Előzmények

Mr Zergehozzászólásai | válasz erre | 2021.07.10 06:50:12 (80198)
Létezik csengő és spray is:
https://magyarmezogazdasag.hu/2018/07/10/medve-ellen-csengo

Valamint van ez a klasszikus figyelmeztetés:
Nagyon fontos, hogy a medvéket elkerüljük, ajánlatos ezen cél érdekében, kis csengettyűket akasztani magunkra, hogy nehogy meglepjük a medvét és ezzel támadásra ingereljük.
Köztudomásul, hogy a medvék nem szeretik a bors szagát, ajánlatos ezért kis borsos zacskókat is akasztani magunkra.
A medvék közelségét ürülékük is jelzi.
Nagyon fontos ezért megkülönböztetni a fekete medvéket, amelyek barátságosak, és a grizzlymedvéket, amelyek rendkívül veszélyesek.
A fekete medvék ürüléke, folyékonyabb, világosabb színű és kisebb.
A grizzlymedvék ürüléke nagyobb, borsszagú, és kis csengettyűk vannak benne...
[előzmény: (80197) zolika87, 2021.07.10 06:02:26]

zolika87hozzászólásai | válasz erre | 2021.07.10 06:02:26 (80197)
Egy kicsit más jellegű kérdés, de bízom benne, hogy még belefér ebbe a fórum témájába (ha nem, sorry!)
Elsősorban a "nagy erdőjárók"-hoz szól a kérdésem, de bárki tapasztalata vagy véleménye érdekel. Úgy tűnik Magyarországon is kezdenek megjelenni a medvék - bár még sehol sem vagyunk Szlovákiához vagy Romániához képest, de már hazánkban is feltűnik itt-ott. Élnek egyéb nem veszélytelen állatok is (pl vaddisznó a kiskocáival), de egy medvével való találkozás a legveszélyesebb. Nektek milyen tapasztalataitok vannak az erdei állatokkal, kerültetek-e már (akár ládázás közben) rizikósabb helyzetbe? Ilyen szituációra mivel készültök?
Az én esetemben - bár ritkán van erre lehetőségem - eleve nagyon nagy túrára nem megyek egyedül. Tervezek vásárolni medve-spray-t, ami egy esetleges kellemetlen találkozásnál nagyon hasznos lehet az internetes információk alapján (meg hatásos vaddisznó, farkas, kutya ellen is). Jobb félni mint megijedni (bár szerintem ha rohan felém egy bazi nagy medve, az ijedtség is meglesz...) Tudom, hogy ilyen találkozásra kicsi az esély, de amilyen szerencsém van, tuti engem néz ki valaki az ebédjének. Eddig még csak agresszív kutyához volt szerencsém, aki végül nem támadott.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]