Előzmények

ludenshozzászólásai | válasz erre | 2017.03.31 10:31:46 (75443)
Érdekes program. Kár, hogy április elsejére esik :)
[előzmény: (75441) Rejto_Jeno, 2017.03.31 03:28:36]

Rejto_Jenohozzászólásai | válasz erre | 2017.03.31 03:28:36 (75441)
FaGeVe 2017!

A legutóbbi MGKE közgyűlést követő intenzív sörözésen „Orbitor” kessertarsunk emlitette, hogy a híres Masat-1 műhold után a Budapesti Műszaki Egyetem elkezdte a Masat-2 fejlesztését. A műhold gyakorlatilag készen van, de a fellövés előtt a BME le szeretné tesztelni az új dizájnt. A speciális mérnöki-geokesser-rádióamatőr csoport egy együdálló fejlesztéssel jött elő erre a célra, és ezennel meghirdeti az 1. MGKE Földallati Geokessing Versenyt (FaGeVe). 2017 Április elsejére a BME/MGKE konzorcium kibérelte az Aggteleki Baradla Barlang koncerrtermét (köszönet „barlangi-gekko” kessertársunknak) a versenyre. A BME műszaki csoportja három műholdat készített, az igazit (Masat-2), egy kísérleti másolatot (Masat-2a) és egy harmadik példányt a Közlekedési Múzeum számára (Kis-Maszat).
A FaGeVe reggel kilenckor kezdődik. A három múhold a barlang „Nagy-koncerttermében” a plafonon (geológusul a „főtén”) lesz elhelyezve. Az informatikusok már megírták a szoftvert ami a GPS informaciót szimulálja. A barlangban egy 5 pontos multi lesz elrejtve aminek a megtalálására a csapatoknak maximum tíz-tíz perce lesz. Három forduló lesz, a fordulók között a műholdakat átprogramozzák a szervezők, így aztán minden forduló az ország más-más tájegységét szimulálja (Hortobágy, Margitsziget es Kis-Hanság sorrendben).
A csapatverseny után lesz az egyéni villámbajnokság amikor a rendezők lekapcsolják a villanyt a barlangban és a jósvafő di-dzsej Józsi (koszonet DJ_Jozsi kessertarsnak) ultraviola strobe-lámpája lesz az egyetlen fényforrás a harminc perces free-for-all alatt. Kérünk mindenkit, hogy a sisakját, fejvédőjét és láthatósági mellényét viselje ez alatt.
A Masat-2 nevű applikációt a www.geocaching.hu weboldalról a „kütyük” menüpont alatt lehet letölteni. Az app tartalmazza a multi pontjait (kivéve természetesen a bónuszt).

A versenyre jelentkezni a fageve@geocaching.hu e-mailen lehet. A csapatok három főből állnak és kötelet, létrát, gumicsizmát hozzatok!

(Bocs a korai kozzétételért, de holnap nem leszek gépközelben)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]