Előzmények

Bubukahozzászólásai | válasz erre | 2009.03.01 18:38:43 (13718)
Nem. Az liszt és víz keveréke.

Nem a liszt, hanem a zsemlemorzsa és tojás maradékából összekevert trutyit szoktam kisütni. Egyszerűen műhúsnak hívom (anyukámtól tanultam).
[előzmény: (13717) törölt nick 6, 2009.03.01 18:11:58]

törölt nick 6hozzászólásai | válasz erre | 2009.03.01 18:11:58 (13717)
Ezt nem csiriznek hívják? :)
[előzmény: (13712) magpet, 2009.03.01 17:40:43]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2009.03.01 17:40:43 (13712)
kütyük/Erdőjáró/pikhercs-folytatás: nálunk a panírozáskor megmaradt tojás és liszt összegyúrásából és kisütéséből keletkezett dolgot hívják/hívjuk így. Több helyen csinálnak ilyet, de mindenhol más a neve. Az elnevezést biztosan nagymamámtól hallotta a család, aki Szegeden nevelkedett, bizonyára onnan "hozta". EGyébként a rántott cuccokat szinte el sem tudom képzelni pikhercs nélkül!
Nagynéném esküdött rá, hogy egy kis sörrel felöntve az igazi, ő mindig így csinálta. Nekem nem igazán jött be, kesernyésebb, sötétebb tőle a pikhercs.
(Na, egy újabb szó, amire a gugli előkelő helyen fogja hozni a geocaching.hu-t! :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]