geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Gábor75hozzászólásai | válasz erre | 2018.02.16 22:19:21 (6658)
Tökéletesen megfogalmaztad. És ha szervezel Szamosi túrát akkor én ott leszek. :-)
[előzmény: (6647) V_Gabor, 2018.02.16 19:17:59]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.02.16 19:17:59 (6647)
Én sem ezt akartam. Őszintén mondom, hogy a jó szándék vezérelt. Senkit sem szerettem volna megbántani, sem pedig problémát okozni.

De nagyon meglepődtem és mérhetetlenül csalódott vagyok! Eddig azért nem írtam, mert úgy éreztem, hogy nem tudnám megfelelően leírni azt, amit gondolok. Talán most sem fog sikerülni. De megpróbálom.

Most nem csak a GCTOUR-ról lesz szó, ez annál általánosabb és átfogóbb lesz. Így ne csak erre a pár napra gondoljatok, amikor ezt elolvassátok. Még csak nem is rólam van szó, én itt másodlagos vagyok. Persze ez az eset is egy példa.

Én erre a helyre elsősorban, mint közösségre és egy kellemes kikapcsolódásra alkalmas platformra gondolok. Nem tartom jónak, ha valaki, vagy valakik kisajátítják a geocaching.hu-t, vagy annak egy részét. Én ezt nem szeretném. Sem meggátolni mások játékát. Ha nekem valami nem tetszik, akkor abban nem veszek részt. De nem kérek senkit, hogy miattam, vagy az érdekeim miatt ő ne tegye meg.

Ez nem egy ember, nem egy kis csoport, hanem mindenki játéktere. Van, akinek ez tetszik, van akinek az. Van aki így játszik, van aki úgy. Soha nem értettem meg a heves, kioktató, követelőző hangnemet. Az, ahogyan néha kezdő játékosok megkapják a magukét, az sokszor felháborító. Sokat elmond azokról az emberekről, akik ilyenkor támadnak. Mindent meg lehet sokféleképpen fogalmazni, de én még emlékszem az első napokra, amikor lelkesen olvastam a FAQ-t, a fórumot és tanultam. Persze nem mindenki ilyen, van aki képtelen felfogni dolgokat, de azt sem kell leugatni.

Az Egyesület próbál javítani, fejlődni. Ládacsere, mentorálás, fejlesztések. Nagyon jó és dicséretes dolgok. Ám el sem tudjátok képzelni, hogy egy egy "balhé" mennyi kárt okoz a megítélésünkön. Az oldalén. Nem feltétlenül az egyénekén.

Sokan panaszkodnak, vagy már abba is belefáradtak, hogy elmondják a problémáikat. Marad az apátia. Ilyen helyzetben hogyan vártok újabb embereket, akik belépnek és segítenek bármiben is? Rendezvények, események, vagy bármilyen közösségformáló tevékenységre, új ötletekre, friss vérre nem fognak előlépni az emberek a hallgatásból, ha azt látják, hogy leszedik a fejüket kisebb, vagy nagyobb vélt, vagy valós dolgok miatt is.

Egy-egy ilyen balhé miatt többen fordulnak el, vagy maradnak távol, mint gondolnátok! Ez pedig nem jó! Persze nem szeretném magamat mentesíteni.

Mindig törekszem megérteni mások álláspontját is. Sokáig gondolkodtam azon, amit itt leírtatok. Igazatok van nektek is, de nem feltétlenül ez a jó út!

Azt a kérdést kell feltennie mindenkinek magában, hogy származik-e bármi kára abból, ha más is megvalósítja az elképzelését? Elég-e csak a szokásjog, vagy bármilyen más ok arra, hogy megfosszunk másokat is a játéktól?

Az ötletemmel azoknak szerettem volna a megfelelő helyen meglepetést és kikapcsolódást szerezni, akik erre fogékonyak. Sokan jártunk már sok helyen. Azt viszont látom, hogy az emberek szívesen csatlakoznának szervezett programokhoz. Ezek pedig szinte minden alkalommal jól, nagyon jól, vagy csúcs-szuperül érnek véget. De mi van, ha valamelyik csak átlagos lesz?

Van itt egy bíráló bizottság, vagy egy nemzetközi minősítő szervezet, ami megítéli és elmarasztalja a játékosokat, ha valami nem tökéletes? Nem hinném, hogy nagy tragédia lenne - vagy most inkább írom azt, hogy lett volna -, ha még egy-két GCTOUR bekerült volna a naptárba.

Azt tartanám jó iránynak, ha színesedne a kínálat, nem azt, hogy elfojtsuk a kezdeményezéseket. Legyen az rendezvény, ládaötlet, vagy bármi más, ami az itteni élményeket gazdagíthatná.

Lenne még pár gondolatom, de sem mélyebben nem szeretném a részleteket kielemezni, sem azokra reflektálni, mert úgy érzem az nem szülne semmi jót.

GCTOUR-t átadtam griffs-nek.
A szamosi túrát pedig még meglátom, hogy megszervezem-e.
Most picit elment a kedvem tőle és nem nagyon akar visszajönni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.