geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

petikahozzászólásai | válasz erre | 2008.03.28 16:05:50 (9468)
Én is jártam már hasonlóan a Monori Strázsa ládánál. Fél év múlva visszamentem és ott volt a láda, ahol először is kerestem. Aztán néhány nappal az első keresésem után megjelent egy log, amiből kiderült, hogy valaki kb. akkor járt a ládánál, amikor én nem találtam, de nem találkoztam senkivel és az illető amikor kérdeztem pontosan mikor is találta meg, azt mondta nem tudja a pontos időt. Szóval rejtélyes dolgok előfordulnak. Ugyanígy jártam a GCLHBP ládánál is, bár ott nem volt senki aki akkor találta volna meg, csak ott is feltúrtam az egész környéket, és másodszorra azonnal meglett. (Ott ahol először nem találtam.) Egyik esetben sem volt közben a logok alapján láda karbantartás.
[előzmény: (9467) "J&J", 2008.03.28 15:10:14]

"J&J"hozzászólásai | válasz erre | 2008.03.28 15:10:14 (9467)
Vannak ilyen rejtélyes dolgok. A GCETYE ládát Steve07 2008 jan. 13-n rendben megtalálta. Jan. 20-n hosszas keresés ellenére nem találtuk, pedig biztos vagyok benne, hogy jo helyen kerestük (késöbb a megtalálok fotoit nézegetve ugyanazt a helyet láttam). A helyszinröl fotot küldtem a rejtönek, amin a GPS kijelzöje is látszott a koordinátákkal, és ö elfogadta a megtalálást. Engem viszont nagyon bosszantott a dolog, és többször visszanéztem erre a ládára. Az utánunk jövö Neogeo febr. 3 délelött szintén nem találta, de aznap délután Ventus82 már sima találatrol számolt be. Utána néhányan még emlitették, hogy a láda nem a megadott helyen volt, illetve a földön, csupaszon hevert, majd könnyü találatok sora következik. Ugyhogy azota sem tudom, hogy a láda vándorolt, vagy csak béna voltam....
[előzmény: (9466) Apexsek, 2008.03.28 13:03:17]

Apexsekhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.28 13:03:17 (9466)
Nekünk is hasonló tapasztalatunk van Snake Gcfszi ládájánál:
Felérve a csúcsra, egész friss keresés nyomát fedeztük fel a leírásnak megfelelő gödörnél és több hasonló fatörzsnél! Látszólag nem sikerült nekik megtalálni. Mi is megpróbáltuk: eredmény nélkül.
Üdv: APEXSEK
Ui: most látom, hogy egy utánunk jövő megtalálta! Hol a csudában lehetet? Hisz a GPS egyértelműen ezt a gödröt-fát mutatta, és bár a fa nem a gödörben volt már, más a leírásnak pontosan megfelelő helyet nem is találtunk. Ez most nagyon piszkálja a csőrömet! Meg kell néznem!

[Jóváhagyta: snake, 2006.03.04 21:23]

A hegyről még láttunk egy szerintünk innen távozó csapatot. A honlapon nem volt regisztráció.
Később felkerült egy, utánunk érkezőként feltüntetve, mint megtaláló. Küldtem is neki e-mail-t, „hol a csudába volt?” kérdéssel, válaszolt is, hogy a helyén.
Ezen meglepődtünk, hiszen a környék hihetetlen mértékig fel volt túrva (ekkor még hó volt, így ez nagyon látszott).
Most viszont olvasva a fórumot rá kerestem. Az a fel használó eltűnt onnan!
Vajon miért törölte a megtalálását? Vagy csak máskorra dátumozta, hogy ne legyen feltünő?
Aki most utánunk szerepel a logokban nem tesz említést a feltúrt környékről., holott épp ezért kerestem meg levelemmel, mert ő is jelezte a logban…

