FAQ

Előzmények

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 22:00:33 (20137)
Mikicache a kulcs.
[előzmény: (20126) dc3, 2011.09.07 18:22:55]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:22:55 (20126)
Talán még emlékszik valaki a kérdéseimre.

Azok feltételezések,megérzések, valamint részinformációk alapján álltak össze.

Az egyleti anyagok átvizsgálásakor kiderült, hogy mindegyik a helyén volt és telitalálat.

Ez engem nagyon elszomorított.

Tehát a kérdések, újra:

Mire ment el az a rengeteg pénz 2008-ban, az egyébként abban az évben deklaráltan szűken működő egyesületben?!

Hogyan kerülhetett ugyanebben az időszakban a három verseny 1 070 849 Ft-ba a befizetett nevezési díjak mellett?

Magyarázatot kérnék arra is, hogy a versenyeken befolyt nevezési díj (nyugta alapján), miért nem egyezik a versenyeken nevezők ismert létszámából kikalkulálható összeggel.

Érdekelne a geocaching kegytárgyak jelenlegi készlete, tételes készletnyilvántartással. Ezekből ugyanis jól meghatározható a nem hivatalos értékesítés, ha volt. Volt?

Érdekelne a muemlekem.hu és geocaching.hu közötti gazdasági és jogi kapcsolat.

Érdekelne MikiCache által szervezett erdélyi túra költségeinek átvezetése az egyesület könyvelésén.

Bónusz kérdés: Miért kellett egy színlelt szerződés keretében, kulisz munkáltatója által benyújtott számlával 720 ezer forintot kivenni az egyesület vagyonából?

Érdeklődve várom a válaszokat.

Természetesen a többi tagtárs se kímélje magát, aki akkoriban benne volt az egyesületben.
[előzmény: (20125) dc3, 2011.09.07 18:16:22]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:16:22 (20125)
Igazad van. Ezért kérek mindenkit a régiek közül is, hogy állítsák meg kuliszt ebben az őrületében.
[előzmény: (20123) Old Fairy, 2011.09.07 18:12:27]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:12:27 (20123)
Bocs, nem állítottam, hogy különleges eset. Természetesen ugyanúgy felel a tetteiért, mint bárki más. Csak vannak olyan hangok, amelyek szerint nem kellene belerángatni az "elszámoltatásba" a(z ex)Geopápát. Ebbe a - személyes kapcsolati hálókat, barátságokat/szerelmeket :-) érintő - kérdésbe eddig sem mentem bele, csak azt hangsúlyoztam, hogy nincs olyan jogi megoldás, amellyel kuliszt jobban el lehet marasztaltatni, mint kumint. Másképp fogalmazva: vagy mindenki bukik, vagy senki. (Nem érzem magam illetékesnek erre a döntésre, csak tájékoztatni próbálok...)
[előzmény: (20122) Csuhás, 2011.09.07 18:03:31]

Csuháshozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:03:31 (20122)
Nem értem Kumin miért volna különleges eset? Törvény előtt ugyanúgy felelős a cselekedeteiért mint bárki más. Ja hogy ő nagyobbat bukhat egy ilyen ügyben? Nos azért kellett volna jobban megnéznie mit ír alá, és nem naivan bízni abban, hogy zárt az egylet, és úgysem kerül a nyilvánosság elé semmi. Szvsz az ügy legemberségesebben a lenyúlt pénzek eszközök visszajuttatásával, és a fórumos kekeckedés megszüntetésével volna megoldható.
[előzmény: (20104) Old Fairy, 2011.09.07 16:20:47]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 16:20:47 (20104)
Hihetetlen, hogy mennyire elvakít a bosszúvágy! Próbáld már végiggondolni, amit korábban írtam (és telefonon is kifejtettem): azért, hogy kuliszon bosszút állhass a személyes sérelmeidért, lesittelnéd kumint pl. sikkasztás/hűtlen kezelés miatt?! (Egyáltalán: FB-tagként van felhatalmazásod a hivatalba lépésed előtti ügyek vizsgálatára?)
Szerintem ezt a témát (különösen annak nyilvánosság felé közvetítését) a FB valamelyik másik, érzelmileg kevésbé érintett tagjára kellene bízni, mert ennek így nem lesz jó vége...
[előzmény: (20088) dc3, 2011.09.07 15:44:37]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 15:44:37 (20088)
Kulisz! A szétzúzó dokumentumodból épp csak egy idézet:

Tájékoztatásul közlöm továbbá, hogy az egyesület tárgyi eszközei között Oregon gps soha nem volt fellelhetõ.

Csak annyit az állításaid valóságtartalmáról:

Az Oregon GPS készülék 2009.04.15-n lett vásárolva a Magro Geochallenge Bt. üzletében az egyesület által.

Bruttó 94.410,- forintért. Ez a számla szerepel a könyvelésben, ráadásul 72. számú banki kivonaton szereplő tétel alapján átutalással lett kifizetve. Tehát elég nehéz elfogadni a fenti állításod.

