Előzmények

ha2hozzászólásai | válasz erre | 2023.06.26 22:37:18 (81715)
Sokszor a ládagazdák vajszívűségét látom, egy-egy nagyobb kihívást jelentő rejtés elfogadásánál. Elismerem ez a döntés az ő mindenkori joguk. De az örök élmény amit kaptam egy fáramászós vagy barlangban kúszós, sziklára mászós találattal az nem lesz kisebb. Függetlenül attól hogy mások hogyan jutottak a jelszó birtokába.
Elpuhultunk. Mostanában a sok eső után jött a nagy meleg, természetes hogy a vegetáció hirtelen berobbant. Emiatt kapok panaszos logokat. Pld. Térdig érő fűben kell 50 métert megtenni egy réten, 0 méter szinttel. Szörnyű lehet.....
[előzmény: (81714) A két Sanyi, 2023.06.26 20:56:03]

A két Sanyihozzászólásai | válasz erre | 2023.06.26 20:56:03 (81714)
Sterczer Hilda 30 méter távolságból, 5 m szinttel a csúcs alatt fordult vissza egy nyolcezresről, mert úgy ítélte meg, hogy ha tovább megy, nem biztos, hogy lesz ereje visszatérni a táborba. A csúcshódítást természetesen nem is jegyezték be neki. Nálunk, azt hittük, hogy a láda megtalálásával lehet találatot elérni. Ha láda eltűnt, vagy sérült, természetesen szóba jöhet egy fénykép alapján történő megtalálás, de ha valaki csak azért nem megy el a ládáért, mert félti az út szélén hagyott bringáját, vagy lusta egy kis mászáshoz, akkor nem tartjuk jogosnak a találat elfogadását. Ad abszurdum, egy réten található ládánál azért kérem a megtalálás jóváhagyását, mert eső után vizes a fű, és nem akarom eláztatni a cipőmet? Hol a határ? Jelen esetben egyébként az igazi élmény a sziklát meghódítva felderíteni a rejteket, és nem az, hogy az alatta lévő betonútról felnézek egy sziklára, mert ilyet sokat láthatok itt a környéken. Amúgy meg, ha nem verseny, és nem a találat a fontos, hanem a látnivaló, akkor miért pitizik az elfogadásért, meg miért generál a honlap listákat? Ezek a listák még a nem ilyen céllal érkezőket is arra ösztökélhetik, hogy függővé váljanak, és egyre vadabbul, néha nemtelen eszközökkel törtessenek előre. De ezt csak a mi múlt századból itt maradt értékrendünk mondatja velünk, és most már tényleg befejezzük.
[előzmény: (81713) gusty, 2023.06.26 19:51:45]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2023.06.26 19:51:45 (81713)
Mindenki másképp játszik. Ne azt nézd, más hogy ügyeskedik, hiszen azzal nem téged foszt meg az élménytől.

Másrészt vannak indokolható esetek is. A játék nem csak a ládáról, a helyszínről, valamilyen látnivaló bemutatásáról is szól. Van akinek az utóbbi a fontosabb, de azért szeretné a találatot. Sokan szívesen nézegetik a térképen a "szürkített" területet. Ahol már jártak. Nem a találat miatt. Persze van aki a pontokat hajszolja, de max. magával van versenyben, mert nincs verseny. Aztán vannak helyek ahova sokáig nem fogok, esetleg nem is akarok visszamenni. Mert pl. olyan a (nem) látnivaló. Az élet rövid, láda meg van bőven. Az elmúlt napokban nemegyszer loggoltam én is jelszó nélkülit, s tudom akár megkapom a találatot, akár nem, ezekért a pontokért nem fogok visszamenni, s az életemben valószínűleg már nem vezet arra utam. :)
Szóval "mindenki másképp csinálja", de ezt már eldalolták előttem. :)
[előzmény: (81712) A két Sanyi, 2023.06.26 19:26:56]

A két Sanyihozzászólásai | válasz erre | 2023.06.26 19:26:56 (81712)
A viszonylag új játékosok közé tartozunk, és vszeg emiatt még mindig gyermeki naivitással tekintünk a játékra, úgy képzeljük, hogy itt a sportszerű saját teljesítmény a lényeg, és nem az ügyeskedés, mindenféle mellékutakon megszerzett találatok. Eddig egyszer írtunk a fórumba, és akkor megfogadtuk, hogy ez volt az első, és utolsó megnyilatkozásunk, de ma megint olyan dologgal találkoztunk, ami felb..ta az agyunkat. A GCMERK ládát hódítottuk meg. Nagyon tetszett, hogy a megközelítéséhez, és becserkészéséhez, a rejtő segítségnyújtó információi ellenére is kalandos út vezetett. Kimondottan élveztük. Erre itthon azt látjuk, hogy az utóbbi 25 megtaláló közül három esetben (12 %, bár a minta nem reprezentatív. de annyit nem ér, hogy mélyebb kutatásokat folytassunk) a játékos nem találta meg a ládát az állítólagos rossz terepviszonyokra hivatkozással. Ezzel kapcsolatban nekünk az az álláspontunk, hogy akinek nincs meg a megfelelő gyakorlata, vagy felszerelése az ilyen ládák becserkészéséhez, az hagyja ki ezt a ládát. Vérző szívvel nézzük mindig a GCFAL1 ládát, amit csak köteles sziklamászó gyakorlattal lehet megközelíteni, de eszünkbe sem jutott, hogy lefényképezzük magunkat a sziklával, és így kérjük a megtalálást. Ugyanez a helyzet a GCBRUM-mal is, amelyhez jól jön egy kis barlangász gyakorlat. Ott voltunk, ráadásul a tőzsdén még a jelszót is sikerült megkapnunk, mégsem logoltuk be, mert így nem érezzük sportszerűnek. Véleményünk szerint a fénykép alapján történő megtalálás jóváhagyásának akkor van létjogosultsága, ha a láda eltűnt, (bár mi még ilyen esetekben sem kunyerálunk, hanem megvárjuk, míg a rejtő helyreállítja a kívánatos állapotot, és újra visszamegyünk érte) s nem akkor, ha az illető fél felmászni a ládáért. Ha a mi korunkban fel tudtunk oda mászni, akkor a fele olyan időseknek ez még kevesebb porblémát jelent, még akkor is, ha nem nem megfelelőek a talajviszonyok. Csak kíváncsiság kedvéért vissza fogunk ide térni sáros és havas időben is, kipróbálni, hogy akkor tényleg olyan körülmények uralkodnak-e, mint a Nanga Parbat Rupal falán.
Imígyen szóla Zarathustra!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]