Előzmények

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2022.07.02 20:56:26 (80952)
Amikor még egy desszertről is feltöltődnek képek a világhálóra, akkor azt gondolnám, hogy egy látványosságról, érdekességről méginkább kellene. Egy láda kapcsán felkeresett helyen készült képekből pedig legalább egy-egy felkerülhetne a láda oldalára is. Az évek alatt biztosan készülnek eltérő képek, főleg a készítők szemszögéből.
Mennyivel vonzóbb egy képekkel (benyomásokkal) színesített virtuális útikönyv!
[előzmény: (80950) hitamas, 2022.07.02 19:50:49]

hitamashozzászólásai | válasz erre | 2022.07.02 19:50:49 (80950)
Kedves Strombus! Aggodalmaid jogosak, de a világunk jelenlegi tendenciái ezt az irányt erősítik. A mozgó ládákról én picit másként gondolkodom de erről már leveleztünk ... Fényképet akkor érdemes csatolni, ha az többet mond, mint a korábbiak, vagy nagyon beleszeretsz egy látványos beállításba, és azt mindenképpen közkinccsé akarod tenni. Egyedi logot is akkor kell írni, ha az lényeges személyes információt tartalmaz a rejtésről, a megtalálás körülményeiről vagy egyszerűen egyedi késztetésből. Verseket kevesen írnak, és sokan szeretik olvasni ... Minden relatív ... a rejtés nehézsége, pontossága, módja. Az első madáretető tetszett, a századik már nem annyira. A meredély szélén megtalálhatónak ítélt rejtés másként értékelhető, ha tudod, hogy hol van és másként, ha adott pontosság mellett keresed. Ettől még ez egy remek játék, amit az egyre növekvő számú "követők" a maguk módján korrektül játszanak. Üdvözlettel hitamas (aki szinte mindig ír logot, néha csatol fényképet és nem hisz minden mozgó láda kötelező továbbvitelében)
[előzmény: (80944) Strombus, 2022.07.02 18:06:06]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2022.07.02 18:06:06 (80944)
Én egyre frusztráltabb vagyok játékunk alakulása miatt és egyre kevésbé van kedvem hozzá. :-(

Úgy tűnik csúnya, önző ládagazda vagyok, amiért elkeserít az, hogy alig-alig van már log, ami többet ír annál, hogy "köszönöm a rejtést". Leginkább csak akkor bajlódnak pár mondat bepötyögésével a kedves megtalálók ha panasszal kívánnak élni.
Az élménydús logok mondanak köszönetet a rejtő munkájáért és nem mellesleg az írójának felidézik és megőrzik a túra emlékét. Vajon ezek a megtalálók mire fognak emlékezni 100, 200, 500 ládával később? Nem cél az emlékezés, elég a mának élni?

Úgy tűnik, ma már csak az a láda jó, ami a tetthelyen azonnal megszerezhető, gondolkodni, keresgélni ne kelljen! Fizikai nehézsége pedig végképp ne legyen, mert az a játékostársak veszélyeztetése!

Újabban ha mozgóládáknál az ember nem akar sértődést, és oly galád, hogy elviszi a ládát, az erdő közepén neki kell állnia logot pötyögni, státuszt módosítani. Én olyan ódivatú elvek szerint szeretek játszani, hogy a mozgó mozog. Sietni kell érte és időnként lekési az ember. Ha meg nem kési le, akkor tovább viszi. Ez a mozgó lényege. Különben csak egy "házhoz szállított" hagyományos láda.

Moderátorként még az új rejtőkön is tudok keseregni. Mostanában rengeteg a ládarejtési útmutató elolvasása nélkül összedobott, innen-onnan összeollózott, szerkesztetlen szöveggel, nulla hozzáadott saját értékkel, névtelen, arctalan rejtőjelölt által beadott terv. Többnyire nemcsak a ládaoldallal van a baj, a látnivaló és a rejtés is soványka. Sokszor úgy érzem a moderátorok jóval több időt és energiát áldoznak a terv javítgatására, mint a rejtő az elkészítésére. :-(

Bízom benne, nem vagyok egyedül a kesergésemmel és az utóbbi években csatlakozott játéktársak között is lesz egyre több aki meglátja ugyanazokat az értékeket a játékban mint mi, öregek és még a játék teljes ellaposodása előtt megértik, hogy ez nem egy ingyenes szolgáltatás, hanem egy közösségi tevékenység, amiben társak, emberek, arcok, igazi kalandok és egy fenntartandó egyesület és honlap is van (lásd. pártolói tagság), nemcsak egy ingyenes app, műanyag dobozok és pontok.

Rengeteg kincset találtam a 13 év alatt, amióta játszom. Volt köztük kézzel készített különleges kis ajándék és sok más csecse-becse. Ezeknek is örültem, de az igazi kincseket nem egy-egy hagyományos láda adta, hanem mondjuk azt, egy gigamulti, aminek a pontjait észrevétlenül szedegettem össze. Találtam sok új ismeretet, tudást és készséget, bátorságot, kitartást, erőt, megfigyelő és tájékozódási képességet, honismeretet, hazaszeretetet, havert, barátot és szerelmet.
Amikor elkezdtem, én sem ezeket a kincseket kerestem, de tettem értük, hogy rájuk találjak, rám találjanak! Úgy érzem, az utóbbi években csatlakozott játékosok nagy része nem ezeket az értékeket keresi és képviseli, hanem csakis a maga kedvéért játszik, minimálisat sem betéve a közösbe (informatív profiloldal, megtalált ládák rendbetétele, tisztességes visszarejtése), de maximálisat elvárva (tökéletes állapotú, könnyen megtalálható ládák, mindig rendelkezésre álló rejtők). Ez aggodalommal tölt el.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]