geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Atmosz&Zozmoszhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.24 21:18:11 (55856)
Nem a chip, hanem szerintem ez olyan mint az autós navigációnál, hogy ugye ha kb. 5 km/h alatt van a mozgási sebesség, akkor nem változik a koo, ha afelett, akkor pedig igen. Az e-trex ugyebár túrázós GPS, ami a kis elmozdulást is rögzíti, függetlenül attól, hogy nem mai darab.
[előzmény: (55854) Zsolti, 2011.03.24 20:45:37]

Zsoltihozzászólásai | válasz erre | 2011.03.24 20:45:37 (55854)
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.

Geotaggelt képek készítése érdekében vettem egy vakusaruba csúsztatható SirfStar III GSC3F chippel szerelt GPS vevőt.(Innen: http://www.pc-mobile.net/nikongps.htm) Az a problémám, hogy a pozíció frissítés csak akkor történik, ha a vevőegység ill. ezzel együtt én is mozgásban vagyok. Ez a mozgási sebesség kb. egy lassú kerékpáros tempónak felel meg. Ilyenkor a Nikon D5000 GPS menüjében láthatóan pörögnek a számok. Viszont ha nagyon lassú a mozgás, pl. séta, akkor eltelik 20-30-40 másodperc is, hogy új koordinátát ad a GPS a fényképezőgépnek. (Ilyenkor nincs számpörgés) Ez pedig nagyon sok idő és addig a különböző helyeken 5-10-20 méterre egymástól készült képeknek ugyan az a koordinátája az Exif infóban.

Írtam Hongkongba a cégnek, akitől vettem. Jól állnak a dolgokhoz mert vissza is fizetnék a vételárat, de azt hangsúlyozzák, hogy a SirfStar III chipekkel szerelt GPS-eknek az a sajátossága, hogy ha nagyon lassú a mozgás velük akkor nem frissítik a koordinátákat. Ezt még meg is érteném, ha egy-két méterről lenne szó. No de 10-20-30 méteres helyzetváltozásnál, azért már illene változni a pozíciónak. Ellenőrzés gyanánt küldtem is nekik három képet, amelyek egymástól harminc méterre készültek teljesen azonos koordinátákkal.

A helyzet érdekessége az, hogy ugyan ettől a cégtől már vásároltam olyan kábel szettet, amellyel a régi, majd tíz éves eTrex sorozatú GPS-eket lehet a fényképezőgéphez kötni. Ezzel a régi kütyüvel pedig minden helyzetváltozás azonnal meg is jelenik az Exif infóban. Egy lassú séta során is pörögnek a számok. Nem is lehet olyan képet készíteni, amelyeknek ugyan az lenne a koordinátája.

Örülnék, ha valaki felvilágosítana kicsit: létezik az, hogy egy ShirfStar chip ezt produkálja, amit fentebb leírtam? Én nem nagyon hiszem, amit a távol-keletről állítanak, inkább valami elcseszett koordinátafrissítési és továbbítási hibának tudom be az egészet a GPS vevőjükben.

Valakinek valami ötlete?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]