Előzmények

papa71hozzászólásai | válasz erre | 2007.03.15 23:42:06 (15316)
Ozi mint már mondták raszteres térképet eszik tehát, vagy az online raszteres térkép képeit lementve, vagy a MapEditet segítségül hívva a letöltöt vektoros térképekből raszteres képeket kell csináljál. Sajnos ez egy az egyben nem fog sikerülni, csak több darabból. Ha a web képeket mented le akkor azt egy windows-os Ozival be kell kalibráljad. Ha a MapEditet-et használod, az tud eleve kalibrált ozi térképet menteni (exportálni) legalábbis a gyári verzió amit a geopainting.com -on találsz, de csak az éppen aktuálisan látható képernyő tartalmát. Nem tudom, hogy a tuhu-sban benne van e ez a feature. Ha megvannak a windows-os kalibrált térképeid akkor szükséged lesz még egy kis ingyenes segédprogira, ami ezeket átfordítja a OziCE formátumára és képes feltölteni a PDA-ra is (pda-ra elég felmásolni) Img2Ozf a neve az OziExplorerCE oldalán megtalálod.
András a térképek fórumon azt mondta, hogy a raszteres térkép darabjai úgy készültek, hogy egész fokoknál vannak darabolva, hogy könnyen kalibrálhatóak legyenek.
(nos igen és a 2004-es DTA50 kalibrálva fellelhető a net-en, ha egy kicsit utána keresel sötétebb oldalakon... ;-) de 2004-nem ma volt, és a turistautak sincsennek jelölve rajta... )
[előzmény: (15306) jenne, 2007.03.15 07:58:56]

jennehozzászólásai | válasz erre | 2007.03.15 07:58:56 (15306)
Van itt a társaságban, aki használta az oziexplorert (CE -n)?
Kicsit gyagya vagyok a térkép konvertáláshoz :( szívesen beszélnék vele...
De ha lenne valakinek bekalibrált térképei, azokat sem utasitanám el
Odáig eljutottam, hogy a turistautakról letöltöttem a térképeket , fenn vannak a ozi programok magyarositva ill. a GPS Trackmaker, de nem lettem okosabb....

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]