Előzmények

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.29 20:20:45 (7043)
OFF Nem is volt akkora gond az ország létszámcsökkenése :-) ON
[előzmény: (7042) macikupac, 2007.10.29 20:18:37]

macikupachozzászólásai | válasz erre | 2007.10.29 20:18:37 (7042)
Régi szép békeidők... Amikor hétfőn még nem volt adás és napközben is több órán keresztül szünetelt.
[előzmény: (7030) Zerind HUN, 2007.10.29 14:47:28]

Zerind HUNhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.29 14:47:28 (7030)
A ládaszemét témához:
Általában nem foglalkozom az ajándékokkal, nem teszek bele, nem veszek ki. Eddig egyetlen egyszer volt olyan, hogy valami megtetszett, de nem volt nálam semmi cseretárgy. De mivel számomra fontos a Becsületesség fogalma is, így legalább egy 100 Ft-ost beletettem a ládába, még ha ebben sok fantázia nincs is (egyébként szerintem az ajándék értéke kevesebb volt annál).
Kezdő koromban pedig 1-szer vagy 2-szer volt olyan, hogy semmit nem vettünk ki, de tettünk bele egy kis ajándékot.
Igazat adok azoknak, akik szerint nincs megoldás a problémára, csak az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatásával lehetne valamit elérni, de ehhez mi kevesek vagyunk. A jó példa állandó felmutatásán túl egy lépés lehetne az iskolában pl. a ,,mozgóképkultúra és médiaismeret'' nevű baromság helyett pl. erkölcstant oktatni. Eddig egyetlen kormánynak nem jutott eszébe ilyesmi. Lehet, hogy mert a politikusok nem is ismerik az erkölcs fogalmát...? Szigorúbb médiatörvény is kellene, hogy ez a sok lélekromboló műsor ne kerülhessen be a tévékbe és rádiókba. Talán nem holmi díszcigányok magánéletét kéne főműsoridőben ,,szellemi táplálékként'' eljuttatni az emberekhez... Jó, nem mondom azt, hogy legyen helyette mittudomén vallási műsor, de azért valami ennél visszafogottabb igenis kéne. Tudom, ez még nem lenne elégséges, de mindenképpen jót tenne.
Azoknak viszont, akik azzal jönnek, hogy ,,a magyarok ilyenek'', ajánlom, hogy gondolkozzanak el azon, hogy nem akármelyik nép ilyenné válna hasonló körülmények között? Nem a mi hibánk, hogy milliók élnek szegénységben (hiába az az állítólagos ,,nagy a jólét''), és ezáltal gondolkodásunk is önzőbbé válik minden apróságot tekintve... egy amerikai hülyegyerek, aki szerint a tehén lila, mert még csak olyat látott a tévében, lehet, hogy nem viszi el az amerikai geoládából az ajándékot csere nélkül, mert náluk ebből a szempontból valóban ,,nagy a jólét'', hogy egy apróság miatt ne legyen önző. De ez nem az ő érdeme.
Magunknak pedig azt javaslom, hogy ha lehet, ne csendben tűrjük, és magunkban, vagy a fórumon sopánkodjunk, ha valaki kultúrálatlan (amint látjátok, most már a ládaszemetelésen túlléptem, általános kultúrálatlanságról kell beszélni), hanem lépjünk fel, ahogy tudunk. Múltkor Budapesten (hol máshol...) láttam egy gyereket, aki a tele buszon (32-es) senkitől nem zavartatva fogta magát és vastag filccel kezdte összefirkálni az ajtó fölött a szép új buszt ezekkel a szokásos ronda graffitikkel. Senki meg nem mozdult volna, hogy figyelmeztesse vagy valami... na akkor odamentem és lefogtam a kezét, vitázni kezdtünk, majdnem össze is verekedtünk, aztán leszállt. Ha mindenki minimum így tenne bármilyen hasonló esetben... az is sokat számítana. Bár sajnos a ládába szemetelőket nem lehet tetten érni, csak néha lehet következtetni rájuk. (Most jut eszembe, pl. a Kánai apátság ládájában találtam egy használt győri vonatjegyet. Valószínűleg előttem Lüki tehette bele, mert ő győrinek tűnik... mindjárt írok is neki, bár most még udvariasan, mert látom, ez még csak a 3-adik megtalálása volt akkor.)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]