Ezek a tények. Meg az is, hogy ez az egyesületi tárgyi eszköz, nem került átadásra, a többszöri felszólítás ellenére sem. Ez lopás. Ezt a tárgyi eszközt Béldi Miklós (MikiCache) azóta is bitorolja, jogtalanul. Tehát aki lop, az tolvaj. Ráadásul a játékostársaitól lopott. Erkölcstelen, undorító.

Az ügyvédi felszólítások ellenére sem adta át a mai napig ezt az eszközt.
Persze aggódtak, mert rájöttek, hogy ez azért mégsem intézhető el egy fórumos beszólással, ezért valahogy rávették Kumin Ferencet, hogy juttasson el egy általa ellenjegyzett nyilatkozatot, miszerint ez az eszköz MikiCache-t illeti, hiszen ezt ő, mintegy a munkája elismeréseként, ajándékba megkapta az egylettől.

Ez azért volt igen beteg dolog, mert egyrészt ez a dokumentum idén!! márciusban készült, valamint Kumin már akkor ugye másfél éve nem volt elnöke az egyletnek. Nem is értem, hogy okos ember létére ilyet, hogy írhatott alá. Mert, ha ő írta ezt a levelet, akkor még ő ajándékozta az Oregont MikiCache-nek. De akkor miért nem volt ez benne a 2009. évi könyvelésben? Miért nem lett megfizetve az ajándékozás utáni közteher? Hiszen ez nem az egyesület alapcéljainak megfelelő támogatás volt. Ráadásul a közhasznúságról rendelkező törvény kimondja, hogy saját tagjainak nem adhat semmiféle előnyt...
Persze azt sejtem, hogy Kumin csak azért írt ilyen nyilvánvalóan nonszensz levelet, mert megtudták zsarolni ezek a derék urak.

Sokan mondhatják, hogy mit tolvajozok itt a fórumon. Részben egyetértek velük. De sajnos én sem vagyok egy érzelemmentes robot. Bőszít a kulisz féle irracionalitás és gazemberség.

Ez az egész egy nagyon sz@ros ügy. Az egylet zárt volt. Nem véletlen. Úgy nyilván könnyebb síbolni.
Lehet, hogy a mostani "rezsim" hibákat követ el, de egy biztos, demokratizálta az egyletet, átláthatóvá tette a pénzügyeket, betartja a számviteli szabályokat, nem tekinti a vezetőség s sajátjának az eszközöket és pénzeszközöket. (Amiket felsorolok, azokat az előző vezetőségek ellenkezőleg művelték.)

Mi vár ránk?

A mostani vezetőség elszámoltatható és leváltható akár.

A múltbéliek nem. Legalábbis egy belső vizsgálattal nem.

Tereljük jogi útra?

Akkor az egyesületnek és akár a játéknak is vége. Ezt be kell látnotok. Vagy legalábbis komoly bajba kerül a gc.hu.

Nekem ez nem érdekem. Nyilván nem ezért áldozom (áldoztam) a kevés szabadidőmet, másokkal együtt, hogy bedöntsük az egészet.

Borítsunk fátylat a múltra? Hm. Részben megy. Egyrészt, mert általam is kedvelt emberek buknának nagyon nagyot, ha feljelentenénk a régi egyletet. Másrészt nem akarjuk ugye az egylet és a játék bezúzását a hatóságok által.

Miképp mehetne ez a verzió? Nagyon egyszerűen. Azok, akik nyilvánvalóan megbuktak erkölcsből, de mégis előadják magukat a fórumokon és mindenféle weboldalakon és folyamatosan gazemberkednek azokkal, akik pedig egészen más értékrendet képviselnek errefelé, szóval azok, eltűnnének innen. Csendben tolják el a biciklit! Szívem szerint a játékból is elzavarnám őket, de mégse, hiszen ezzel, hogy maradhatnak csöndben ládázni, elismerjük azt, hogy a lopás mellett azért tettek is a játékért a múltban.

Amennyiben ezt ezek az emberek nem értik meg, akkor nem marad más, mint a jogi út, a totális jogi út.

Ezt mindenkinek meg kell értenie.

Ugyanakkor egy külső, hites könyvvizsgálói revíziót kezdeményezek. Ezt a jelentést elétek tárom, hogy kulisz ne tudjon hazugságokkal és tagadásokkal védekezni, vádaskodni.

Egyébként az én eddigi állításaimat alátámasztó dokumentumok megtalálhatóak az egylet székhelyén, (illetve a házipénztár nem található meg, mert nem volt vezetve!!!!) azt bárkinek szívesen megmutatom az elnök jelenlétében. Bátran egyeztessünk időpontot, ha valaki szeretné látni az anyagot.