[előzmény: (9458) bigmick, 2008.03.28 09:22:03]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.28 09:22:03 (9458)
Megerősíthetem ezt a tapasztalatot. Engem mindig érdekel, hogy kivel is hozott össze a sors egy-egy láda megtalálása ürügyén, meg szoktam nézni a logokban, akár több nappal, netán héttel később is. Többször megesett, hogy ládánál összefutottunk keresőkkel, akiknek a logolását aztán még hónapok múlva is hiába kerestem a gc.hu-n. Nem mindenki hajt a pontokra, szerintem van sok ember, aki teljesen anonym módon keresgél.
Más: előfordult, hogy egy ládát pár héttel egy volt kollégám után találtam meg, akiről tudom, hogy nagyon lelkiismeretes a visszarejtéseknél (azóta már saját ládái is vannak). Kb. egy héttel az övé után volt egy találat bejegyezve, aztán utána jöttünk mi. A ládát a helyétől több méterre elhajítva leltük meg (szerencsére nagy kár nem esett benne), ezt a tényt a saját logunkban jeleztük is (senkit nem gyanusítva, hiszen akár egy erdei állat is odébbtúrhatta). Pár nap múlva az előttünk logoló illető valamiért kitörölte a Megtaláltam logját, a kollégám meg rém kellemetlenül érezte magát, hiszen onnantól kezdve aki csak a logok akkaori állapotát látta, az esetleg hihette azt, hogy ő, mint közvetlenül előttünk megtaláló volt trehány.
scele mondandójának a lényegével egyetértek amúgy, nagyon szomorú látni, hogy ebben az országban (és sajnos már ebben a játékban is) mennyire elterjedt a rövidlátó önzés (hogy finoman fogalmazzak). De az már messze nem egyértelmű, hogy feltétlenül a rendesen belogoló játékostársak között lenne a tettes egy-egy ilyen esetben. Lehet, hogy igen, de könnyen lehet, hogy nem.
És ez utóbbi esetben úgy jártunk, mint az egyetemen, mikor az évfolyamnak csak kb. az ötöde jelent meg előadáson, a tanár meg első felháborodásában jól lehordta az ott levőket, hogy maguk micsoda egy felelőtlen banda, hogy képzelik, hogy csak ennyien járnak órára. (Mondjuk volt olyan tanár is, aki, miután ezt elszavalta, rögtön utána elnézést is kért a jelenlevőktől, hogy igaztalan dolog volt pont őket leszidni)
[előzmény: (9457) 5N, 2008.03.28 08:07:23]

5Nhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.28 08:07:23 (9457)
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni,de mi is találkoztunk valamelyik ládánál olyan keresőkkel,akikkel elbeszélgettünk,még a nevüket is megmondták,aztán sehol se találtam őket a geocaching hu-n.Egy ideig még a ládára is vissza-vissza néztem,de nem regisztrálták,hogy megtalálták volna.Ők mondjuk teljesen korrektek voltak,nem is vettek ki semmit(sőt raktak bele vmi pici dolgot),de ennyi erővel bárki más rosszabb szándékú ember is megtalálhatja szándékosan.(hisz a pontok ügye nyílvánosak)Sajnos vannak ilyen emberek!Én például teljesen elcsodálkoztam,amikor egy internetes játékban egy pár dolgot ELLOPTAK tőlem.Pedig az csak egy virtuális játék!Tehát nem biztos,hogy ők voltak,sajnos ez sose fog kiderülni.
[előzmény: (9455) scele, 2008.03.28 07:09:16]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2008.03.28 07:09:16 (9455)
Az új GCNAP ládánál szépen le lehet követni a ládarablás tényét.

Én voltam az első megtaláló és a benne lévő ajándékok mellé beraktam két GC-s hűtőmégnest.

Andi&Parker nem vettek ki belőle semmit, mert ott áltam mellettük amikor elővették a ládát.
Palazsu és Levin szintén nem, mert együtt logoltunk.

Utánunk jött a logok szerint Éjvándor, redfish és Tyúkanyó. Katikáék lefotózták a láda tartalmát és azon már egyértelműen kiderül, hogy a mágnes nincs benne és csereajándék se került be a helyére. Sőt a rejtő aáltal bennehagyott nestle-s nyuszi sincs már benne.

Nem tudom, hogy a 3 kesser közül melyik volt az elkövető, de gratulálok hozzá.Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.