geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2013.02.10 11:57:28 (30202)
vagy például küldésnél felkínálja a méret csökkentést
Ez nekem új. Még nem találkoztam ezzel az opcióval. Jó lenne, ha általánossá válna.
(Van még régebbi szocializálódás is. Anno 64 KB memória partíciót kaptam, ebben kellett elhelyeznem a programot, az adatokat. Egyik kedvenc trükköm volt, ahogyan ment elôre az algoritmus, a már végrehajtott utasítások területén tároltam a számított/kimenô adatokat).
[előzmény: (30201) gusty, 2013.02.10 10:34:06]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2013.02.10 10:34:06 (30201)
Egyrészről teljesen egyetértek, és megértelek. Másrészről kevesen lehetnek, akik nem követték el ezt a hibát soha. Én biztos. Nem azért, mert nem tudom, hanem mert az idő sok mindent megváltoztat. Én is modemen szocializálódtam, így sokáig működtek a régi reflexek. De az idő változik, s míg régen egy szűk, az informatika iránt érdeklődő réteg használta a netet, ma már 3-tól 99 éves korig szinte mindenki.
Ráadásul sok kényelmi funkció segíti a használatot, s évek alatt néha ez olyan triviálissá válik, hogy fel se merül bennünk, hogy másnál nem így működik. Ilyen például a mobil levelezés. Én is ahhoz vagyok szokva, hogy a mellékletet csak jelzi, de nem tölti le, vagy például küldésnél felkínálja a méret csökkentést. Másrészről nem azokkal van a probléma akik szoktak faq-t olvasgatni. :)
Megoldás lehet, ha van ráhatásod a bejövő levelek méretének korlátozása.
[előzmény: (30191) magpet, 2013.02.09 22:34:13]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2013.02.09 22:34:13 (30191)
Ide írom, mert csak egyszerű hiszti, de talán nem vagyok vele egyedül.
Ne csatoljatok emailhez rengeteg MB-os képeket!!! Időnként kapok levelet "megtaláltam a ládát, de elfelejtettem felírni a jelszót, kérlek áruld el, mellékelek pár képet" tartalommal. És akkor csatolva van mondjuk 8 db. kép, darabja 6MB, mert a gép ugye már gyufásdoboznyi méretben is 28Mpx-es, ki van fizetve, tehát full felbontáson kell fotózni. Küldés előtt meg nem méretezzük le, mert a 800 féle free képkezelő bonyolult.
De milyen jópofa, amikor a levelezőm hosszan nyitja meg a levelet... Vagy mikor mobilnetről (mondjuk épp nem 3G) nézek rá a leveleimre, látom hogy egy kessernek segítségre van szüksége, ezért kedvesen elkezdem letölteni, aztán órákig várok...
Kérlek, mielőtt elindítasz egy ilyen irgalmatlan méretű fölösleges adathalmazt, kicsit gondolkozz!!!

Egyébként az 1Mpx feletti gépekhez lassan kötelezővé kéne tenni egy alapfokú tanfolyamot. Vagy aki ilyen levelet küld, attól egy hónapra megvonni szélessávot, és kiosztani neki egy 33k-s modemet, megfelelően elvetemült percdíjjal.

Elnézést, de ki tudok akadni ezeken a baromságokon. Ha durva, akkor moderáljatok! :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]