Előzmények

R.Gusztyhozzászólásai | válasz erre | 2019.01.28 14:52:31 (77702)
Nem az átengedett ládáknál, hanem csak az általad megtaláltaknál, mert valakit zavart, hogy a keresők plusz infóhoz jutnak a moderációs megjegyzésekből. :-D
[előzmény: (77701) Hev, 2019.01.28 14:44:13]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2019.01.28 14:44:13 (77701)
A kérdésem valójában technikai jellegű?

Egy ideje bárki megnézheti a ládamoderációs véleményeket az átengedett ládáknál. Ez így rendben van. Valahol azt olvastam, hogy az át nem engedett ládák moderációs véleményeit kezeljük bizalmasan. Biztos nem az alapszabályban láttam, de végül is azt nem értem, hogy ha egyik esetben nyilvános a moderáció akkor a másik esetben miért nem az? Abból is lehetne tanulni bőven! Sőt!
[előzmény: (77682) becko, 2019.01.24 07:13:20]

beckohozzászólásai | válasz erre | 2019.01.24 07:13:20 (77682)
Az előbb megemlített "a kesser hülye" alapállást bizonyítja a "Kibelezett kőbányák üregében" c. mozgó tervem több téves feltevést tartalmazó fogadtatása.
Én ezt ma is jó tervnek tartom, évek múltán is értetlenül olvasom a reakciókat.
Az ötletet ezennel átadom bárkinek továbbfejlesztésre.
----------------------------------------------------------------------
A láda célja, és a tiltások
Jelenleg is több tucatnyi kiemelkedő szépségű bányának van állandó rejtése, a mozgó láda a maradék több száz helyet szeretné bemutatni.
Hova nem helyezhető a láda?:
- működő bánya üzemi területére
- felhagyott bánya belépést tiltó területére
- meredek partfalba
- omlásveszélyes partfal tetejére
- bányatavak mélyére :-)
----------------------------------------------------------------------
Moderáció:

a működő kőbányákat nem tartom felkeresésre érdemesnek, a bezártak meg általában magánterületek vagy védett helyek, nem?

Rossz tapasztalataim vannak a kőbányákba történő rejtésekről. Gyakran kiderül, hogy az elhelyezett láda tiltott területen van, veszélyes a megközelítése. Különösen veszélyessé válhat a dolog, ha moderátori jóváhagyás nélkül kezdenek el ezekre a helyekre ládát rejteni a játékosok, akik még az alapvető biztonságtechnikai követelményeket sem tartják majd be.
A leghatározottabban ellenzem ezt a mozgót.

Sajnos ez egy konfliktusokat generáló láda lehetne, a rejtések veszélyes, illetve magánterületekre vezetnének.
...............................
xxx javaslatát érdemes lenne átgondolni, látok benne fantáziát.

Geológus-hallgatóként nagyon sok kőbányában megfordultam. Sok ásványt, ősmaradványt gyűjtöttem ilyen helyeken. Éppen ezért nem feltétlenül érzem azt, hogy egy ilyen mozgó elérné azt a rejtett vagy deklarált célját, hogy az adott kőfejtő érdekességeire, különlegességére hívja fel a kívülállók figyelmét. Nagyon sok kőbánya lett szemétteleppé, illetve rengeteg olyan van, ami egyáltalán nem látványos. És bizonyára lenne jópár olyan rejtés is, ami nem kőbányába tenné a dobozt, hanem külfejtésbe.

Nagyságrendekkel több fantáziát látnék a védett geológiai feltárások bemutatásába

Egyetértek az előttem szólókkal, rengeteg konfliktus, félreérthető helyzet alakulna ki ebből a mozgóból.

Egyetértek a többiek véleményével.

Sajnos én sem tudom ebben a formában támogatni a tervedet.
Biztos, hogy a kihelyezésekből, rejtésekből adódhatnak konfliktusok, azonban bíznék benne, hogy a láda rejtői ezt józan ésszel kezelni tudnák, valamint az esetlegesen felmerülő veszélyes helyekre sem rejtenének.
A ládaoldal szövegezéséből kivett szavaidat idézve nálam egy "A föld mélyének titkai" mozgóláda sokkal szimpatikusabb lenne, amibe a macikupac által leírt védett geológiai feltárások is beleférnének.
Azonban ebben az esetben is kérlek vedd figyelembe az alábbiakat:
- a WAP-os szövegbe is kerüljön bele röviden a láda célja, valamint a legfontosabb korlátozások a láda elrejtésével kapcsolatban,
- szeretném, ha több ajánlott hely jelenne meg a ládaoldalon példaként (akár link formában is) pl.: tuhu POI-ok, ajánlott internetes oldalak, stb...,
- letölthető "bocsi cetli" is bekerülhetne a teendők közé.
Várom az esetleges átalakítást, újragondolást. Ebben az esetben számíthatsz támogatásomra.

A többiek leírták, hogy miért nem mehet, sajnálom.

Nagyon tetszik az ötlet, támogatnám, ha nem ismerném a kessereket. De ismerem és tudom, hogy ebből nagyon nagy problémák lennének.

- Vélhetően a bányák jelentős része ma védett területen és a turistautaktól távol található. Ezeken a helyeken még a könnyített szabály sem segít.

Sajnos én sem támogatom ezt a mozgó-ötletet.

+ 0 | - 11

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]