geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Szoke-Kisshozzászólásai | válasz erre | 2004.11.22 23:48:07 (601)
Imre! Én nem köpködtem senkire. Az egyetlen bűnöm, hogy olyan eszközhöz nyúltam, ami a rendelkezésemre állt. Meg kell hogy mondjam neked, rendkívül nehezen tűröm az igazságtalanságot, volt benne részem sajnos. Nálam ez a "szükség törvényt bont" kategóriába tartozik, mert más lehetőséget nem láttam erre. Én szeretem ezt a játékot, és a magam módján támogatom is - ezt Te is tudod. Csak annyit szeretnék Tőled (tőletek) kérni, hogy hagyjatok játszani - engem és másokat is azáltal, hogy megkereshessék a ládáimat. Eddig is jogában állt mindenkinek a webes megjelenést pontozni, így véleményt alkothatott az általam készített ládaoldalakról. Mostantól, majd nem fog integetni a szmájli, ami rajtatok kívül senkit nem zavart, és igazából arra Tőled (tőletek) sem kaptam választ, hogy mi a probléma vele.
Miután mostmár "adminisztratíve" tiltva lett, a részemről befejezve ez a téma, és azt csináltok amit akartok - úgy mint eddig.
Köszönöm a támogatását azoknak akik figyelemmel kísérték az ügyet!
[előzmény: (593) kulisz, 2004.11.22 23:21:05]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2004.11.22 23:21:05 (593)
Hajrá Gabe, folytasd csak az Index topic hangulatának ide történő átültetését, a moderátorok gyalázását félinformációk és egyéni vélt sérelmeid alapján - hiszen ládát még nem méltóztattásl benyújtani moderálásra -, régóta vársz már erre az alkalomra, mint írod is. De engedd meg, hogy mindehhez ne gratuláljak. A moderálás pedig nem lesz nyilvános, akárhány oldalt írsz tele.

A legjobb az lenne, ha nem folytatnád. És nem folytatná Szőke-Kiss Laci és senki sem a köpködést, ezt nem itt kell megbeszélni.
[előzmény: (590) Gabe, 2004.11.22 23:10:09]

Gabehozzászólásai | válasz erre | 2004.11.22 23:10:09 (590)
Szoke-Kiss:
Gratula. Én ugyan már réges-régen (valamikor a régi indexes fórum idejében) javasoltam a teljesen nyilvános moderálást, de az nem aratott sikert. A Te megoldásod tökéletes, és jól mutatja, hogy ebben a korban az arc nélküli dolgok alapjaiban életképtelenek(ké válhatnak).

Mudman: ha jól láttam, Te nem voltál a véleményt nyilvánító moderálók között.

Mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy moderátori vélemények nyilvánosságra hozatala tisztességtelen:

1. Akinek van arca az felvállalja a véleményét.
2. Soha ne felejtsük el, hogy a moderátorok fölött nincs ellenőrző testület. Azt csinálnak, amit akarnak, és senkinek sem tartoznak elszámolással - még egymásnak sem. Aki nem hiszi, olvassa végig a régi főrumot lezajlott vitát arról a bizonyos Szépalma ládáról, ahol kiderült, hogy Kolesár teljesen egyedül, a moderátorok általános tájékoztatása nélkül úgy döntött, hogy beenged egy ládát, ahol a rejtés szabályos feltételei nincsenek meg. (Ne értsük félre egymást, ebben - szerintem - nem az a baj hogy beengedte, hanem hogy a többiek informálása nélkül - lásd pl. Barbárka - és arc nélkül, azaz ma sincs ott a láda oldalán, hogy ez egy szabályzatot áthágó rejtés).
3. Bár praktikusan nyilván igaz az, hogy a benyújtott ládák döntő többsége simán átmegy (és a moderálás maga javítja a színvonalat, ezért én messzemenően egyet is értek a szükségességével), ebből számomra egyáltalán nem következik a moderátorok korlátlan, arctalan szabadsága. A moderátoroknak elsősorban a ládáról, a láda témájáról, és a tartalomnak a web-es kifejezőjéről kellene véleményt nyilvánítaniuk, és ennek alapján dönteniük.
4. Meglehet, az Egyesület Elnöksége nemsokára szabályokba fogja foglalni, milyen esztétikai eszközök használhatók a ládaleírásban. (Szoke-Kiss példáján jól látszik, a folyamat elindult.) Tud valaki bármilyen eszközt, amivel egy ilyen egyesületi döntés befolyásolható, megakadályozható?

Immár egy órája írom ezt a hozzászólást - közben némi magánlevelezéssel - most elküldöm, megnézem mi van, aztán meglehet folytatom is...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]