Még egy gondolat a költségtérítésekről. (Ez a rész Snake-nek szól főleg. Aki, ha jól tudom Táton lakik, tehát neki esik leginkább útba a piliscsabai ESSO(AGIP) kút, ahol valaki 2007.06.01-n, 06.13-n, 06.21-n,
07.04-n és 07.13-n is tankolt, összesen 46.994,- forintért. Ezek a számlák benne vannak a könyvelésben.) Mi a túró lehetett olyan fontos ügyintézés, hogy ennyit kellett egy helyen tankolni. Várom a szíves válaszokat.)

Az előző "rezsim", a saját kényelmét és kiszolgálási színvonalát helyezte előtérbe a versenyek rendezésekor. Egy-egy ilyen verseny szólt a költségek legalizálásról a fekete kassza némi fehérítéséről.

Az jelenlegi vezetés, keményen tartja magát ahhoz, hogy ne szálljanak el a költségek. Ez bizonyítható.
Magam a pákozdi verseny szervezőjeként, nem vettem igénybe az egyesület útiköltség térítését.

A múltban, abszolút szabálytalanul, mindenki csak rendszám nélküli benzin számlát nyújtott be, éves szinten akkora összegben, amiből a Földet körbekerülhetnénk. Elgondolkodtató.


Mindezek után követelem, hogy MikiCache az ellopott Oregont, illetve kulisz a szintén ellopott 720 ezer forintot, 2011. október 31-ig szolgáltassa vissza az egyesületnek.


És elvárom, hogy kulisz fejezze be a fórumos és egyéb aktivitását.

Tegyétek ti is ezt. Ne engedjük, hogy ez az ember azt tegyen, amit akar itt.

Kösz.
[előzmény: (20069) kulisz, 2011.09.07 12:59:31]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 12:59:31 (20069)
Bizony, a geocaching.hu működik a rezsim nélkül is. Az állításaidnak kb. annyi a valóságtartalma mint annak idején az elnöki beszámolónak, amit részletesebben elemeztem, és porrá zúztam itt: http://www.mgke.hu/beszvalasz.html

Elegem van a hazugságokból. Úgy tűnik, hogy a rezsim tovább működteti a kettős mércét. Ha ők fizetnek ki egy tagot a munkájáért - utólag, visszamenőleg - technikai kérdés hogy azt milyen formában teszik. Apropó: volt szerződés? Teljesítés igazolás? Ha más teszi ezt, akkor azok tolvaj banda.

Ha a rezsim és csatlósai számolnak el utazási költséget, az rendben van, ha más teszi ezt, akkor azok tolvaj banda. Nem igaz, hogy nem volt házipénztár, nyugtaadás, minden benne van az egyesület könyvelésében.

Sajnos a személyes bosszúállás fűti a vezetést, és nem a józan ész, ezért hadovál össze-vissza, játszik bíróságot, felszólítgat, és utasítgat nem egyszer útszéli stílusban ráadásul.

Alkalmatlanok vagytok, megbuktatok, ezt egyre többen látják. Természetesen lehet még a bebetonozott székekbe kapaszkodva tovább acsarkodni, amíg meg nem unja vagy a tagság, vagy a közösség, és meg nem vonja a támogatását végleg. A folyamat már elindult, esik a látogatottság, a taglétszám, ideje volna elgondolkodni és levonni a konzekvenciákat.
[előzmény: (20004) Mr Zerge, 2011.09.06 19:19:18]

Mr Zergehozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 19:19:18 (20004)
Nos megjöttem a mai építkezésből. Látom jól elvoltatok nélkülem is :-)

Az említett dokumentumok eredeti példányai a székhelyen megtekinthetők.
Erre jó alkalom lehet a közelgő Elnökségi ülés is.
Ha van rá igény a közelgő Közgyűlésre is elviszem.
Annyit tennék hozzá, hogy a dokumentumokkal igazolhatóan Kumin és Mikicache voltak az átutalás aláírói.
A " munka" eredménye a CD, amit Kumin egy ügyvédi felszólítás után adott át a zEgyesületnek, ez is megtekinthető. A CD-n az NP ügyekben dolgozó játékosok már amúgy is meglévő munkája van összeollózva és " eladva " az Egyesületnek.
.....................................................................................................
Utálom a ködösítéseket. Ezért én nekem nincs takargatnivalóm és a közösség elött vállalom nevekkel, hogy Kolesár András volt a kedvezményezettje az utólag elszámolt rendszergazdai munka díjazásának. Az egy egyszerű technikai kérdés, hogy Ő a személyes munka végzését milyen gazdasági szervezeti keretek közt végzi.
Ennek dokumentumai természetesen szintén mindenki számára megtekinthetők.
[előzmény: (19985) Old Fairy, 2011.09.06 14:08:27]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 14:08:27 (19985)
Átfutottam és meglepődtem: Jól látok? Tényleg Kumin Ferenc igazolta a teljesítést?
[előzmény: (19982) zakany, 2011.09.06 13:30:16]

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]