FAQ

Előzmények

bolyakhozzászólásai | válasz erre | 2012.06.16 00:41:10 (23873)
Az én (most már 9 éves) gyerekem kifejezetten szereti a mikrókat. Amióta 4 és fél évesen ő talált meg egy emlékezetes mágneses mikrót, amit én már rég föladtam volna, fölcsillan a szeme ha meghallja, hogy mikróról van szó. Mondjuk agyba főbe szoktam dicsérni, amikor lazán megtalálja pl. a comos nano anyacsavart. Gondolom az is közrejátszhat, hogy egyre kevesebb az olyan láda amiben van valamirevaló ajándék, hiába férne bele, a legtöbb csak szeméttel van tele.
[előzmény: (23867) Szilágyiék, 2012.06.15 20:42:51]

Szilágyiékhozzászólásai | válasz erre | 2012.06.15 20:42:51 (23867)
Az utóbbi időben - úgy látom - elterjedt az a szokás, hogy az új láda "mindössze" egy mágneses kapszula, amibe még toll sem fér, nemhogy ajándék.
Ezt legutóbb Debrecenben a Deocaching 2012 programsorozattal kapcsolatban tapasztaltam. Mi - sajna - pont egy héttel utána mentünk egy kétnapos ládázásra. Mivel csak ketten voltunk, nem izgatott a dolog. Amúgy is azt gondoltam, hogy erre az eseményre rövid idő állt rendelkezésre, hogy "normál" ládát rakjanak ki a rejtők.

De most Szolnokra készülünk a négy unokánkkal. Mióta elkezdtem szervezni, megjelent három új rejtek, ahol szintén mágneses kapszulát kell keresni. Nálunk mind a négy gyerek imád ládázni, a kis négyévesnek nem nagy élmény (de a nagyobbaknak sem), ha nem talál "kincseket".

Megértem, hogy egy város kellős közepén nem nagyon lehet hagyományos dobozt elrejteni, de ez így vagy pontvadászattá válik, ahol a gyerekeket végigvonszoljuk a különböző helyeken, ami ráadásul nem is nagyon érdekli őket, vagy pedig "fölöslegesen" utaztunk kétszáz kilométert, a gyerekek ugyan jól érzik magukat a játszótéren, mi meg láda nélkül térünk haza.

Nem lehetne valami kompromisszumot találni? Vagy csak én látom rosszul a dolgot? Más - gyerekekkel ládázó - túratársak, Ti mit gondoltok erről?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]