FAQ
Előzmények

Csontihozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 18:57:01 (78776)
Használok iphone-t, samsung galaxy s10-et és redmi note 7-et, mindegyiken a legfrissebb geoládás segédalkalmazást.

Az app óriási, a térképrétegek, a nyomvonalak, a waze kapcsolat, dendrománia, minden 10/10, de...

És ott a nagy DE, ami a következő:

-Egyik készülékre sem mondanám, hogy pontos. Energiagazdálkodás teljes kikapcsolása mellett is előfordul, hogy száz méterekkel (ma délelőtt Tihanyban valahová a déli partra pozícionált) odébb tesz, az istenért sem frissít. Aztán egyszercsak "jó helyen vagyok".
Ezt talán betudhatom a saját készülékem hibájának.

-A kis nyilacska, ami az aktuális irányomat mutatja. Kapcsolhatok "Nagy pontosságot", "Böngésző irányszenzort", játszhatok a "HTTP-timeouttal" vagy a "gps-cache-csel" néha fixen beáll egy irányba, néha pedig teljesen indokolatlan irányt mutat.
Talán ez is saját telefon-gond.

-A folyamatos "észak" a térképen. Néha -pláne, ha a saját pozícióm kis nyilacskája épp a megfelelő irányba mutatna- nagyon jól jönne, ha a térképet "forgathatnám". Sokkal egyértelműbb lenne. Nekem legalábbis biztosan.

-Koordináta-keresés. Az elmúlt héten három olyan multiládánk volt, ami a "számolgatós-beírós" módon adta meg a következő állomást. Nos, erre nem találtam megoldást az appban. Mert saját helyet (pontot) nem tudok hozzáadni koordináta alapján, csak a térképre bökve. Gondoltam hát a fenti keresőmezőre, de -annak ellenére, hogy google- a korrdinátákkal semmilyen formátumban nem bírkózott meg, azt az appban megadni nem tudom.
Lehet, hogy rém egyszerű mód lenne erre, de nem találtam meg.
Ha "másik alklamazásban" keresem a koordinátát, akkor nyilván megy, de ez meg nem praktikus.

-Akku. Oké, nagy fényerő, adatkapcsolat és helymeghatározás, de akkor is: A segédalkalmazás iszonyú energiazabáló cucc.

Lehet, hogy gáz így közel harminc évesen, de saját tapasztalat:
Amikor évekig nem geoládáztam, pokemon go-val játszottam. Tetszett a "virtuális kincskeresés", órákat nyomtam, órákig sétáltam minden nap. Az sem emésztette ennyire az energiát. Érdekes, hogy abban viszont mindig pontosan mutatta a pozíciómat.

Szóval ezért gondolkodom a céleszközön. És nyilván nem "dobnám azért el" a Geoládák appot, mert mértékrendekkel megkönnyíti a játékot, de ez így döcögős. Látom micsoda munka van mögötte, tudom mennyi anyagi és szakmai ráfordítás. Ment is a "kávé". :D

[előzmény: (78773) petrot81, 2021.09.28 15:47:29]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 15:47:29 (78773)
Nem akarnálak lebeszélni a kütyüről, de megnézted, hogy a legutóbbi játékos időszakod óta hol járnak most a hazai appok? Folyamatos fejlesztés alatt állnak, elég sokat tudnak már.
[előzmény: (78772) Csonti, 2021.09.28 15:36:19]

Csontihozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 15:36:19 (78772)
Sziasztok!

Hosszú évek után, új visszatérőként érdeklődnék, hogy van-e valakinek használaton kívüli, megunt, fiók mélyén pihenő kütyüje, amitől megszabadulna?

Valahogy nem az igazi az okostelefonos megoldás, de nem is vagyok az a terepfutó-típus, szóval nem költenék el erre százezreket. Pláne nem így "elsőre".

Látam etrex 10-est újonnan ~30k Magyar Birodalmi Váltóért, nagyjából ez az összeg lenne, amit most "szívesen" elköltenék. Viszont ha ebben az ártartományban valaki hozzám vágna például egy 20-ast, vagy s64-et, vagy egy öreg oregont, na, az király lenne!

Egy stabilan működő, heti három-négy rövid túrához passzoló készüléket keresek amire rá tudok dobni egy turistautak.hu alaptérképet meg a ládaadatokat.

Helyileg Balatonfüreden vagyok, de szívesen utalok előre is ha megállapodunk, aztán vagy posta, vagy foxpost... :D

A 06-70/33-22-000 számon elérhető vagyok, ahogy a ccsonti@gmail.com -on is.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]