van kedved, gyere" évekkel ezelőtt még mindenben működött. Ma már be kell látni, hogy nem. Az aktív, vérbeli játékos nem igényli. A 70 százalék azonban igen.
[előzmény: (74886) scele, 2016.10.08 14:22:24]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2016.10.08 14:22:24 (74886)
" - nagyobb baj hogy a játék népszerűsége túl van a csúcspontján, ezért gyakorlatilag nincs újonnan belépő aktív rejtő"

Szerintem ez az a tényező, ami a leginkább befolyásolja a helyzetet.
Akik meg már rejtettek eleget, nem biztos, hogy fognak új ládát beadni, mert már a mostani mennyiséget is nehéz karban tartani.
[előzmény: (74876) becko, 2016.10.07 19:08:39]

beckohozzászólásai | válasz erre | 2016.10.07 19:08:39 (74876)
Összetett kérdéskör ez!
- igen fogynak, vagy védett területre esnek az igazán jó helyszínek
- a moderációs elvek nem követik le ezt a fogyatkozást, nem engednek a 48-ból, ami nem feltétlenül baj, bár finomítani lehetne a követelményeket.
- nagyobb baj hogy a játék népszerűsége túl van a csúcspontján, ezért gyakorlatilag nincs újonnan belépő aktív rejtő

Az utolsó hazai megjelent rejtésre pillantva: inkább ez se jelent volna meg! (GCFC)[előzmény: (74875) Ajtony, 2016.10.07 18:29:47]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2016.10.07 18:29:47 (74875)
A múltkor felvetettem, hogy olyan érzésem van, miszerint mintha fogyóban lennének a ládaérdemes hazai helyszínek, és ezt azzal érzékeltettem, hogy akkor az utolsó húsz láda közül 8 a külföldi helyszínű. (Természetesen minden rejtést jogosnak tartok, amely a történelmi Magyarország területén van, tehát nem ezt a 8-at tartom soknak.) Az azóta eltelt idő alatt a helyzet úgy változott, hogy ma már az utolsó húszból pillanatnyilag éppen 9 a külföldi. Tényleg fogyóban lennének a hazai helyszínek? Ugyanakkor a gc.com keretében úgy szaporodnak az új, gc.hu-tól független hazai rejtések, mint a gomba. És ezek egyikénél se olvasok ledorongoló vagy fanyalgó megtalálói véleményeket, tehát lehet, hogy a gc.hu-n is megállnák a helyüket. Mi lehet ennek a helyzetnek az oka? Természetesen nem arra gondolok, hogy legyen kivétel nélkül minden horgásztónál, minden forrásnál, minden görbe fánál stb. De tényleg érdekes lenne tudni, hogy miért alakul így a dolog.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]