FAQ
Előzmények

Ivett és Tamáshozzászólásai | válasz erre | 2005.04.14 10:21:52 (1200)
Amikor kerestem azt a tipust ami jó lenne nekem magam is a sima GPS 60-ast néztem ki elöször, de aztán az itt olvasottak alapján úgy gondoltam dobok még rá 40e-et és akkor lesz benne térkép is. Most hogy van nagyon örülök hogy így döntöttem, bár még csak a gyári térképét használom. Viszont ami nem tetszett hogy bemegyek a boltba (most nem mondom melyikbe) és az eladó egyből azzal kezdte hogy van itt a C az egy kicsit drágább ugyan de... meg itt a CS az megint csak kicsit drágább de ... Na ezt nagyon nem szeretem. Pedig mondtam neki hogy már így is 40-el fölé mentem annak mit eredetileg akartam, de csak mondtta és mondta. Na mondani se kell nem ott vettem meg azt amit akartam MAP 60.
[előzmény: (1195) emerzee, 2005.04.14 02:39:26]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.04.14 02:39:26 (1195)
Mottó: Az hogy valamit nem dicsérsz, az nem jelenti azt, hogy szidod… (emerzee)

Hát nem tudom, de én úgy vagyok az élettel, hogy mindenkit meghallgatok, majd osztok-szorzok, és döntök. De a véleményem befolyásoltatni mással, azt nem! Nem engedhetem meg a luxust, hogy más gondolkodjon helyettem. (Nem Neked szól, hanem az életfilozófiám egy része.) Inkább kérdezek, inkább kérdezek sokat, de egy boltban ne tukmáljanak rám semmit! A gps-ed, egy nagyon jó árfekvésű dolog. Ebben hiba nincs. De hogy térképet nem tehetsz bele, ennek még kárát fogod sajna látni. Sajnos. És ezzel nem akarlak elkeseríteni. Az írod a bemutatkozó oldaladon, hogy a turistautak.hu felől érkeztél a geocaching.hu-ra. Ott pedig térképek készülnek, térképes kütyükbe. Sajna a tied nem ilyen. Az 1 MB-ba, poi-k férnek max be, legjobb tudomásom szerint. De lehet ebben majd más megcáfol... Letöltöttem a turistautak.hu-ról a térképeket, Köszönet illeti meg érte a készítőket, és legfőbbképp KJR-t!, és beraktam a gps-be. Egy 10-15 kilométeres túrán nagyon jó, hogy nem kell a papír alapú térképet mazsolázni. (Félre értés ne essék, imádom a térképeket, és van is itthon jó pár darab, az elmúlt tizen x nehány évből, és a poén, hogy még mindig megvan a legelső (bár rongyos állapotban)) És az egy dolog, hogy jó az, hogy ne kell a celuloid alapúval mazsoláznom, de még mellé, van rajta útvonal tervezési lehetőség is, és az én kütyüm ilyen. (de manapság szinte mindegyik új, térképet tudó gps ilyen) Nagyon jó az, amikor mész az erdőn, kijelölöd a következő láda helyét, és kiszámolja az optimális útvonalat. És tényleg jól csinálja! Még egyszer 1000 köszi a térképfejlesztőknek, és KJR-nek! Neked, sajna annyi maradt, hogy elmenthetsz a kütyüdbe, max 50, 250 pontból álló, Mapsource alatt megtervezett útvonalat. De én inkább azért drukkolok, hogy azt írd erre vissza, hogy a lapodon elírtad a gps-ed típusát, és GPSMAP 60 ad van!
Elnézést, ha lelomboztalak ezzel, de ezek tények, és nem fikák. A boltban mindegy neki, melyiket veszed meg. Ha a drágábbat, akkor több a bevétel. Ha az olcsóbbat, akkor is sikerült eladni valamit. Járok boltokba vásárolni, tudom. Én is voltam sokáig eladó, tudom. (Bár én próbáltam segíteni, de soxor nem volt rá lehetőség, mert annyi volt a pénze, amiből a roxabb jött csak ki, és kellett neki.)
Már késő, de azt mondom, inkább körül kellett volna nézni a használt piacon. Vannak jó vételek, térképes gps-ek, jó áron térképpel. Ha a bank, zs-t adott volna, én pl., Kivi Vistáját vettem volna meg... :( (Olcsóbban jött volna ki, térképpel.)
Bíztatok minden kezdőt, aki gps vásárlás előtt áll: nézze meg a piacot nagyon. Kemény 10000-ekről van szó, amit esetleg térkép vásárlásra, ládázós útiköltségre lehetne fordítani, vagy inkább megéri spórolni akár + 2 hónapot egy jobbért. Ne hallgassatok senkire, csak magatokra! Nem kell holnap megvenni. Inkább kérjetek meg valakit, akinek olyan gps-e van, amire áhítotok, hogy had menjetek el vele ládázni. Nem hallottam még olyat, hogy valakit elzavartak volna ilyen kéréssel. Inkább menjetek el vele néhányszor ládázni, de nézzétek meg, mit vesztek! Ebből már volt sokszor brühühü. Lássatok tisztán a gps-etekkel kapcsolatban! Tudjátok az előnyeit, hátrányait. Mindnek van valami hátránya is. (Az enyémben nincs antenna csati, és soros) A Gekko kitűnő ládász cucc. Olcsó, és főleg hardcore ládászoknak jó. Hegyen völgyön... Van aki Varga féle térképpel nyomja. Van rajta koordinátaháló, lehet vele ládázni. De ha szemet vetsz a térképre, és navigálni, navigáltatni szeretnél, akkor ne gps 60 at vegyél! Nagyon jó dolog, úgy végig menni az úton, hogy látod mi vár rád. Amíg nem volt gps, amíg nem volt "megengedhető" árban, addig térképpel nyomták a kirándulást. És lehet így is. De senki sem tagadhatja a térképes kütyü előnyeit!

