Előzmények

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2016.05.30 08:49:43 (75057)
Abból adódhat, hogy az Oregon menet közben teljesen más algoritmussal számol, mint ahogyan a BaseCamp.

Mindkét esetben (akár az Oregon akár a BaseCamp számítási algoritmusánál) a legnagyobb kihívás az, hogy kiszűrjék a "zajt" vagyis az apró légnyomásváltozásokból következő magasságváltozások okozta hamis emelkedési adatokat (szél, vibráció okozta légnyomásváltozások a barometrikus szenzorban). A BaseCamp algoritmusa akár pontosabb is lehet, hiszen egy adott pontot vizsgálva nem csak a "múltat" ismeri (az előző pár másodperc magasságadatait), hanem a "jövőt" is (az adott pont utáni pontok magasságadatokat), így biztosabban megállapíthatja pl. egy egy másodperces kiugró eredményről, hogy az fals adat.

Kíváncsi lennék, hogy pl az általam írt SRTM_HUN (letölthető a nevemre kattintva a honlapomról) mekkora szintemelkedést számol az adott nyomvonalból. Sajnos a programot már nagyon régen írtam, és az újabb GPS-ek nyers GPX fájljait nem szereti (nincsenek soremelés karakterek a GPX fájlban), de viszonylag könnyen átalakítható az általa kedvelt GPX formátumra is a problémás fájl, pl. gpsbabel-lel GPX-ről GPX-re "konvertálva", vagy akárcsak Mapsource-ban megnyitva majd GPX-ként ismét elmentve.
[előzmény: (75055) Paul, 2016.05.29 18:51:38]

Paulhozzászólásai | válasz erre | 2016.05.29 18:51:38 (75055)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy Oregon 450-es kütyüm.Már másodszor mérek fel egy mtb maraton pályát a héten és amikor megnézem az elmentett track adatait a GPS-en akkor irreálisan sok szintet mutat.A tényleges szint kb.1500 m helyett 2100-at mutat.Viszont ha betöltöm a base camp-ba akkor ott már a valós adat van.
Ez miből adódhat?

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]