geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Fazékhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.07 20:17:17 (75828)
Ez az api-ban mikortól lesz aktív?
Előbb LaySoft az SQL-be / normál ládaoldalba fogja belerakni, általában pár nap, hacsak nem nyaral éppen. Az API-n nem kell változtatni, hiszen az attribútumok egyetlen SQL mezőben vannak letárolva. Csak annyi lesz az autmatikus változás, hogy az API-ban a cols=attributes kulcsra visszaadott JSON string 3 bájttal hosszabb lesz.

Visszamenőleg is lesznek frissítve a ládaadatok?
Mechanikusan frissitve lesznek, azaz mindegyik kap 3 alapértéket, amit a ládatulajdonos majd módosíthat. Most, hogy írom ezt a választ, lehet, hogy a .. "Nem"-eket ki is hagyom, ne kelljen dupla tagadáson gondolkodni, talán jobb így a megfogalmazás: "Kereshető minden évszakban", "Kereshető 24 órában", "A látnivalóért fizetni kell".

Ill. milyen id-kel fognak szerepelni ezek az értékek?
Ezt a kérdést nem értem. Simán, szekvenciálisan egy mezőben stringként vannnak letárolva az értékek (+ igen - nem), ezt a stringet adja vissza az API.
[előzmény: (75827) petrot81, 2017.08.07 19:53:23]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2017.08.07 19:53:23 (75827)
Nálam is felmerült egy kérdés:

A ládaoldali attribútumok közé bekerül 3 új: "Nem kereshető minden évszakban", "Nem kereshető 24 órában", "A látnivalóért fizetni kell".

Ez az api-ban mikortól lesz aktív? Visszamenőleg is lesznek frissítve a ládaadatok? Ill. milyen id-kel fognak szerepelni ezek az értékek?
[előzmény: (75823) Fazék, 2017.08.07 16:51:23]

Fazékhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.07 16:51:23 (75823)
Geocaching Szabályzat 1.0

Az Egyesületünk működését, a geoládarejtést és -keresést eddig is sok szabály és leírás keretezte, de nem volt egyetlen dokumentum, ami mindezt összefoglalta volna. Ez változik most. Az egyesületi tagok aktív közreműködésével, Tapiapi tagtársunk összeállította a Geocaching Szabályzatot. Ezt a Szabályzatot minden új regisztrálónak és régi játékosnak is el kell majd fogadnia; ebben sok meglepetés nincs, talán csak annyi, hogy eddig ilyenünk még nem volt. A szabályzat elfogadása alapvető változást nem fog hozni az eddig megszokott játékban és folyamatokban, ez inkább csak biztosíték az Egyesület számára az esetleges jövőbeni viták és jogesemények megelőzésére.

A szabályzat egységesítése közben az Elnökség és a tagtársak a zárt tagi fórumon számos pontosító, finomító javaslatot fogalmaztak meg, így kisebb újdonságok is találhatóak a végleges Szabályzatban. A fontosabb változások:
- Az egyesületünk 2004-es alapításakor megfogalmazott egyik célja az volt, hogy "megismertesse a társadalommal a geocaching lényegét,.. ". Ezt a célt elég jól elértük, ezért a szabályzat bevezetőjében új célt, új küldetést fogalmaztunk meg: "Az Egyesület tevékenységének elsődleges célja, hogy a ládakeresők minél több, jó állapotú, karbantartott geoládát kereshessenek." Az Elnökség a jövőben elsősorban akkor fog intézkedni, ha ez a cél veszélybe kerül.
- Bekerült a szabályzatba, hogy ha a ládagazda nem érhető el (nem válaszol) a saját maga által megadott telefonszámon és e-mail címen, akkor a ládái adoptálhatóak.
- Az Elnökség továbbra sem keresi aktívan a szabályok - akár vétlen, akár tudatos - megszegőit, de ahol a ládakeresési élmény komolyan csorbul (pl. beteg geoláda) ott szankcionálni fog (pl. adoptálás).
- Akkor is beteg (betegre állítható) a láda, ha a ládaoldali leírás lényegesen elavult vagy félrevezető.
- A 24 órában kereshető / nem kereshető, kell / nem kell pótjelszó kérdése volt talán az egyetlen, ahol nem jutottunk látható konszenzusra, így a szabályzatba az került bele, hogy a moderátorok felmentést adhatnak a 24 órás elérhetőség és - ha nem fizetős - akkor a kötelező pótjelszó alól is. BigMick tagtársunk frappáns megfogalmazásában: "A láda lehetőleg 0-24-ben kereshető legyen, a hely ismeretében a moderátorok adhatnak ez alól kivételt, ládaoldalon jelezni a korlátokat és csak a fizetősöknél kötelező a pótjelszó". Ez a kérdéskör sok vihart kavart, ezért megkönnyítjük, ha valaki kifejezetten nem akarja megkeresni ezentúl pl. az "elkérős" ládákat. A ládaoldali attribútumok közé bekerül 3 új: "Kereshető minden évszakban", "Kereshető 24 órában", "A látnivalóért fizetni kell".
- Az új, kezdő vagy simán csak tapasztalatlan játékosok támogatására Önkéntes jelentkezéssel mentori rendszert is bevezetünk.

A szabályzatot itt találod: http://www.geocaching.hu/documents.geo?htmldoc=szabalyzat

Köszönöm aktív tagtársaink véleményét és javaslatait. Mindenkinek további geoládákban gazdag nyarat kívánok!

Fazék


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]