A hozzászólásomhoz, a jószándék vezérelt. Nem csak Contear-nak szólt, hanem minden kezdőnek! (Én is voltam az, és nem is olyan rég volt ez. De szerintem, még mindig az vagyok.) Gondolkodjatok, mielőtt léptek!
[előzmény: (1193) Contear, 2005.04.13 22:32:49]

Contearhozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 22:32:49 (1193)
Nem akartam ilyet tenni. Átérzem a helyzetedet. El sem tudom mondani, hogy múlt hét csütörtökig hányszor megfordult a fejemben: "ha most lenne nálam gps...". Ezek után már tényleg kénytelen voltam beruházni egyre. Kicsit sajnálom ugyan, hogy a tanácsokkal ellentétben mégsem az általam legjobbnak vélt kütyü került megvételre, de a "szakértő urak" ott a boltban azt mondták, hogy nem fogom megbánni a döntésemet. :) Én megpróbálok hinni nekik.
[előzmény: (1185) emerzee, 2005.04.13 15:42:42]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 15:42:42 (1185)
Nekem ez volt az elsődleges feltétele annak, hogy játszhassam ezt a játékot... Ne sajnálj! Tudtam, válaltam. De játszom, és ez a lényeg! Amíg vannak ládák, addig lesznek betegek. Amíg lesznek betegek itt a környéken, addig nagyon fogom élvezni ezt a játékot! :)
[előzmény: (1183) Contear, 2005.04.13 15:00:43]

Contearhozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 15:00:43 (1183)
"(Bár 2007 ben még fizetni fogom...)"

Szegény. :(
[előzmény: (1182) emerzee, 2005.04.13 14:37:15]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 14:37:15 (1182)
Annyira azért nem rox dolog, ha a térképet színesben látod! Próbáld ki! Én nagyon élvezem! :) Nekem megért ennyit! :) (Bár 2007 ben még fizetni fogom...)
[előzmény: (1180) Ivett és Tamás, 2005.04.13 11:28:38]

Ivett és Tamáshozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 11:28:38 (1180)
Sziasztok!

Bő egy hete vettem meg a MAP 60-ast. Szerintem egy nagyon jó kis készülék mind tudásban mind árban. Én is ezeket jártam amúgy körbe szintén ennek a fórumnak a végigolvasásával és ez lett a vége :). Szerintem a C változat annyival nem tud többet mint amivel többe kerül és szines a kijelzője huhhh.
[előzmény: (1161) raci, 2005.04.12 20:24:31]

racihozzászólásai | válasz erre | 2005.04.12 20:24:31 (1161)
Sziasztok!
Új vagyok, vagy leszek. Már egy jó ideje olvasgatom a fórumokat, főként ezt a fórumot. A fontolgatás stádiumában vagyok, teljesen laikusként. De mivel szeretem a természetet, szeretek kirándulni, nagyon szimpatikus a dolog. Csak hát ami nektek természetes, az egy laikusnak ugye kínai. Néhány hete betegen volt időm, így a fórum javát átolvastam (vörös lett a szemem a végére). De mivel még nincs kütyüm nehéz a szakmai dolgokat értelmezni. És jelenleg a legnagyobb gondom a szerkezet kiválasztása. Mert nem szeretnék csalódni, de feleslegesen drága cuccot sem szeretnék venni, nem vagyok krőzus. Fő a praktikum. De azt nehéz most megmondani, hogy ha már van GPS, akkor kell e a navigáció, de gondolom néha jól jön, ha segítséget lehet kapni tőle.
Amire jutottam:
- legyen memóriája térképfeltöltésre
- legyen strapabíró, ne kelljen állandóan félteni egy kis sétálgatásnál, esőnél
- tudjon navigálni (?)
- legyen jó vétele
- magyar menüje
és a többi igényemet, szükséges praktikumot nem is tudom.
Az eddig kinézett készülékek:
- Garmin GPSMAP 60
- Garmin GPSMAP 60 C
- eTrex Vista
- eTrex Vista C
stb.
Bocs, hogy nektek triviális dolgokkal kötnélek le benneteket, de gondolom ti is voltatok mazsolák.
Előre is köszi!!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]