FAQ
Előzmények

vecsbalhozzászólásai | válasz erre | 2014.06.09 10:54:20 (71489)
Szia!

Segíteni sajnos nem tudok, viszont nekem is volt tegnap "kalandom" Oregon 600-al: A Basecamp - mielőtt a kütyüt a PC-re kötöttem - előtte frissült. A frissítést követően a pc-n szerkesztettem egy túrát, küldöm a készülékre, erre megjelent egy sárga szalagfelirat, hogy a program újratervezett, mert a gps-en nem az a térkép van, mint amit a Basecamp használ. (Ez persze hülyeség volt). Mindegy, töltöttem le új tuhu-s és openmaps hiking térképet, telepítés pc-re, küldés gps-re, ugyanaz a szitu.

Illetve nem, mert közben beőrült a gps, a profilok gajra mentek (nem lehetett új profilt létrehozni, aztán volt, amit nem lehetett törölni, átnevezni), menük nem reagáltak. A pc-n tervezett túraútvonal meg "szétesett" és a térképen légvonalban a távolba nyúlva egy pontba futottak az útpontokat összekötő vonalak:

http://kepfeltoltes.hu/140608/167_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(A gps útvonal tervezési módját nem változtattam meg, de egyébként utóbb akármire is változtattam, a jelenség megmaradt.)

Újabb ötlet: a pc-re még régebben lementett profil könyvtárral felülírattam a gps-ét, de nem javult meg.

Végső megoldásként visszatettem a 3.60-as firmware-t (már a 3.90-es volt rajta), erre a korábban nem működő profilok visszatértek (csodálkoztam), a Basecamp hibaüzenetes túraútvonal telepítés azonban megmaradt, emellett a készülékre küldött, sőt a régebb óta rajta lévő útvonalak is ugyanúgy "szétestek". Erre kipróbáltam azt a módszert, hogy a Basecamp programon belül megkerestem a gps belső tárolójába küldött túraútvonalakat, és az útvonalakat külön-külön megnyitva csináltam egy "újratervezés" gombnyomást, és erre már a kütyün is rendben, a turistautak nyomvonalát követve jelentek meg a tervezett útvonalak.

A hiba okát a Basecamp(frissülés)-re fognám, ami behülyítette a gps-t, de ki tudja, mert a 3.90-es firmware-nél is ugyanúgy tapasztaltak rendszerösszeomlást, mint 3.80 - 3.70-es verzióknál. :(((

Te is frissítettél Basecamp-et?
[előzmény: (71488) Kakukkos és..., 2014.06.09 08:35:18]

Kakukkos és...hozzászólásai | válasz erre | 2014.06.09 08:35:18 (71488)
Sziasztok!
Egy apró problémám lett tegnap este.
Megjöttünk egy hosszabb túráról Oregon 650-et szokás szerint rákötöttem a PC-re, Basecamp elindít, nyomvonalak betöltését megvár, az aznapi nyomvonalak részleteit kiválaszt, és egyesítés közben egy előugró ablakban hibát jelzett a Basecamp, hogy nem tudja olvasni a készülék gpx-eit... az összeset felsorolta. Ekkor már az egyesítés megtörtént, a Basecamp nyomvonal listájának legalján megjelent az összevont nyomvonal, de rögtön le is fagyott a program. Gyorsan átmásoltam egy fájlkezelőben az összes trekket az Oregonról. És mivel a Basecamppal nem tudtam mit kezdeni, így kilőttem a feladatkezelőben. Sajnos az összevont nyomvonal nem volt a mentett trekkek között, így elveszett a napi túra nagy része, mert csak az egyik épp a legutolsó nyomvonalrészlet maradt meg.
Tud valaki egy megoldást, hogy hogyan lehet elővarázsolni az elveszett trekket, vagy így búcsút inthetek neki?

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]