geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

diegohozzászólásai | válasz erre | 2012.10.27 16:57:28 (5325)
Ezek a kocsmás dolgok nagyon jók. Én múltkor jártam így, Bögöt-ön. A kocsma zárva nyit 16 órakor, én meg 13:28kor voltam ott. Hihetetlen mázlim volt, mert a Bögötért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Elnök asszonya éppen akkor lépett ki az irodából. Kérdeztem, hogy kék túra pecsétről mit tud, mert a kocsma zárva. Mondta, hogy igen zárva, de ő szívesen ad saját bélyegzőt, már többször segített így. És most éppen rajtam segített.
Jobb helyeken a kocsmáros záráskor ki szokta rakni az ablakba a pecsétet, stb, és akkor mindig hozzáférhető.
[előzmény: (5322) 5N, 2012.10.27 14:38:04]

5Nhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.27 14:38:04 (5322)
Nem akarom megvédeni őket,mert fogalmam sincs,hogy mi a helyzet velük kapcsolatban,de szeretnék elmesélni egy történetet.Most gondolkodva inkább kettőt.
1.)Pont két évvel ezelőtt,október 23.-a környékén szinte az utolsó pillanatban döntöttük el,hogy elmegyünk pár napra Pálházára.Sajnos már nem tudtunk kéktúra füzetet venni,így csak az én meglévőmbe pecsételtünk(Füzér-Hollóháza között),pedig ő is szabályosan végigjárta és megbeszéltük,hogy ha legközelebb erre járunk pótoljuk a pecséteket,úgy hogy megállunk a pecséthelyeknél autóval,mert mindegyik pecsételőhely eléggé megközelíthető kocsival.Nos ha akkor találkozik majd velünk valaki,biztos csúnyákat fog gondolni.
2.)Most történt pár napja Borzavár-Zirc között.A kocsma ahol pecsételni kell,nyitva van reggel meg délután és közte bezár 3-4 órára most nem emlékszem pontosan.Ha nem jött volna egyből a busz,akkor először bementünk volna pecsételni és utána fél óra múlva már a másik pecsételőhelyen lettünk volna.Aztán Zircen eltöltöttünk egy órát ládakereséssel és ha ott találkozunk megint csak furcsa lett volna,hogy hogyan kerültünk valaki elé.
[előzmény: (5314) V_Gabor, 2012.10.27 11:54:05]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.27 11:54:05 (5314)
Szép kis esetet láttam a Tapolca-Nagyvázsony túrám második napjának vége felé érve. A Csicsó eh. felé közeledtem, szembe jött velem egy fiatal pár. Köszöntünk, ennyi. Emlékezetes volt az öltözékük, szóval jól megmaradtak az emlékezetemben. Mentem pecsételni...

A különös dolog 2 órával és 8 km-el később történt. Épp megérkezem Nagyvázsonyba, apósom már várt. De előbb megyek pecsételni. Szorgalmasan pecsételtek a fiatalok. Én csak annyit kérdeztem: "Ezt meg hogyan?" vagy valami hasonló. Erre ők: "Mi modernek vagyunk" (már nem tudom szó szerint mit mondtak pontosan).

Kicsit fáradt is voltam, meg dobtam is egy hátast. Ennek mi értelme? :)
Csak magukat csapják be. Szánalmas, nem?
Apósom mondta, hogy látta őket beszállni egy autóba, de fülük-farkuk behúzva kullogtak el a pecsételőhelytől.

Remélem magukba szállnak egy kicsit és elgondolkodnak kicsit...

_____________

Más: itt a két napról készült felvételek nyers videó változata is.
https://vimeo.com/52279268

Blogot még nem írtam meg teljesen...
http://kekturazom.wordpress.com/

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]