geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.08 10:25:55 (20089)
Kicsit higgadtabban kellene a kérdést nézni, meg fórumot írni (olvasni).

Senki nem állította, hogy rendben van ha valaki a 2 hetes nyaralására magával utaztatja a ládát a csomagtartójában. Volt ilyenre példa? Ha igen, például dobni kell egy emilt a játékostársnak, "te figyi, legközelebb ezt inkább ne".

Egy kötelező újrarejtési idő-intervallumnak nem látom értelmét. A hozzászólásokban felmerült pár körülmény ennek az aggályosságával kapcsolatban. De ha mégis ki akarunk erőszakolni egy ilyet, semmiképp nem támogatnám a 24 órát.

Természetes, hogy a mozgó láda megtalálásáért verseny folyik. Így aztán előfordul, pláne frekventáltabb helyen - pld. Budapest, és környéke - hogy a mozgóláda akár egy órán belül már elvitelre kerül. Ennél fogva érthető, hogy a megszerzésén nagyobb hangsúly van, mint a továbbvitelén. Nem tartom ezt önmagában problémásnak.

Természetes az is, hogy a továbbvitelre törekedni kell. Ne legyen muszály 24 óra, de ne húzódjon a végtelenségig sem. Mennyire súlyos a probléma? Ennyire gyakori lenne, hogy hosszú hetekig-hónapok újrarejtés alatt van a láda?

A gyors újrarejtésből én inkább azt látom, hogy problémák származhatnak. Figyelmetlenség, nem törödömség.

Csak úgy lehajintják a ládát. Bele a sz..a, szemétbe akár. Nem mérik be rendesen. Nem teljesül a mozgó láda rejtő által megadott célja. Sérül a szabályzat, csak a héten - eddig - például 2 esetben került az 5-ös pontba ütköző helyre mozgó láda (GCTO és GCIZGI).

És még egy: sok - jogos - morgásnak elejét lehetne venni a mozgó ládák esetében a transzparenciával. Legyen átlátható és követhető mind a megtalálás, mind az újrarejtés. Mikor találtam meg pontosan, és hol. Mikor rejtem el kb. illetve rejtés után mikor rejtettem el pontosan, és hová (koordináta). Ezeknek a logokban mind benne kellene lennie, nem csak annyinak, hogy "ok".
[előzmény: (20083) Endresz_család, 2007.02.08 08:56:13]

Endresz_családhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.08 08:56:13 (20083)
Tisztelt játékostársak!

Csíkoshátó kezdőként természetesen nem célom az ész osztása meg a spanyolviasz felfedezése, mindössze az általam vázolt jelenség furcsa, ha nem érthetetlen a számomra. Megígérem, hogy a jövőben nem fárasztom a tagságot ezzel a témával, elfogadom, hogy ez így működik. Amennyiben ez általánosan elfogadott dolog, hát legyen. Az eddig megtalált két vándorládánkat helyben hagytuk, legközelebb nem biztos, hogy így teszek - akár megyek másnap két hétre külföldre, akár nem, akár van GPS-em a rejtéshez, akár nincs.

Mindazonáltal az a tény, hogy Legfelső GC Bizottság is foglakozik a kérdésel arra enged következtetni, hogy nem csak bennem merültek fel kérdések a mozgó ládákkal kapcsolatosan. Úgy érzem, hogy mostanra letisztult bennem a kérdés, kérem mindenkinek az elnézését, különösen, ha akár kicsit is megbántottam volna valakit.

Akebono, ezt írtad: "Annak nem sok értelmét látom, hogy a megtalált mozgóládát a helyén hagyom, mert ez éppen ellentétes a láda céljával. Ha már megtaláltam, tovább is viszem. "

Az én véleményem szerint a ládák célja az örömszerzés, és ezt a célt sokkal jobban ellátják egy fa odvában a kilátónál, mint egy csomagtartóban.

Csak szólaltam meg, nem másért.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.