FAQ

Előzmények

Pogánypetihozzászólásai | válasz erre | 2020.07.19 19:54:32 (78977)
Én is gratulálok kedves Szomszéd! :)
További élményekkel teli ládázást kívánok Nektek!
Nagy tisztelettel: Pogánypeti
[előzmény: (78974) Emerich63, 2020.07.19 10:01:42]

Emerich63hozzászólásai | válasz erre | 2020.07.19 10:01:42 (78974)
Kedves Kessertársak!
Ne haragudjatok, hogy itt szólitunk meg Benneteket, de 2020.7.17-e számunkra mérföldkő volt ebben a kis közösségi játékban. Elértük az 1000. megtalálást. És nehogy félre értés legyen, nem dicsekvésből írok ide, csak elmélkedésből...
Amikor 2008. május 11-én, feleségemmel és akkor 16 éves lányunkkal a GCKALI ládát megtaláltuk magunk sem hittük, hogy mibe csöppentünk... Elindult egy elképesztő, kalandokkal teli utazás, egy szenvedéllyé váló csoda. Mi a geocaching megtalálása előtt is imádtuk a természetet, a kirándulást, a túrákat, de hogy ezt még össze is kapcsolhattuk egy kis izgalommal, az már maga volt a tökély.
No és a célpontok megváltozása... Immár nem csak egy város, egy település tett kíváncsivá bennünket, hanem azok a rejtett helyek melyeket csak, és csak ennek a játéknak a segítségével ismerhettünk meg. És az évek szálltak, a megismert helyek és a ládák száma pedig csak szaporodott. Persze nem egyenletesen, hiszen az ember élete során nem minden év alakul a tervek szerint, ezért voltak olyan időszakok amikor csak alig hódolhattunk kedvenc kikapcsolódásunknak és aztán voltak olyan évek amely során amikor csak lehetett felkerekedtünk hogy megismerjünk egy szép várost, egy rejett kastélyt, templomot, vagy romot. Hóban, sárban, 40 fokban, néha bosszankodva a kitűzött rejtekhely indokolatlansága miatt, de legtöbbször ámulva, mennyi csodaszép hely található kicsiny országunkban...
És eltelt 12 év, gyermekeink felnőttek, de feleségemmel ketten rendületlenül kutatjuk fel ezeket a látnivalókat, melyeket a geocaching közösség tagjai megtekintésre érdemesnek találnak és ezzel elvezetnek bennünket a legeldugottabb zugokba is. És lám a követendő példa: ma már fiunk is a közösség tagja, és ha nem is rendszeres, de alkalmi kikapcsolódásnak ő is a "ládázást" választja.
És most elérkezett az 1000. láda, stílszerűen a Szellemjáró Geoláda, mely hétről hétre ugyanúgy járja be az országot mint, ahogy azt mi is tesszük, ha időnk engedi.
Most (bizonyos szempontból) ismét egyesről indul a számláló, hogy újabb kalandok, kihívások és csodák várjanak ránk. Újabb 1000 láda? Újabb 12 év?? Ki tudja.... rengeteg idő...és persze a távolságok is egyre nőnek az újabb célpontok megismerésének érdekében.
De megyünk tovább, hiszen az emlékek, a látnivalók, az oda vezető út örökre a miénk, olyan élmény mely feltölti a napokat és hétről-hétre újabb kalandokra szólit bennünket.
Örülünk, hogy a geocaching közösség tagjai lehetünk.
Szép napot mindenkinek!
Zita/Imre

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]