FAQ
Előzmények

snakehozzászólásai | válasz erre | 2011.08.29 18:50:08 (24604)
Az indokolatlanul alacsony sebességet lehet, hogy itt is tiltja.
[előzmény: (24603) Old Eye, 2011.08.29 18:46:44]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2011.08.29 18:46:44 (24603)
Erfurti... szerintem negatív érzetek ébredeztek lelke mély bugyraiban mikor meglátta kocsid magyar rendszámát.
Az az út eléggé kanyargós, nem mindenütt lehet elôzni.

Aztán meg, németeknél indokolatlanul lassan menni nem menô, nem szokás. Lehet, hogy tiltja az ottani KRESZ. Azt tudom, ha valakinek lassan kell mennie, és felduzzasztja maga mögótt a forgalmat, minden lehetséges alkalommal ki kell állnia parkolóba, buszmegállóba, hogy elhúzhassanak mellette.

Engem anno, régen, egyszer lekapcsoltak Münchenben a rendôrök, mert - még zöldfülûként - messze egy forgalmi lámpás keresztezôdéstôl üresbe tettem a sebváltót mert láttam, pirosra váltott a jelzôlámpa, így szép lassan odacsorogtam (kevés volt napidíj, drága volt a benzin). A rendôrök azzal érveltek, hogy a lassú haladással az út áteresztô kapacitását csökkentettem. Tudja fene... Az tény, másképpen, dinamikusabban vezetnek, ha elsôbbségük van, nem mondanak el róla, ugyanakkor nem tartanak be a többieknek, pl mindig beengedik a maguk elé a gyorsító sávból átváltó kocsit; itthon ez lutri... sokszor a leállósávba szorulok gyorsításkor :-(
Vannak apróbb trükkök, amit nálunk nem tanítanak, pl ha zöldre vált a lámpa, egyszerre indulnak el az egymás mögött álló kocsik, akik elöl vannak, jobban nyomják a gázt, aki hátul, nem várja meg, míg 20 m-re van az elôtte elindult kocsi fara...
[előzmény: (24601) feri60, 2011.08.29 18:03:11]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2011.08.29 18:03:11 (24601)
Miért akarsz te mindent megérteni? ;)
(Jöhet a sör.)
[előzmény: (24592) Atmosz&Zozmosz, 2011.08.29 15:05:59]

Atmosz&Zozmoszhozzászólásai | válasz erre | 2011.08.29 15:05:59 (24592)
Múlt héten jártam a Rosenfeldstrasse-n, Berchtesgaden mellett. Nagyjából a közepétől fizetős, kifizetem az 5.20 Eur-t, majd indulás tovább. A teteje (1600 méter) előtt 20%-os emelkedő. Szépen nyugodtan megyek felfelé, fel is érek a tetejére, majd kiállok jobbra a parkolóba. A mögöttem lévő 3 autó elmegy szépen, azonban a negyedik, egy WV Golf utasának (!), egy 50 körüli nőnek valami nem tetszik, eltorzult arccal mutogat ahogy mellém ér, majd az autó szépen elgurul mellettem. Német, erfurti rendszám. Megmosolygom, megállok, kezdek fényképezni. Úgy a harmadik fotónál tarthatok, mire odajön a fent említett, még mindig eltorzult arcú hölgy, és már-már kiabálva magyarázza, hogy mit gondolok én magamról. Még mosolygok, kérdezem mi a probléma. Azt mondja túl lassan jöttem felfelé, és ez őt nagyon zavarta. Nyugodt angolsággal kérdezem, hogy mégis mi a túl lassú számára, választ nem kapok, csak egy nagy káromkodáshalmot, amiből most inkább nem idéznék. Már nem annyira őszinte a mosolyom. Ezek után mintegy megoldásként felvetem neki az előzést, mint közlekedési fogalmat, erre azt a meglepő választ kapom, hogy én is előzhettem volna... No de kit? Nem volt előttem senki :-) Megkérdeztem érti-e egyártalán az overtaking kifejezést, mire hátat fordít és elmegy, de közben még mondja hogy "you can also overtake" (könyörgöm, kit?), majd további cifra káromkodások között, feltartott középső újjal elmegy a sajátjaihoz, akik persze már javában fotóznak (azért jöttek ugyebár). A nő még ott is mutogat, láthatóan nincs minden rendben nála idegileg... Kérdezném a szakértő kollégákat: mi lehetett a gond? Lehet hogy kevés a közlekedésben eltöltött 12 évem, de mit csinálhattam rosszul?

Megjegyzés 1.: sem a sofőr, sem a többi utas nem szólt semmit, nem jöttek oda, nem is érdekelte őket a dolog.
Megjegyzés 2: a mögöttem felhaladó másik három autóst sem érdekelte a sebességem, kiszálltak, fotóztak vidáman.

Komolyan: aki tud erre valami elfoadható magyarázatot adni, vendégem egyí sörre vagy üdítőre valamelyik következő geoversenyen! Jelenlegi álláspontom: elgurult a hölgyemény gyógyszere.

Előre is köszi! :-)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]