FAQ
Előzmények

snakehozzászólásai | válasz erre | 2011.08.29 18:45:45 (24602)
Hülyék kérem mindenhol vannak.

Ez nem nép vagy ország specifikus dolog. Egy adott nép egy adott százaléka mindig flekós.

Amikor én annó utat építettem a németeknél, akkor az egyik faluban, ahol csináltuk, szépen mindenki kint hagyta az autóját két napig, nem álltak be a kertbe-garázsba amíg a porta előtt betonba rakott szegélykő meg nem kötött annyira, hogy kocsival járható legyen.
Kivéve egy tuskót.
Ez a barom minden este beállt a kertjébe, legázolva ezzel az aznap rakott szegélyt. Néhány napig folyt ez a játék, majd a kinti főnököm és a város műszaki vezetője úgy döntött, hogy kicsit hanyagoljuk a palit.
Magyarán úgy hagytuk megkötni a cuccost a háza előtt, ahogy ő szétbarmolta. Mivel a környékben már minden kész volt, így másik utcába is költöztünk a melóval.
Nem telt bele két hét, jelentkezett a csóka, hogy az ő kocsibejárója még nincs kész, miért mentünk máshová dolgozni.
Persze nem mentünk azonnal vissza, hogy szórakozhasson, kivártuk, míg elutazott nyári szabadságra. :)

Egyébként mostanában szoktam pusztán nevelési célzattal úgy haladni a gépjárművel, hogy épp az adott helyszínen megengedett max sebességgel megyek. Ebben a rohanó világban hamar összejön a sor az ember mögött. :)
[előzmény: (24592) Atmosz&Zozmosz, 2011.08.29 15:05:59]

Atmosz&Zozmoszhozzászólásai | válasz erre | 2011.08.29 15:05:59 (24592)
Múlt héten jártam a Rosenfeldstrasse-n, Berchtesgaden mellett. Nagyjából a közepétől fizetős, kifizetem az 5.20 Eur-t, majd indulás tovább. A teteje (1600 méter) előtt 20%-os emelkedő. Szépen nyugodtan megyek felfelé, fel is érek a tetejére, majd kiállok jobbra a parkolóba. A mögöttem lévő 3 autó elmegy szépen, azonban a negyedik, egy WV Golf utasának (!), egy 50 körüli nőnek valami nem tetszik, eltorzult arccal mutogat ahogy mellém ér, majd az autó szépen elgurul mellettem. Német, erfurti rendszám. Megmosolygom, megállok, kezdek fényképezni. Úgy a harmadik fotónál tarthatok, mire odajön a fent említett, még mindig eltorzult arcú hölgy, és már-már kiabálva magyarázza, hogy mit gondolok én magamról. Még mosolygok, kérdezem mi a probléma. Azt mondja túl lassan jöttem felfelé, és ez őt nagyon zavarta. Nyugodt angolsággal kérdezem, hogy mégis mi a túl lassú számára, választ nem kapok, csak egy nagy káromkodáshalmot, amiből most inkább nem idéznék. Már nem annyira őszinte a mosolyom. Ezek után mintegy megoldásként felvetem neki az előzést, mint közlekedési fogalmat, erre azt a meglepő választ kapom, hogy én is előzhettem volna... No de kit? Nem volt előttem senki :-) Megkérdeztem érti-e egyártalán az overtaking kifejezést, mire hátat fordít és elmegy, de közben még mondja hogy "you can also overtake" (könyörgöm, kit?), majd további cifra káromkodások között, feltartott középső újjal elmegy a sajátjaihoz, akik persze már javában fotóznak (azért jöttek ugyebár). A nő még ott is mutogat, láthatóan nincs minden rendben nála idegileg... Kérdezném a szakértő kollégákat: mi lehetett a gond? Lehet hogy kevés a közlekedésben eltöltött 12 évem, de mit csinálhattam rosszul?

Megjegyzés 1.: sem a sofőr, sem a többi utas nem szólt semmit, nem jöttek oda, nem is érdekelte őket a dolog.
Megjegyzés 2: a mögöttem felhaladó másik három autóst sem érdekelte a sebességem, kiszálltak, fotóztak vidáman.

Komolyan: aki tud erre valami elfoadható magyarázatot adni, vendégem egyí sörre vagy üdítőre valamelyik következő geoversenyen! Jelenlegi álláspontom: elgurult a hölgyemény gyógyszere.

Előre is köszi! :-)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]