geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2012.05.18 10:07:49 (23724)
A flórás projekttel kapcsolatban egy fontos tapasztalat:
A geocaching.hu és a szivbaratlepesek.hu nem ugyanúgy értelmezi a rejtő által rögzített illetve a megtaláló által megadott jelszót.

Konkrétan

1. A gc szerver az ékezetes karaktereket, szóközt, egyéb írásjeleket elfogadja a rejtőtől, de a megtalálás bejelentésekor a tárolt jelszó ékezetektől, szóközöktől, kis- és nagybetű különbözőségtől, egyéb írásjelektől megfosztott (továbbiakban: kipucolt) változatát hasonlítja össze a megtaláló által megadott karaktersorozat ugyanilyen előfeldolgozás utáni változatával.
2. A flóra projekt szerverére valamilyen, általam nem ismert módon (kézi átmásolás vagy automatikus frissítés) az eredetileg tárolt karaktersorozat kerül át. A megtalálás bejelentésekor pedig nem történik meg az adatbázisban tárolt és a felhasználó által megadott karakterláncok teljes kipucolása.

Egy példa

- A geoládában rejtőként feltüntetem a KŐ-TÁBLA jelszót.
- A gc szerveren rejtőként rögzítem a KOTABLA jelszót.
- A megtaláló a gc szerveren megadja a KŐ-TÁBLA jelszót - a megtalálása érvényes.
- A megtaláló a flórás szerveren megadja a KŐ-TÁBLA jelszót. Viszont a gc szerverről a flórásra a KOTABLA karaktersorozat került át és a flórás szerver nem pucolja ki a jelszót - így a megtalálása érvénytelen.

Javaslataim

1. A flórás projektben érintett ládák rejtői a geocaching.hu szerveren úgy változtassák meg a tárolt jelszót, hogy az összhangban legyen a ládában található karaktersorozattal. (Ha ott ékezetes van, akkor ékezetesen rögzítsék, stb.)
vagy
2. A flórás projekt programozói vegyék át a geocaching.hu jelszóértékelő algoritmusát.

Disclaimer

A fenti esetleírás a 2012. május 11-i állapot alapján született. Amennyiben azóta megvalósult a 2. számú javaslatom, a hozzászólás okafogyott.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]